Friskvårdsledare till Idrottsavdelningen vid Göta Ingenjörregemente

Friskvårdsledare till Idrottsavdelningen vid Göta Ingenjörregemente

Om enheten

Idrottsavdelningen stödjer personalen vid Ing 2 avseende träning och skapar förutsättningar för dem att nå de fysiska krav som ställs. Grundnivån enligt Försvarsmaktens fysiska standard är tre timmars träning per 40 timmars arbetsvecka. Utöver grundnivån finns olika fysiska krav, beroende på medarbetarens befattning. Försvarsmakten arbetar aktivt för att skapa goda förutsättningar inom området friskvård, eftersom vi är övertygade om att det bidrar till personalens välmående och ett bättre utfört arbete.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Tjänsten som friskvårdsledare innebär planering av tränings-tävlings- och friskvårdsaktiviteter. Detta innebär till exempel att stödja Bataljonen och Fältarbetsskolan avseende utbildning i genomförande av fysiska tester samt att leda träningspass och arbeta med olika friskvårdssatsningar, men kan också komma att innebära att stödja andra enheter med utbildning avseende fysiskt stridsvärde, en arbetsuppgift som Idrottsavdelningen har. Arbetet innebär även underhåll av gym, idrottshall och terrängspår och att vara behjälplig vid utlåning av materiel och service av träningsutrusning.

Kvalifikationer
  • Treårig gymnasieutbildning eller utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • Akademisk examen inom idrott/friskvård alternativt utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • God administrativ förmåga
  • Körkort för manuellt växlad personbil
Meriterande
  • Erfarenhet av arbete inom Försvarsmakten
  • Erfarenhet av idrotts/friskvårdsarbete
  • Vana av att arbeta i Office-paketet
  • Erfarenheter inom orientering
  • Erfarenheter inom skytte
Personliga egenskaper

Vi söker dig som har högskoleutbildning eller motsvarande inom idrott- och friskvårdsområdet. Du är serviceinriktad, har ett självgående arbetssätt och har lätt att uttrycka dig i tal och skrift, då arbetet innefattar administrativa arbetsuppgifter. Du är strukturerad och har en god samarbetsförmåga, vilket är en förutsättning liksom god fysisk kondition. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Anställningsform: tillsvidare, anställningen inleds med sex månaders provanställning

Sysselsättningsgrad: 100 %

Arbetsort: Eksjö

Tillträdesdatum: enligt överenskommelse

Lön: individuell lönesättning

För information om befattningen, kontakta:

Chef idrottsavdelningen, lt Oskar Svärd

oskar.svard@mil.se, 070-627 76 28

Friskvårdsledare Tobias Bredhammar

tobias.bredhammar@mil.se, 070-967 58 44

För information om rekryteringsprocessen, kontakta:

HR-Generalist Lova Enbjärde

lova.enbjarde@mil.se, 070-924 81 08

Fackliga företrädare nås via växel: 0381-180 00

OFR/O: Jonas Larsson

OFR/S Försvarsförbundet: Carola Blomdahl

SACO: Sofie Bergkvist

SEKO: Matz Felix

Välkommen med din ansökan senast 2022-05-30. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Ansökan sker via Försvarsmaktens hemsida, www.forsvarsmakten.se. Intervjuer planerar att hållas 2022-06-09-2022-06-10.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Göta ingenjörregemente, Ing 2, är Sveriges enda ingenjörregemente. Regementet rekryterar och utbildar officerare och soldater till ingenjörförband med specialkompetens att utföra kvalificerade fältarbeten för nationella och internationella uppgifter.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Eksjö
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 30 maj 2022 (11 dagar kvar)