Strategisk inköpare - Indirekt material

Strategisk inköpare - Indirekt material

Strategisk inköpare - Indirekt Material

På Xylem arbetar drygt 16 000 personer mot ett gemensamt mål: att skapa innovativa lösningar för världens vattenbehov. Genom att utveckla nya tekniker, förbättrar vi hur vatten används, förvaras och återanv-änds nu och i framtiden. Vi transporterar, renar, analyserar och återför vattnet till naturen och hjälper människor att använda vatten effektivt - hemma, på arbetet, inom industrin och i jordbruket. Vi har mer än 100 års erfarenhet inom vattenteknikområdet och erbjuder en portfölj av ledande produktvaru-märken och expertkunskaper inom en stor mängd applikationer. Vår kompetens har lett till långvariga relationer med våra kunder i mer än 150 länder. Xylem hade 2017 en omsättning på 4,7 miljarder dollar. Tryck här för en kort film om vår verksamhet i Emmaboda.

Till vår Inköpsavdelning i Emmaboda söker vi en Strategisk Inköpare

Är du passionerad i ditt arbete?
Trivs du med att vara kraften som driver igenom förändringar?
Känner du igen dig i att; relationsskapande, driven och självgående beskriver dig bäst som person?
Då är det dig vi söker!

I rollen som Strategisk Inköpare på Xylem jobbar du lokalt med internationellt globala strategier för indirekt material. Rollen växlar dagligen mellan lokala samt internationella kontakter, där fokus ligger på strategiskt inköpsarbete, men krävs det så är operativt arbete inget främmande.
Omvärldsbevakning av marknad och möjligheter är en annan, kontaktskapande och nätverkande, del av din roll. Rollen innebär allt från att söka nya leverantörer till att presentera strategier för sina kategorier. Du har stenkoll på kontrakt och även på nyckeltal. Som Strategisk Inköpare driver du med stor energi igenom projekt för exempelvis besparingar och förbättringar och uppmuntrar medarbetare till förändring och nyskapande lösningar.

Att arbeta på Xylem

På Xylem arbetar drygt 17 000 personer mot ett gemensamt mål: att skapa innovativa lösningar för världens vattenbehov. Genom att utveckla nya tekniker, förbättrar vi hur vatten används, förvaras och återanvänds nu och i framtiden. Vår kompetens har lett till långvariga relationer med våra kunder i mer än 150 länder. Xylem hade 2017 en omsättning på 4,7 miljarder dollar.
Produktionssiten i Emmaboda är den största inom Xylem-koncernen och vi är idag ca 1150 anställda. På siten finns det förutom kärnverksamheten inom produktion även distributionscenter, finansavdelning, inköpsavdelning, IT, HR, med mera. I Sundbyberg ligger bland annat Research & Development, såväl som marknad och Sveriges försäljningshuvudkontor.
På Xylem är relationsskapande, passion och entusiasm viktiga element i arbetet. Det finns en stolthet över att arbeta här som vi är måna om. Vi ser och uppmärksammar framgångar och strävar tillsammans mot nya mål.

Vem är du?

För att lyckas och trivas behöver du ha med dig ett öga för möjligheter i ditt arbetssätt, ha god känsla för planering och uppskatta att ha ett stort eget ansvar. Handlingskraft och kommunikation är två av de saker du har med dig i ditt arbete med att leverera goda resultat - även i nya och oväntade lägen. Du är en initiativtagare i själen och ser konkurrens och marknad som en motivationsfaktor.
Du behöver ha erfarenhet av att driva igenom projekt och ha god förhandlingsvana. Ditt sinne för affärer gör dig till en fantastisk kraft i möten av olika slag. Du är van vid att arbeta i datorsystem så de interna systemen på Xylem blir inget problem. Du är även väl bevandrad bland siffror och grafer i Excels kalkylark - och även resten av Officepaketet.
Du har flera års erfarenhet av arbete med strategiskt inköp och du är affärsskapande som har erfordrat ett kommersiellt tänk. Erfarenhet från större koncern liksom erfarenhet av just inköp av indirekt material ser vi positivt på.
Det är meriterande om du har arbetat med kategorier som Facility Management och/eller Maskininvesteringar tidigare men besitter du en senior erfarenhet av indirekt material tycker vi att det gör dig kvalificerad för rollen.
I grunden ser vi gärna att du har en högskoleutbildning inom Ekonomi, Inköp eller Teknik - alternativt har du tillförskaffat dig motsvarande erfarenhet i arbetslivet.
Det är en klar fördel om du uppskattar att se mer av såväl Sverige som världen då det i tjänsten kan förekomma mindre antal resor.
Engelska är vårt koncernspråk och det är viktigt att du bemästrar det flytande i tal och skrift.
Körkort B är ett krav
Vi sätter alltid personliga egenskaper och kapacitet främst. Känner vi att du är rätt person att satsa på, förutsatt att du har rätt utbildning och bakgrund, så kommer vi att ge dig chansen!

Tjänsten

Heltid, tillsvidare. Start omgående enligt överenskommelse.

Ort

Emmaboda

Kontaktuppgifter och ansökan

Ansök med CV och personligt brev.
Om du har frågor kring ansökan kan du kontakta
Linda Engqvist, 0733 40 44 54 eller maila
Vi vill ha din ansökan så fort som möjligt då ansökningar hanteras löpande. Senaste ansökningsdag är 2020-01-10
Varmt välkommen med din ansökan!

www.xyleminc.com
Mer info
Område Emmaboda
Yrkesroll Transport & Logistik, Inköp
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 1 feb 2020 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På Xylem arbetar 13 000 personer mot ett gemensamt mål: att skapa innovativa lösningar för världens vattenbehov. Genom att utveckla nya tekniker, förbättrar vi hur vatten används, förvaras och återanvänds nu och i framtiden. Vi transporterar, renar, analyserar och återför vattnet till naturen och hjälper människor att använda vatten effektivt - hemma, på arbetet, inom industrin och i jordbruket. Vi har mer än 100 års erfarenhet inom vattenteknikområdet och erbjuder en portfölj av ledande produktvarumärken och expertkunskaper inom en stor mängd applikationer. Vår kompetens har lett till långvariga relationer med våra kunder i mer än 150 länder. Xylem hade 2012 en omsättning på 3,8 miljarder dollar. Läs mer på www.xyleminc.com/jobbahososs

Vi erbjuder dig en kreativ miljö med engagerade och hjälpsamma arbetskollegor. Gå med i Xylem IF och träna eller tävla med oss i simning, fotboll, löpning, skidåkning och andra sporter. Gå med i konstföreningen och var med i konstutlottning, ställ ut egna alster eller häng med på teater. Du kan även åka på volontärresor med Xylem Watermark, vårt företagsprogram för samhällsinsatser www.xylemwatermark.com.