Arbetsmiljöspecialist

Arbetsmiljöspecialist

På Xylem arbetar 19 000 personer mot ett gemensamt mål: att skapa innovativa lösningar för världens vattenbehov. Genom att utveckla nya tekniker, förbättrar vi hur vatten används, förvaras och återanvänds nu och i framtiden. Vi transporterar, renar, analyserar och återför vattnet till naturen och hjälper människor att använda vatten effektivt - hemma, på arbetet, inom industrin och i jordbruket. Vi har mer än 100 års erfarenhet inom vattenteknikområdet och erbjuder en portfölj av ledande produktvarumärken och expertkunskaper inom en stor mängd applikationer. Vår kompetens har lett till långvariga relationer med våra kunder i mer än 150 länder.

Arbetsmiljöspecialist

Är du en Arbetsmiljöspecialist som vill bidra till att bygga en arbetsmiljö i toppklass? Trivs du i en roll där du får inspirera och säkerställa att hela verksamheten genomsyras av en hög säkerhetskultur?

Vi söker dig som vill driva vårt operativa och strategiska arbetsmiljöarbete mot målet att bli en säker och hållbar arbetsgivare.

Som Arbetsmiljöspecialist är det ditt fokus att utveckla och implementera effektiva processer, stötta organisationen med expertis och säkerställa kompetens inom området. Du kommer att ingå i ett Arbetsmiljö-team på 9 personer som är en given och ledande part i uppföljningsarbetet av arbetsmiljö på siten i Emmaboda.

En viktig del i rollen är att i tvärfunktionella team driva och utveckla ledningssystemet för arbetsmiljö, samt bevaka och implementera ny arbetsmiljölagstiftning för hela verksamheten.

Vi lägger stor vikt på beteendeanalys (OBM) och arbetar målinriktat med nyckelbeteenden och åtgärder som en effektiv åtgärd att öka arbetsglädje och förbättra prestationer.

I rollen stöttar du chefer och medarbetare i arbetsmiljöfrågor på hela Produktions-siten i Emmaboda, med sina 110 000 m2 som sträcker sig från gjutning till färdig produkt. På siten finns förutom kärnverksamheten inom produktion, även distributionscenter, finansavdelning, IT, HR samt andra stödfunktioner. Du bistår med din sak-kompetens och driver projekt, utredningar och revisioner.

På Xylem prioriteras säkerhet och god arbetsmiljö högst upp på agendan. Vi arbetar för att ständigt förbättra vårt systematiska arbetsmiljöarbete och är certifierade enligt ISO45001.

I rollen som Arbetsmiljöspecialist ingår att
  • Driva och utveckla arbetet med vår beteendebaserad säkerhet (OBM) samt organisatorisk och social arbetsmiljö, vilket även är två av företagets fokusområden inom arbetsmiljö de närmaste fem åren.
  • Säkerställa att EHS och övrig verksamhet är uppdaterade på lagkrav och identifiera och utveckla utbildningsinsatser inom arbetsmiljöfrågor.
  • Säkerställa att lag och säkerhetsföreskrifter följs på bästa sätt, primärt inom området för Organisatorisk och social arbetsmiljö (OSA)
  • Koordinera insatser med företagshälsovård och andra externa aktörer
  • Analys av data och trender och utifrån fakta agera konsultativt och proaktivt med verksamheten
  • Utveckla och följa upp EHS-mål och KPI: er enligt riktlinjer från ledningsgruppen
Din bakgrund

Vi söker dig som har minst 5 års erfarenhet från en liknande roll. Det är en fördel att du har erfarenhet inom tillverkande industri.

Du har relevant Högskoleutbildning eller yrkesutbildning till Arbetsmiljöingenjör.

Du är en god kommunikatör och trivs då du får arbeta med andra människor och leda dem mot nya mål och tillvägagångssätt.

Du är trygg i regelverket inom arbetsmiljöområdet och arbetar konsultativt och kundorienterat. Flytande kunskaper i engelska och svenska, både tal och skrift, är ett krav.

Vi ser att du har goda kunskaper inom beteendebaserat säkerhetsarbete samt att arbeta självständigt även under högt arbetstempo

Önskvärt är erfarenhet inom projektledning och/eller förändringsarbete samt erfarenhet av revisioner enligt ISO 45001.

Övrig information

Har du frågor är du välkommen att kontakta Leila Sayyad, Rekryterare, .

Urvalet av ansökningar sker löpande. Observera att vi endast tar emot ansökningar via vårt webbverktyg.

Representant för Unionen är Kenneth Philipsson, för Akademikerna Jenny Johansson 0471-24 70 00.
Mer info
Område Emmaboda
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.xyleminc.com
Sista ansökningsdag 25 apr 2021 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Xylem |zlm| 1) En vävnad i växter som suger upp vatten från rötterna; 2) ett ledande bolag för vattenteknologi. Vi är ett globalt team som är enade runt ett gemensamt mål; att skapa avancerade teknologiska lösningar för världens vattenutmaningar. Vårt arbete är inriktat på att utveckla nya tekniker som förbättrar hur vatten används, bevaras och återanvänds i framtiden. Våra produkter och tjänster förflyttar, behandlar, analyserar, övervakar och återför vatten till miljön för allmännyttiga företag, industri, bostäder och kommersiella byggnader. Xylem är också ledande inom smart mätutrustning, nätverksteknik och avancerade analytiska instrument för vatten-, el och gas. Vi har starka långvariga relationer med kunder i över 150 länder som känner oss genom vår starka kombination av ledande varumärken och applikationsexpertis med en kraftig inriktning på att utveckla mångsidiga, hållbara lösningar. 2018 hade Xylem 17 000 anställda och en omsättning på 5,2 miljarder US dollar. Vi erbjuder dig en kreativ miljö med engagerade och hjälpsamma arbetskollegor. Gå med i Xylem IF och träna eller tävla med oss i simning, fotboll, löpning, skidåkning och andra sporter. Gå med i konstföreningen och var med i konstutlottning, ställ ut egna alster eller häng med på teater. Du kan även åka på volontärresor med Xylem Watermark, vårt företagsprogram för samhällsinsatser www.xylemwatermark.com. Om du tycker det låter spännande och vill vara med att lösa jordens vattenförsörjning, hör av dig!