Vi söker verksamhetschef!

Vi söker verksamhetschef!

I Filmbyn får du uppleva inspelningsmiljöer från klassiska barnfilmer som Emil i Lönneberga, Saltkråkan och Pippi Långstrump. Kliv in i filmens värld i en utställning som är skapad i Astrid Lindgrens anda. Här får du se klassiska studiobyggen och originalkostym från filmerna, sjunga till filmmusik, skapa egna mobilfilmer och uppleva andra interaktiva miljöer. Dessutom kan du passa på att besöka vårt café, vår shop och någon av alla 12 inspelningsplatser som ligger i närheten, såsom Katthult och Bullerbyn.

Om Filmbyn
Filmbyn Småland är en aktivitetsplats där besökarna kan få uppleva och återuppleva barnfilm och bli delaktiga i skapandet av film, rörliga bilder och berättelser. Den präglas av höga ambitioner när det gäller tillgänglighet, delaktighet och integration. Verksamheten utgår från barnens perspektiv och ska stimulera upptäckarglädje och aktivitet. Filmbyn Småland innehåller en utställningsdel, en aktivitetsdel och en servicedel samt lek- och aktivitetsplatser utomhus.

Målet för Filmbyn Småland är att bli något mer än en besöksanläggning. Den ska vara en plats för samarbetsprojekt med skolor, föreningsliv och näringsliv. Den ska vara ett utvecklingscentrum för barn och ungdomars lärande och gemenskap genom lek och kreativitet och nå ut till förskolor och skolor i regionen. Den ska utanför besökssäsong kunna fungera bland annat som konferenscentrum. Visionen är att skapa en nod för barnfilm i Sverige. Genom utställningar, seminarier, barnfilmfestivaler, pedagogiskt arbete, möjlighet att prova på att spela in film samt en modern och interaktiv avdelning, ska bra barnfilm synliggöras och ett barnkulturcentrum inom film skapas.

Vi söker
En verksamhetschef som är driven, engagerad och med ett stort intresse för utveckling av barnfilm.

Du har akademisk examen inom relevant område eller dokumenterad erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt B-körkort. Du har dessutom goda kunskaper i engelska (kunskaper i tyska är meriterande).

Du har erfarenhet att arbeta i projekt med samverkansform som arbetssätt samt erfarenhet från program- och arrangemangsverksamhet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse, men vi ser gärna att du har möjlighet att börja hos oss så snart som möjligt.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig spännande uppdrag i en utvecklingsintensiv verksamhet. Du samordnar verksamheten genom att planera, leda och utvärdera verksamheten och projekt. Du arbetar både strategiskt och operativt med utveckling så väl i den egna verksamheten som i gemensamma projekt med samarbetspartners.

Du har ansvar för att direkt under styrelsen leda, samordna och följas upp verksamheten såväl verksamhetsmässigt som ekonomiskt. Du har personal- och arbetsmiljöansvar. Idag består verksamheten av en anställd och upp till fem säsongsanställda.

Verksamheten är säsongsbetonad och under vissa perioder av året kommer det krävas större arbetsinsats än under andra perioder. Tjänsten omfattas därför av årsarbetstidsavtal.

För att du ska trivas hos oss
För att trivas hos oss har du en förmåga att självständigt både bedriva utvecklingsarbete och att stimulera medarbetarna till detsamma. Du har god förmåga att kommunicera och att skapa goda relationer med medarbetare och samarbetspartners. Ditt arbetssätt är strukturerat då du styrs av mål- och resultattänkande.

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Detta värderar vi högt
Filmbyn är en verksamhet inom den kulturella/kreativa näringen. Därför ser vi gärna att du trivs att arbeta i sådan miljö och att du brinner för utveckling inom detta område. För att erhålla en god arbetsmiljö är det viktigt med arbetsglädje och en bra teamkänsla.

Anställningsform
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Arbetsort: Mariannelund
Tillträde: Enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Ansökan
Sista ansökningsdag är 2020-02-29 men skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Ansökningar skickas via e-post till markus@filmbyn.se.

Välkommen med din ansökan!

Övrigt
Mer information om Filmbyn och verksamheten kan du hitta på www.filmbyn.se.

FÖRTUR – via Eksjö.nu förenklar vi för dig att etablera dig genom att bland annat förmedla kontakter till arbetsgivare till medflyttande partner och även att erbjuda introduktion i sociala sammanhang.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Markus Kyllenbeck, vice ordförande
Telefon 070-715 70 79
Email Mejla Markus Kyllenbeck, vice ordförande
Område Eksjö
Yrkesroll Övrigt
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.filmbyn.se
Sista ansökningsdag 29 feb 2020 (11 dagar kvar)