Supply Planner

Supply Planner

Supply Planner

På Xylem arbetar drygt 16 000 personer mot ett gemensamt mål: att skapa innovativa lösningar för världens vattenbehov. Genom att utveckla nya tekniker, förbättrar vi hur vatten används, förvaras och återanv-änds nu och i framtiden. Vi transporterar, renar, analyserar och återför vattnet till naturen och hjälper människor att använda vatten effektivt - hemma, på arbetet, inom industrin och i jordbruket. Vi har mer än 100 års erfarenhet inom vattenteknikområdet och erbjuder en portfölj av ledande produktvaru-märken och expertkunskaper inom en stor mängd applikationer. Vår kompetens har lett till långvariga relationer med våra kunder i mer än 150 länder.

Till vår centrala logistikfunktion i Emmaboda söker vi nu en Supply Planner till vårt team 'External Supply Planning'.

Arbetsuppgifter
I rollen som Supply Planner ansvarar du för anskaffning av externt direktmaterial inom aktuellt produktsegment för produktion och reservdelsförsörjningen på fabriken i Emmaboda. Det innebär att rätt mängd material skall finnas tillgängligt i rätt tid, rätt kvalitet, till rätt totalkostnad till produktion och reservdelsförsörjning.

Dina arbetsuppgifter är i huvudsak att anskaffa externt material samt proaktivt arbete för att förhindra störningar i försörjningskedjan till våra verkstäder. Sköta kommunikationen mellan leverantörer och produktverkstäderna, verka för att optimera totala kostnaden i försörjningsflödena i aktivt samarbete med leverantörer, vår inköpsfunktion, våra produktverkstäder och reservdelslager.

Ansvarig för att följa upp och optimera lagernivåer för respektive sortiment.

Bakgrund
Vi söker dig med lägst högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet. God erfarenhet inom produktion och tillverkning är grundläggande. Meriterande är utbildning inom ekonomi, produktionsplanering eller logistik. Vi ser också gärna att du har erfarenhet av Lean manufacturing och av att jobba med förbättringsarbete, gärna i ledande roll. Goda kunskaper i engelska och svenska i såväl tal och skrift är nödvändigt. Flera språk är meriterande.

Personliga egenskaper
Som person är du strukturerad, drivande och självständig. Du är serviceinriktad, kundfokuserad och analytisk. Eftersom tjänsten innefattar såväl interna som externa kontakter så krävs det att du har god kommunikations- och samarbetsförmåga; rak och tydlig, samt inspirerar andra att ta ansvar.

Tjänsten avser en visstidsanställning 2022-01-15, men med goda förutsättningar till förlängning.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Mikael Svensson, Supply Planner Manager, 0471-24 72 12 eller Anna Elm, HR Business Partner, 0471-24 7134

Välkommen med din ansökan senast 14 Mars 2021. Urval och intervjuer kommer att ske löpande, varav tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningsperiodens slutdatum. Observera att vi endast tar emot ansökningar via vårt webbverktyg. Representant för Unionen är Kenneth Philipsson, representant för Sveriges ingenjörer/Akademikerna är Jenny Johansson, 0471-24 70 00.
Mer info
Område Emmaboda
Yrkesroll Transport & Logistik, Inköp
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 20 mars 2021 (21 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Xylem |zlm| 1) En vävnad i växter som suger upp vatten från rötterna; 2) ett ledande bolag för vattenteknologi. Vi är ett globalt team som är enade runt ett gemensamt mål; att skapa avancerade teknologiska lösningar för världens vattenutmaningar. Vårt arbete är inriktat på att utveckla nya tekniker som förbättrar hur vatten används, bevaras och återanvänds i framtiden. Våra produkter och tjänster förflyttar, behandlar, analyserar, övervakar och återför vatten till miljön för allmännyttiga företag, industri, bostäder och kommersiella byggnader. Xylem är också ledande inom smart mätutrustning, nätverksteknik och avancerade analytiska instrument för vatten-, el och gas. Vi har starka långvariga relationer med kunder i över 150 länder som känner oss genom vår starka kombination av ledande varumärken och applikationsexpertis med en kraftig inriktning på att utveckla mångsidiga, hållbara lösningar. 2018 hade Xylem 17 000 anställda och en omsättning på 5,2 miljarder US dollar. Vi erbjuder dig en kreativ miljö med engagerade och hjälpsamma arbetskollegor. Gå med i Xylem IF och träna eller tävla med oss i simning, fotboll, löpning, skidåkning och andra sporter. Gå med i konstföreningen och var med i konstutlottning, ställ ut egna alster eller häng med på teater. Du kan även åka på volontärresor med Xylem Watermark, vårt företagsprogram för samhällsinsatser www.xylemwatermark.com. Om du tycker det låter spännande och vill vara med att lösa jordens vattenförsörjning, hör av dig!