Kvalitetskoordinator

Kvalitetskoordinator

Kvalitetskoordinator

På Xylem arbetar drygt 16 000 personer mot ett gemensamt mål: att skapa innovativa lösningar för världens vattenbehov. Genom att utveckla nya tekniker, förbättrar vi hur vatten används, förvaras och återanv-änds nu och i framtiden. Vi transporterar, renar, analyserar och återför vattnet till naturen och hjälper människor att använda vatten effektivt - hemma, på arbetet, inom industrin och i jordbruket. Vi har mer än 100 års erfarenhet inom vattenteknikområdet och erbjuder en portfölj av ledande produktvaru-märken och expertkunskaper inom en stor mängd applikationer. Vår kompetens har lett till långvariga relationer med våra kunder i mer än 150 länder. Xylem hade 2017 en omsättning på 4,7 miljarder dollar.

I rollen som Kvalitetskoordinator arbetar du självständigt med flera skilda kontaktytor både internt inom företaget och mot externa intressenter. Rollen innehåller varierande arbetsuppgifter och ständigt nya utmaningar. Det finns möjligheter till utveckling både lokalt och globalt inom området för kvalitet. Resor förekommer såväl nationellt som internationellt.

Vårt varumärke ska fortsatt representera kvalitet och förtroende vilket gör dig som
Approval Coordinator till en nyckelperson!

Arbetsbeskrivning
Vid vår fabrik tillverkas produkter som är avsedda att användas i miljöer där särskilda krav förekommer; exempelvis vid användning där explosionsrisk föreligger. Produkter som är installerade i sådan omgivning måste ha ett godkännande från externa myndigheter och tillståndsgivare. Godkända tillstånd tillsammans med god kvalitet ska leda till att våra kunder känner sig trygga med våra produkter.
Ditt ansvar är att säkerställa att certifikaten är giltiga och effektivt tillämpbara i produktion. Du kommer även vara vår kontaktperson mot externa myndigheter vid inspektioner.
Internt har du kontakt med såväl forsknings- och utvecklingsavdelning som produktionsavdelningar. Du utvecklar, upprättar och implementerar rutiner för tillverkning av produkter utifrån regulatoriska krav och rådande kvalitetsstandarder såsom ISO9001 och ISO80079-39. Efter implementation övervakar du att processerna efterföljs, utreder orsaker till avvikelser samt genomför förbättringar i samråd med övriga organisationen.
I takt med utvecklingen av nya produkter och skiftande omvärldskrav kommer du att vara involverad i frågor som ska leda till utveckling och effektiviseringar samtidigt som tillverkningen av produkter fungerar effektivt med hög kvalitet.
I rollen ingår även att internutbilda medarbetare samt externa leverantörer.

Erfarenhet
Vi söker dig med minst 5 års arbetslivserfarenhet inom likvärdigt arbete. Vi ser gärna att du arbetat inom tillverkningsindustri med ledningssystem. En god förståelse för ISO9001 och goda kunskaper inom ritningsläsning samt form- och lägestoleranser är meriterande.
Då vi verkar i en internationell miljö är det en absolut nödvändighet att du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift.

Personliga egenskaper
Som person känner du igen dig i våra kärnkompetenser - att sträva efter ständiga förbättringar, att inspirera till ansvarstagande och att samarbeta över gränserna - vilka är en bidragande faktor till företagets framgång.
Vidare är du noggrann och har god analytisk förmåga. För att lyckas i tjänsten tar du ett tydligt ägandeskap och driver självständigt arbetet framåt.

Kontakt
Har du frågor är du välkommen att kontakta Fredrik Jaensson, Kvalitetschef, 0471-24 78 58 eller Anna Hermansson, HR Business Partner, 0471-24 73 74.
Välkommen med din ansökan snarast då vi rekryterar löpande, dock senast 2019-04-22.
Representant för Unionen är Kenneth Philipsson, representant för Sveriges ingenjörer/Akademikerna är Jenny Johansson, 0471-24 70 00.

www.xylem.com
Mer info
Område Emmaboda
Yrkesroll Administration, Koordinator, Industri & Anläggning, Quality Assurance
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 24 apr 2019 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På Xylem arbetar 13 000 personer mot ett gemensamt mål: att skapa innovativa lösningar för världens vattenbehov. Genom att utveckla nya tekniker, förbättrar vi hur vatten används, förvaras och återanvänds nu och i framtiden. Vi transporterar, renar, analyserar och återför vattnet till naturen och hjälper människor att använda vatten effektivt - hemma, på arbetet, inom industrin och i jordbruket. Vi har mer än 100 års erfarenhet inom vattenteknikområdet och erbjuder en portfölj av ledande produktvarumärken och expertkunskaper inom en stor mängd applikationer. Vår kompetens har lett till långvariga relationer med våra kunder i mer än 150 länder. Xylem hade 2012 en omsättning på 3,8 miljarder dollar. Läs mer på www.xyleminc.com/jobbahososs

Vi erbjuder dig en kreativ miljö med engagerade och hjälpsamma arbetskollegor. Gå med i Xylem IF och träna eller tävla med oss i simning, fotboll, löpning, skidåkning och andra sporter. Gå med i konstföreningen och var med i konstutlottning, ställ ut egna alster eller häng med på teater. Du kan även åka på volontärresor med Xylem Watermark, vårt företagsprogram för samhällsinsatser www.xylemwatermark.com.