HR Business Partner

HR Business Partner

På Xylem arbetar 17 000 personer mot ett gemensamt mål: att skapa innovativa lösningar för världens vattenbehov. Genom att utveckla nya tekniker, förbättrar vi hur vatten används, förvaras och återanvänds nu och i framtiden. Vi transporterar, renar, analyserar och återför vattnet till naturen och hjälper människor att använda vatten effektivt – hemma, på arbetet, inom industrin och i jordbruket. Vi har mer än 100 års erfarenhet inom vattenteknikområdet och erbjuder en portfölj av ledande produktvaru märken och expertkunskaper inom en stor mängd applikationer. Vår kompetens har lett till långvariga relationer med våra kunder i mer än 150 länder.https://www.youtube.com/channel/UCRN-eNAikasEjcQE9PTZu9w
Produktions siten i Emmaboda är den största inom Xylem-koncernen och vi är idag cirka 1200 anställda. I tillverkningen ingår alla moment från gjutning fram till färdig produkt. På siten finns det förutom kärnverksamheten inom produktion även distributionscenter samt supportfunktioner såsom IT, Finans och HR.

Om rollen
Till vår HR Business Partner avdelning i Emmaboda söker vi nu en HR Business Partner.Vårt arbetssätt är strategiskt konsultativt och vi har ett nära samarbete med våra produktionsenheter samt supportfunktioner.
Rollen som HR Business Parter är en operativ roll med strategiska inslag, där du kommer att samarbeta med och stödja chefer på olika nivåer, inom flera varierande och utmanade områden. Du kommer att driva, leda, utveckla och samordna frågor inom bland annat organisation, ledarskap, karriär- och ersättarplanering, bemanning, lönesättning/-revision och fackliga förhandlingar. Inom området kompetensutveckling så ser vi gärna att du kan vara med och bidra med din kompetens i t ex workshops för chefer. I arbetsuppgifterna ingår även löpande personaladministrativa uppgifter.

Tillsammans med dina HR-kollegor kommer du att implementera och samordna globala HR-strategier och processer på lokal nivå, vilket kan gälla allt från systemstöd till kompetensutveckling och företagskultur.

HR Business Partneravdelningen i Emmaboda består aven Senior HR manager, tre HR Business Partners och en Learning & Development Manager. I rollen som HR Business Partner arbetar du tillsammans med vårt HR Shared Service för Norden som också sitter i Emmaboda.
Kompetens & Erfarenhet

Du har relevant högskoleexamen eller motsvarande utbildning, samt minst 7 års erfarenhet av HR Business Partner-arbete – gärna inom produktion och/eller en större internationell organisation. Vidare behöver du god kompetens inom arbetsrätt, facklig förhandlingsvana samt kunskap om centrala avtal. Dessutom har du erfarenhet från ledarutveckling, sjukfrånvaro och rehabiliteringsarbete. Vi ser gärna att du själv har erfarenhet av att ha arbetat som ledare.

Du är en lyhörd, servicemedveten och lösningsorienterad person med stort driv och engagemang. Vidare har du god kommunikationsförmåga samt lätt för samarbete och beslutsfattande. Självklart värdesätter vi även ditt genuina intresse för människor och teknik. Du är van vid ett självständigt arbetssätt och trivs med att vara stöd och bollplank till chefer och medarbetare.

Det är viktigt att du känner igen dig i våra grundvärderingar - att sträva efter ständiga förbättringar, att inspirera till ansvarstagande och att samarbeta över gränserna - vilka är en bidragande faktor till företagets framgång. Stor vikt kommer läggas på personlig lämplighet.

Övrig information
Har du frågor är du välkommen att kontakta Leila Sayyad, Corporate Recruiter, 08-475 60 21eller rekryterande chef Karin Petermann, Senior HRBP Manager 0706-56 74 88.

Välkommen in med din ansökan, dock senast 2020-12-23. Urvalet av ansökningar sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.

Representant för Unionen är Kenneth Philipsson, 0471 – 24 70 00, Representant för Akademikerna är Jenny Johansson, 0471-24 70 00.
Mer info
Kontaktperson Leila Sayyad
Telefon 08-475 60 21
Område Emmaboda
Yrkesroll HR & Personal
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.xyleminc.com
Sista ansökningsdag 23 dec 2020 (26 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Xylem |zlm| 1) En vävnad i växter som suger upp vatten från rötterna; 2) ett ledande bolag för vattenteknologi. Vi är ett globalt team som är enade runt ett gemensamt mål; att skapa avancerade teknologiska lösningar för världens vattenutmaningar. Vårt arbete är inriktat på att utveckla nya tekniker som förbättrar hur vatten används, bevaras och återanvänds i framtiden. Våra produkter och tjänster förflyttar, behandlar, analyserar, övervakar och återför vatten till miljön för allmännyttiga företag, industri, bostäder och kommersiella byggnader. Xylem är också ledande inom smart mätutrustning, nätverksteknik och avancerade analytiska instrument för vatten-, el och gas. Vi har starka långvariga relationer med kunder i över 150 länder som känner oss genom vår starka kombination av ledande varumärken och applikationsexpertis med en kraftig inriktning på att utveckla mångsidiga, hållbara lösningar. 2018 hade Xylem 17 000 anställda och en omsättning på 5,2 miljarder US dollar. Vi erbjuder dig en kreativ miljö med engagerade och hjälpsamma arbetskollegor. Gå med i Xylem IF och träna eller tävla med oss i simning, fotboll, löpning, skidåkning och andra sporter. Gå med i konstföreningen och var med i konstutlottning, ställ ut egna alster eller häng med på teater. Du kan även åka på volontärresor med Xylem Watermark, vårt företagsprogram för samhällsinsatser www.xylemwatermark.com. Om du tycker det låter spännande och vill vara med att lösa jordens vattenförsörjning, hör av dig!