IT-Arkitekt till Höglandets IT

IT-Arkitekt till Höglandets IT

Trivs du med att ha en nyckelroll i att stötta och vägleda kommuner i deras utveckling mot framtidens e-förvaltning?
Med hjälp av ett skickligt gäng om 60 personer på Höglandets IT skapar vi förutsättningar för Höglandskommunernas förändringsresa mot det digitala tjänstesamhället.

Din vardag
Som IT-arkitekt på Höglandets IT får du ett brett ansvarsområde. Du ansvarar för att IT-tjänsterna hålls samman i en effektiv arkitektur samtidigt som du är med och bidrar i uppbyggnaden av en arkitekturstyrning baserat på verksamhetskrav, medborgarnas krav och omvärldskrav. Genom att trendspana, men även ta fram och upprätthålla en målbild över IT-arkitekturen blir din roll central i vår organisation. Du får en given roll i utvecklingsprojekt och kravställandet på dessa samt deltar i Höglandets IT:s strategiska ledningsarbete.

I det dagliga arbetet tolkar du både verksamhetsspråk och IT-språk, du strukturerar arbetet utifrån verksamhetsmål samt lägger ett stort engagemang i att visualisera vägen för dina närmsta kollegor på Höglandets IT.

Vem är du?
Som person är du trevlig, ansvarsfull och uppskattar ett team som delar kunskap för att tillsammans höja nivån i gruppen. Att kunna diskutera med verksamheter ur en arkitekturell synvinkel samt prata teknik på ett pragmatiskt sätt kommer naturligt för dig och du kan värdera nyttan av teknik för att kunna prioritera de frågor du vill driva igenom.

Du är strukturerad, uppskattar att stå inför nya utmaningar och arbetar framåt på ett visionärt och inkluderande sätt.
Du har högskoleutbildning med inriktning mot datateknik, systemvetenskap eller motsvarande kunskap förvärvad på annat sätt.
Du har flera års erfarenhet av, samt god kunskap om, IT-arkitektur. Flerårig erfarenhet av att arbeta i projekt samt mycket god kunskap om och förståelse för moderna IT-arkitekturer och designtekniker.

Vill du veta mer?
I den här rekryteringen samarbetar vi med Sigma Recruit. Vill du veta mer, kontakta rekryteringskonsult Patrik Jensen, patrik.jensen@sigma.se mobilnr 070-2375734 alternativt Susanne Hjälmered, susanne.hjalmered@sigma.se, 070-389 70 07.

Välkommen med din ansökan på www.sigmarecruit.se/jobb. Urval och intervjuer sker löpande så ansök gärna så snart som möjligt.
Mer info
Område Eksjö
Yrkesroll Data & IT, IT-Arkitektur
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.sigmarecruit.se/jobb/
Sista ansökningsdag 29 juli (39 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Höglandets IT är Höglandskommunernas leverantör av IT-tjänster. Kommunerna på Höglandet står inför en omvälvande och spännande förändringsresa mot det digitala tjänstesamhället. Där är Höglandets IT en viktig aktör. Vi ska vara den naturliga samarbetspartnern för kommunerna och deras bolag när det gäller att realisera framtidens e-förvaltning och det IT-stöd som krävs för detta. Ett aktivt samarbete med andra offentliga aktörer i regionen är också en viktig del. Vi är mitt uppe i ett spännande förändringsarbete där vi bygger vidare på vår organisation och den gemensamma tekniska infrastruktur som krävs för att kunna förverkliga samverkansfördelarna med en gemensam IT-organisation för Höglandskommunerna.

Verksamheterna vi stödjer verkar inom många olika områden såsom skola, vård, kultur & fritid, fastighet och bygg, vatten och avlopp. Våra tjänster levereras i en av de största och mest utmanande tekniska miljöerna i vår region, en miljö med 27 000 användare, 10 000 datorer, 400 servrar, och 700 switchar. Inom Höglandets IT arbetar cirka 60 personer.