Säkerhetschef

Säkerhetschef

På Xylem arbetar 19 000 personer mot ett gemensamt mål: att skapa innovativa lösningar för världens vattenbehov. Genom att utveckla nya tekniker, förbättrar vi hur vatten används, förvaras och återanvänds nu och i framtiden. Vi transporterar, renar, analyserar och återför vattnet till naturen och hjälper människor att använda vatten effektivt - hemma, på arbetet, inom industrin och i jordbruket. Vi har mer än 100 års erfarenhet inom vattenteknikområdet och erbjuder en portfölj av ledande produktvarumärken och expertkunskaper inom en stor mängd applikationer. Vår kompetens har lett till långvariga relationer med våra kunder i mer än 150 länder.

Säkerhetschef

Vill du arbeta som Säkerhetschef hos ett internationellt bolag med ett viktigt samhällsuppdrag? Xylem bidrar till att förse allmännyttan med rent vatten och vi erbjuder dig en spännande roll med fokus på resultat genom förändrings- och utvecklingsarbete.

Som Säkerhetschef kommer din huvudsakliga arbetsuppgift vara att ansvara för att utveckla och driva Emmaboda-anläggningens skalskydd och säkerhetsarbete.

Du är kontaktpersonen mot vaktbolag och andra avdelningar inom brandskydd och kontrollerar, styr och utvecklar deras långsiktiga arbete inom säkerhetsskyddsområdet. Du är även kontaktperson mot räddningstjänsten och myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

I ditt ansvarsområde ingår att du samordnar fabrikens Business Continuity Plan (BCP) vilket innebär att du leder forumet "Styrande kommitté BCP" där alla funktioner från fabriksledningen finns representerade. Du samordnar anläggningens BCP-planer och ser till att dessa hålls uppdaterade. Du representerar anläggningen vid koncernbesök för BCP samt vid vårt försäkringsbolags revisioner.

I rollen som Säkerhetschef ingår att
  • SkaI- och brandskydd vid Emmabodaanläggningen (Systematiskt säkerhets- och brandskyddsarbete)
  • Budgetering och ekonomi for säkerhetstjänsten
  • Att upprätthålla företagets säkerhets -regler och riktlinjer
  • Kontraktsansvarig och kontaktperson mot vaktbolag amt mot Räddningstjänsten och Myndigheten for Samhällsberedskap
  • Kontaktansvarig och samordningsansvarig rörande frågor kring försäkringar och försäkringsbolagets besiktningar.
  • Koordinering av utveckling av Emmabodaanläggningens BCP-arbete
Din bakgrund

Vi söker dig som är ansvarsfull, handlingskraftig och som leder och utvecklar säkerhetsarbetet på ett effektivt sätt. Du har god helhetssyn och kan prioritera och snabbt sätta dig in i nya områden.

Vidare är du van att utveckla både människor och verksamhet genom god kommunikation och gott ledarskap där du skapar engagemang och delaktighet hos medarbetare för att nå resultat.

Du kommer att samverka med många olika aktörer inom och utom anläggningen och därför är det viktigt att du har förmåga att skapa goda relationer med andra och kan uttrycka dig på ett omdömesfullt sätt.

I rollen krävs flytande engelska och svenska i både tal och skrift.

Övrig information

Har du frågor är du välkommen att kontakta Leila Sayyad, Rekryterare, .

Urvalet av ansökningar sker löpande. Observera att vi endast tar emot ansökningar via vårt webbverktyg.

Representant för Unionen är Kenneth Philipsson, för Akademikerna Jenny Johansson 0471-24 70 00.
Mer info
Område Emmaboda
Yrkesroll Säkerhet & Skydd
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.xyleminc.com
Sista ansökningsdag 25 apr 2021 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Xylem |zlm| 1) En vävnad i växter som suger upp vatten från rötterna; 2) ett ledande bolag för vattenteknologi. Vi är ett globalt team som är enade runt ett gemensamt mål; att skapa avancerade teknologiska lösningar för världens vattenutmaningar. Vårt arbete är inriktat på att utveckla nya tekniker som förbättrar hur vatten används, bevaras och återanvänds i framtiden. Våra produkter och tjänster förflyttar, behandlar, analyserar, övervakar och återför vatten till miljön för allmännyttiga företag, industri, bostäder och kommersiella byggnader. Xylem är också ledande inom smart mätutrustning, nätverksteknik och avancerade analytiska instrument för vatten-, el och gas. Vi har starka långvariga relationer med kunder i över 150 länder som känner oss genom vår starka kombination av ledande varumärken och applikationsexpertis med en kraftig inriktning på att utveckla mångsidiga, hållbara lösningar. 2018 hade Xylem 17 000 anställda och en omsättning på 5,2 miljarder US dollar. Vi erbjuder dig en kreativ miljö med engagerade och hjälpsamma arbetskollegor. Gå med i Xylem IF och träna eller tävla med oss i simning, fotboll, löpning, skidåkning och andra sporter. Gå med i konstföreningen och var med i konstutlottning, ställ ut egna alster eller häng med på teater. Du kan även åka på volontärresor med Xylem Watermark, vårt företagsprogram för samhällsinsatser www.xylemwatermark.com. Om du tycker det låter spännande och vill vara med att lösa jordens vattenförsörjning, hör av dig!