Reparatör Gjuteriet

Reparatör Gjuteriet

Reparatör till gjuteriets underhållsavdelning

På Xylem arbetar drygt 16 000 personer mot ett gemensamt mål: att skapa innovativa lösningar för världens vattenbehov. Genom att utveckla nya tekniker, förbättrar vi hur vatten används, förvaras och återanv-änds nu och i framtiden. Vi transporterar, renar, analyserar och återför vattnet till naturen och hjälper människor att använda vatten effektivt - hemma, på arbetet, inom industrin och i jordbruket. Vi har mer än 100 års erfarenhet inom vattenteknikområdet och erbjuder en portfölj av ledande produktvarumärken och expertkunskaper inom en stor mängd applikationer. Vår kompetens har lett till långvariga relationer med våra kunder i mer än 150 länder. Xylem hade 2017 en omsättning på 4,7 miljarder dollar. Tryck här för en kort film om vår verksamhet.

Vi utökar och förstärker vår underhållsavdelning på Xylem i Emmaboda.

Vi söker nu en reparatör till gjuteriets underhållsavdelning. Tjänsten avser en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse.

Arbetsbeskrivning

På Xylem i Emmaboda arbetar cirka 1100 personer varav 120 arbetar i gjuteriet. Gjuteriet har en hög automatiseringsgrad och det gjuts både gråjärn och hårdjärn. Underhållsavdelningen består av 42 personer varav 15 arbetar inriktat mot gjuteriet.

Som reparatör vid gjuteriets underhållsavdelning ingår du i ett team som arbetar med förebyggande och avhjälpande underhåll på vår gjuterianläggning. Tjänsten avser 2-skift, växelvis mellan förmiddags- och eftermiddagsskift. Nattskift och helgskift är ofta förekommande efter behov.

Erfarenhet

Vi söker dig som har kunskap och gärna erfarenhet från mekaniska reperationer innehållande svetsning, pneumatik samt hydraulik. Tidigare erfarenhet från tung industri, processindustri och VVS är meriterande. Med fördel har du en verkstadsteknisk utbildning eller motsvarande i botten.

Personliga egenskaper

Då arbetet är mycket självständigt krävs att du är drivande och har lätt för att ta egna initiativ. Du är serviceinriktad och har god kommunikations- och samarbetsförmåga då vi arbetar i ett lag. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig en kreativ miljö med engagerade och hjälpsamma arbetskollegor. Läs om våra medarbetare och deras vardag HÄR. Gå med i Flygt IF och träna eller tävla med oss i olika fysiska aktiviteter. Du kan även åka på volontärresor med Xylem Watermark, vårt företagsprogram för samhällsinsatser.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Anders Jonasson, Underhållschef gjuteriet, telefon 0471- 24 70 17. Kontaktperson på personalavdelningen är Anna Elm, HR Business Partner, telefon 0471-24 71 34.

Välkommen med din ansökan snarast. Tjänsten kan komma tillsättas innan ansökningstiden gått ut då urval kommer att ske löpande. Så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2018-06-30.

Representant för IF Metall är Gert Nylander, telefon 0471-24 70 00.

www.xyleminc.com
Mer info
Område Emmaboda
Yrkesroll Industri & Anläggning, Reparatörer
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 30 juni (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På Xylem arbetar 13 000 personer mot ett gemensamt mål: att skapa innovativa lösningar för världens vattenbehov. Genom att utveckla nya tekniker, förbättrar vi hur vatten används, förvaras och återanvänds nu och i framtiden. Vi transporterar, renar, analyserar och återför vattnet till naturen och hjälper människor att använda vatten effektivt - hemma, på arbetet, inom industrin och i jordbruket. Vi har mer än 100 års erfarenhet inom vattenteknikområdet och erbjuder en portfölj av ledande produktvarumärken och expertkunskaper inom en stor mängd applikationer. Vår kompetens har lett till långvariga relationer med våra kunder i mer än 150 länder. Xylem hade 2012 en omsättning på 3,8 miljarder dollar. Läs mer på www.xyleminc.com/jobbahososs

Vi erbjuder dig en kreativ miljö med engagerade och hjälpsamma arbetskollegor. Gå med i Xylem IF och träna eller tävla med oss i simning, fotboll, löpning, skidåkning och andra sporter. Gå med i konstföreningen och var med i konstutlottning, ställ ut egna alster eller häng med på teater. Du kan även åka på volontärresor med Xylem Watermark, vårt företagsprogram för samhällsinsatser www.xylemwatermark.com.