Senior Specialist Automationsteknik

Senior Specialist Automationsteknik

Xylem

Vi är ett globalt team på 16 000 personer som är enade runt ett gemensamt mål; att skapa avancerade teknologiska lösningar för världens vattenutmaningar.

Vårt arbete är inriktat på att utveckla nya tekniker som förbättrar hur vatten används, bevaras och återanvänds i framtiden. Våra produkter och tjänster förflyttar, behandlar, analyserar, övervakar och återför vatten till miljön för allmännyttiga företag, industri, bostäder och kommersiella byggnader.

Xylem är också ledande inom smart mätutrustning, nätverksteknik och avancerade analytiska instrument för vatten-, el och gas. Vi har starka långvariga relationer med kunder i över 150 länder som känner oss genom vår starka kombination av ledande varumärken och applikationsexpertis med en kraftig inriktning på att utveckla mångsidiga, hållbara lösningar.

Produktionssiten i Emmaboda är den största inom Xylem-koncernen och vi är idag cirka 1150 anställda. I tillverkningen ingår alla moment från gjutning fram till färdig produkt. På siten finns det förutom kärnverksamheten inom produktion även distributionscenter, finansavdelning, produktutveckling, IT, HR med mera

Senior Specialist Automationsteknik

Du får en viktig roll inom vårt centrala team för produktionsutveckling där vårt mål är att kontinuerligt effektivisera våra produktionsprocesser.

Din roll är en förstärkning av vår kompetens för att både stödja vår produktutvecklingsstrategi med allt fler smarta produkter som har integrerade mjukvarukomponenter och stödja vår förmåga att utnyttja automation och digitalisering för mer produktiva och kvalitetssäkrade tillverkningsprocesser.

En del i rollen är att arbeta ihop med andra funktioner som produktutveckling, IT, underhåll, kvalitet och produktion för att lösa problem och utveckla vår gemensamma kompetens.

I rollen ingår även projekt för att utveckling av leveransprocesser, inklusive förbättring av integration mellan komponenters mjukvara, testsystem, tillverkningsprocessers styrsystem och affärssystem.

Rollen är baserad på vår produktionsanläggning i Emmaboda. I rollen ingår resor, ca 10-20 dagar per år.

Ansvarsområden:
 • Identifiera förbättringsmöjligheter via automation och digitalisering
 • Delta som teknisk expert i förstudier och i investeringsprojekt
 • Driftsätta av automationslösningar och integrera med styrsystem och IT-system inom projekt
 • Stödja produktionstekniker, produktutvecklare, IT-utvecklare, underhållspersonal med praktisk problemlösning kopplat till PLC, HMI/SCADA, kommunikation mellan instrument, styrsystem, elektroniska komponenter i våra leveransprocesser.
Kvalifikationer
 • Teknisk utbildning på högskole- eller universitetsnivå eller motsvarande erfarenhet från produktionsprocesser
 • 5-10 års erfarenhet av automationsprojekt och processutveckling
 • Erfarenhet av elkonstruktion
 • Erfarenhet av PLC-programmering
 • Erfarenhet av HMI-SCADA-programmering och integration med ERP-system
 • Erfarenhet av integration av robot/visionsystem i produktionsprocesser
 • Goda kunskaper i metoder för processutveckling t ex Lean-metoder
 • Behärska engelska flytande i tal och skrift
 • Meriterande om du har erfarenhet av Intouch för HMI
 • Meriterande om du har erfarenhet av Yaskawa eller ABB för robotar
För att trivas hos oss är du en teamspelare, du är inte rädd för att fråga om hjälp eller dela med dig av dina erfarenheter och kunskaper. Vidare är du kommunikativ, strukturerad och ansvarstagande.

Varför arbete hos Xylem

Vi erbjuder dig en kreativ miljö med engagerade och hjälpsamma arbetskollegor. Gå med i Xylem IF och träna eller tävla med oss i simning, fotboll, löpning, skidåkning och andra sporter. Gå med i konstföreningen och var med i konstutlottning, ställ ut egna alster eller häng med på teater. Du kan även åka på volontärresor med Xylem Watermark, vårt företagsprogram för samhällsinsatser www.xylemwatermark.com. Om du tycker det låter spännande och vill vara med att lösa jordens vattenförsörjning, hör av dig!

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via careers.xyleminc.com

Har du frågor är du välkommen att kontakta Ola Gustavsson, ola.gustavsson@xylem.com eller rekryterare, Leila Sayyad, leila.sayyad@xylem.com .

Urval kommer att ske löpande så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Emmaboda
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.xyleminc.com
Sista ansökningsdag 31 maj 2021 (18 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Xylem |zlm| 1) En vävnad i växter som suger upp vatten från rötterna; 2) ett ledande bolag för vattenteknologi. Vi är ett globalt team som är enade runt ett gemensamt mål; att skapa avancerade teknologiska lösningar för världens vattenutmaningar. Vårt arbete är inriktat på att utveckla nya tekniker som förbättrar hur vatten används, bevaras och återanvänds i framtiden. Våra produkter och tjänster förflyttar, behandlar, analyserar, övervakar och återför vatten till miljön för allmännyttiga företag, industri, bostäder och kommersiella byggnader. Xylem är också ledande inom smart mätutrustning, nätverksteknik och avancerade analytiska instrument för vatten-, el och gas. Vi har starka långvariga relationer med kunder i över 150 länder som känner oss genom vår starka kombination av ledande varumärken och applikationsexpertis med en kraftig inriktning på att utveckla mångsidiga, hållbara lösningar. 2018 hade Xylem 17 000 anställda och en omsättning på 5,2 miljarder US dollar. Vi erbjuder dig en kreativ miljö med engagerade och hjälpsamma arbetskollegor. Gå med i Xylem IF och träna eller tävla med oss i simning, fotboll, löpning, skidåkning och andra sporter. Gå med i konstföreningen och var med i konstutlottning, ställ ut egna alster eller häng med på teater. Du kan även åka på volontärresor med Xylem Watermark, vårt företagsprogram för samhällsinsatser www.xylemwatermark.com. Om du tycker det låter spännande och vill vara med att lösa jordens vattenförsörjning, hör av dig!