Student och vill arbeta som assisterande controller?

Student och vill arbeta som assisterande controller?

Student och vill jobba extra på finansavdelningen som assisterande controller?

På Xylem arbetar 17 000 personer mot ett gemensamt mål: att skapa innovativa lösningar för världens vattenbehov. Genom att utveckla nya tekniker, förbättrar vi hur vatten används, förvaras och återanvänds nu och i framtiden. Vi transporterar, renar, analyserar och återför vattnet till naturen och hjälper människor att använda vatten effektivt - hemma, på arbetet, inom industrin och i jordbruket. Vi har mer än 100 års erfarenhet inom vattenteknikområdet och erbjuder en portfölj av ledande produktvaru-märken och expertkunskaper inom en stor mängd applikationer. Vår kompetens har lett till långvariga relationer med våra kunder i mer än 150 länder.

Till vår Finansavdelning i Emmaboda söker vi en driven student som vill arbeta som assisterande Controller

Xylems produktionsenhet i Emmaboda är organiserad i självständiga produktverkstäder som tillverkar dränkbara pumpar och mixers. Varje produktverkstad är specialiserad på delar av vårt sortiment och här sker komplett tillverkning av våra produkter, främst varumärket Flygt. Ansvaret gäller hela tillverkningen - från order till leverans. Utöver fabriken har finansavdelningen har även ansvar för våra distributionscentraler i Emmaboda och Metz i Frankrike.

Arbetsbeskrivning
Finansavdelningen i Emmaboda består av ett 40-tal personer. Vi söker nu en assisterande controller som kommer ingå i Controller-teamet som idag består av 7 personer. Arbetsuppgifterna består i huvudsak att supportera controllerna med alla förekommande arbetsuppgifter på avdelningen, såsom bokslut, analys, prognos samt diverse aktuella projekt.

Avdelningen utgörs av sociala och kompetenta kollegor som gärna samarbetar över arbetets gränser, vilket tillsammans utgör ett handlingskraftigt och välkomnande team.

Vill du komplettera dina studier med ett spännande extrajobb är vi intresserade av att komma i kontakt med dig.

Bakgrund
Vi söker dig som studerar ekonomi på universitet om minst 50 % och som söker ett utvecklande arbete vid sidan av studierna. Vi ser gärna att du kan jobba 2 dagar per vecka och att du även vill sommarjobba hos oss till sommaren.

Arbetet kräver god analytisk förmåga, affärsmannaskap, initiativtagande och flexibilitet. God samarbetsförmåga för att lösa gemensamma uppgifter både inom och utanför det egna teamet.

Du behöver kunna kommunicera obehindrat på engelska i tal och skrift. Du kommer mestadels ha kontakter inom Sverige men det förekommer även kontakter globalt. Det är meriterande om du behärskar Excel.

Till en början är det viktigt att du kan ta dig till och från Emmaboda för att komma in i arbetet. Men sen finns även möjlighet att sköta en del arbetsuppgifter hemifrån.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Anna Elm, HR, 0471-24 71 34

Välkommen med din ansökan senast 31 januari 2021. Urval sker löpande. Observera att vi endast tar emot ansökningar via vårt webbverktyg.

Välkommen in med din ansökan.
Mer info
Område Emmaboda
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Extrajobb
Sista ansökningsdag 28 jan 2021 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Xylem |zlm| 1) En vävnad i växter som suger upp vatten från rötterna; 2) ett ledande bolag för vattenteknologi. Vi är ett globalt team som är enade runt ett gemensamt mål; att skapa avancerade teknologiska lösningar för världens vattenutmaningar. Vårt arbete är inriktat på att utveckla nya tekniker som förbättrar hur vatten används, bevaras och återanvänds i framtiden. Våra produkter och tjänster förflyttar, behandlar, analyserar, övervakar och återför vatten till miljön för allmännyttiga företag, industri, bostäder och kommersiella byggnader. Xylem är också ledande inom smart mätutrustning, nätverksteknik och avancerade analytiska instrument för vatten-, el och gas. Vi har starka långvariga relationer med kunder i över 150 länder som känner oss genom vår starka kombination av ledande varumärken och applikationsexpertis med en kraftig inriktning på att utveckla mångsidiga, hållbara lösningar. 2018 hade Xylem 17 000 anställda och en omsättning på 5,2 miljarder US dollar. Vi erbjuder dig en kreativ miljö med engagerade och hjälpsamma arbetskollegor. Gå med i Xylem IF och träna eller tävla med oss i simning, fotboll, löpning, skidåkning och andra sporter. Gå med i konstföreningen och var med i konstutlottning, ställ ut egna alster eller häng med på teater. Du kan även åka på volontärresor med Xylem Watermark, vårt företagsprogram för samhällsinsatser www.xylemwatermark.com. Om du tycker det låter spännande och vill vara med att lösa jordens vattenförsörjning, hör av dig!