Yrkesinformatör till Göta Ingenjörregemente

Yrkesinformatör till Göta Ingenjörregemente

Om enheten

Som yrkesinformatör är du ansiktet utåt för Försvarsmakten. Du är placerad på HR-avdelningen i Regementsstaben där det finns en bred kompetens och en stark vilja att hjälpa och lära av varandra. HR-avdelningen finns till för förbandets chefer och medarbetare och har ett serviceinriktat förhållningssätt. Vi arbetar med uppgifter i alla spår som ryms inom HR och utvecklas ständigt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som yrkesinformatör stödjer du förbandets rekryteringsorganisation och verkställer den planerade rekryteringsverksamheten. Du bidrar till utveckling av arbetssätt, processer, riktlinjer och verktyg inom området rekrytering och yrkesinformation. Yrkesinformatörens huvuduppgift är yrkesinformation samt försvarsmaktsupplysning och du har en viktig roll i mötet med rekryteringsmålgruppen. Yrkesinformatören ska samverka med andra militära förband samt bemanna Plikt- och prövningsverkets kontor i Malmö ett par veckor per år.

I arbetsuppgifterna ingår att föreläsa i skolor eller på andra platser där målgruppen finns representerad, samt delta vid huvuddelen av de mässor och event som pågår inom aktuellt rekryteringsområde. I befattningen ingår även att kommunicera med text och bild i sociala medier samt genom Försvarsmaktens relationshanteringssystem "Mitt Försvarsmakten". Som yrkesinformatör har du ständig kontakt med andra enheter inom förbandet och arbetar även mot de värnpliktiga för att informera om hur de fortsatt kan engagera sig i Försvarsmakten.

Krav
 • Genomförd militär grundutbildning inom de senaste fem åren alternativt aktiv tjänstgöring inom Försvarsmakten (GSS/K, GSS/T) de senaste fem åren
 • Godkänt i Sv 1/A, Ma 1/A och Eng 5/A från gymnasiet
 • Körkort för manuellt växlad personbil
 • God fysisk förmåga
Meriterande
 • Pågående eller tidigare anställning som soldat vid Ing 2
 • Genomförd militär grundutbildning vid Ing 2
 • Erfarenhet av information- och rekryteringsfrämjande åtgärder
 • Genomförd internationell insats
 • Militärt förarbevis
Personliga egenskaper

Du bör trivas med förändringsarbete, ha en hög servicekänsla, se nya möjligheter och våga prova nya arbetsmetoder. Vidare bör du vara kommunikativ och lyhörd då du i ditt arbete kommer att möta människor med många olika erfarenheter och perspektiv. Du behöver ha en god samarbetsförmåga och vara utåtriktad då du är en ambassadör för hela Försvarsmakten. Du delar och tillämpar Försvarsmaktens värdegrund med oss och våra rekryter. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt
 • Anställningen sker utifrån Försvarsmaktens kollektivavtal för anställning av gruppbefäl, soldater och sjömän (GSS/K). Detta innebär 6 månaders provanställning och därefter anställning upp till 8 år med möjlighet till förlängning i 4 år. Anställningen innebär heltidstjänstgöring samt skyldighet att tjänstgöra utomlands.
 • Lön: individuell lönesättning, lägsta ingångslön 22 000 kr
 • Tillträdesdatum: enligt överenskommelse
 • Arbetsort: Eksjö, resor i tjänsten förekommer
 • Urval sker löpande och vi kan komma att kalla lämpliga kandidater innan ansökningstiden löpt ut.
För information om befattningen, kontakta:

Rekryteringskoordinator Sofia Johnsson

sofia.x.johnsson@mil.se, 070-167 25 09

För information om rekryteringsprocessen, kontakta:

HR-generalist Lova Enbjärde

lova.enbjarde@mil.se, 070-924 81 08

Fackliga representanter nås via växeln, 0381 180 00:

OFR/O: Jonas Larsson

OFR/S Försvarsförbundet: Carola Blomdahl

SACO: Sofie Bergkvist

SEKO: Matz Felix

Välkommen med din ansökan senast 2022-06-12. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Ansökan sker via Försvarsmaktens hemsida, www.forsvarsmakten.se. Intervjuer planerar att hållas 2022-06-20-2022-06-21 samt 2022-06-27-2022-06-28.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Göta ingenjörregemente, Ing 2, är Sveriges enda ingenjörregemente. Regementet rekryterar och utbildar officerare och soldater till ingenjörförband med specialkompetens att utföra kvalificerade fältarbeten för nationella och internationella uppgifter.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Eksjö
Yrkesroll HR & Personal, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 12 juni 2022 (27 dagar kvar)