Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Swedec söker hundinstruktör till 1.amröjkomp

Publiceringsdatum
10 november 2023
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
1.amröjkomp organiserar Arméns ammunitionsröjningsplutoner (EOD) samt avancerad sökpluton (Asök), och är en del av Totalförsvarets ammunitions- och minröjningscentrum, Swedec. Kompaniet genomför regelbundet insatser i tillfälligt sammansatta enheter och ofta i samverkan med andra förband. Nationella- och internationella insatser är en del av kompaniets normala verksamhet.

Vid kompaniet återfinns även Swedec Hundsektion. Sektionen har till uppgift att utbilda hundekipage inom dressyrområdet explosivämnessök, ansvara för skötsel/drift av hundgård och specifika utbildningsanordningar samt att dressera tjänstehundar.

Som instruktör vid hundsektionen har du en viktig roll i att stötta, vidmakthålla, utveckla och kvalitetssäkra kompaniets hundekipage. Befattningen ställer höga krav på flexibilitet, uthållighet och personlig integritet. I tjänsten som instruktör ingår även grund- och vidmakthållandedressyr av tjänstehundar. Tjänsten medför ibland arbete på kvällar och/eller helger, samt att tjänsteresor förekommer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Dressyr av explosivämnessökande hundar
 • Stödja förbandets hundekipage med träning och dressyr
 • Utbildning av hundförare
 • Följa verksamhet i fält
 • Föra journaler, uppföljning och dokumentation i IT-miljö av dressyrverksamhet
 • Tillse daglig vård och skötsel av FM hundar och övrig tilldelad materiel enligt gällande lagar, förordningar, instruktioner samt bestämmelser
 • Stödja driften av Swedecs hundanläggningar
Kvalifikationer:
 • Hundinstruktör och/eller hunddressör
 • Goda färdigheter i hunddressyr
 • God fysisk status
 • B-körkort (manuell)
 • Förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska
Personliga egenskaper:

För att trivas i rollen som hundinstruktör har du erfarenhet av att utbilda och är bekväm i utbildarrollen. Du besitter en förmåga att arbeta självständigt och strukturerat utifrån de uppgifter kompaniet och hundsektionen löser. God analytisk och problemlösande förmåga är önskvärda egenskaper. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande:
 • Erfarenhet av preparatsökhundsdressyr
 • Arbetat yrkesmässigt som hundförare
 • Genomfört grundläggande militär utbildning motsv.
 • Militärt förarbevis
Övrigt

Anställningsform: Civilanställning tillsvidare. Inleds med 6 månaders provanställning.
Sysselsättningsgrad: 100%
Arbetsort: Eksjö
Tillträdesdatum: Tillträde enligt överenskommelse

För upplysningar om befattningen kontakta: Stf kompanichef Caroline Tillström, nås via växel, 0381-180 00
För information om rekryteringsprocessen kontakta: HR-generalist Maria Bydén, nås via växel, 0381-180 00

Fackliga företrädare, nås via växel, 0381-180 00

OFRO: Rickard Heinås

SACO: Annelie Sjöberg

OFR/S: Edvin Lovén

SEKO: Matz Felix

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-11-24. Din ansökan bör innehålla CV, intyg som stärker dina kvalifikationer samt en motivering till varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Totalförsvarets ammunitions- och minröjningscentrum - Swedec är Sveriges kompetenscentrum för nationella och internationella uppgifter inom ammunitions- och minröjning. Vårt huvudsakliga uppdrag är att verka inom totalförsvaret, med fokus på utbildning, utveckling och underrättelser. Läs mer om Swedec här.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa
rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
08 dec. 2023 (-1 dagar kvar)
Ansök nu