Jehander söker nu en Platschef till sin modernaste täkt Löten på Ekerö!
Något för dig som brinner för att vara ute i produktion? En spännande roll i en global och marknadsledande koncern!

Sand & Grus AB Jehander är en av de ledande leverantörerna av berg- och grusmaterial till byggindustrin. Vi producerar, säljer och distribuerar sand- och jordprodukter och importerar och säljer geotextil. Även privatpersoner köper våra produkter till villa, trädgård och fritidshus.

Sand & Grus AB Jehander ingår i HeidelbergCement-koncernen, global marknadsledare inom produktområdet ballast och en betydande aktör inom cement, betong och andra relaterade verksamheter. HeidelbergCement är en av världens största byggmaterialproducenter.

Detta är en möjlighet för dig som söker en roll i ett värderingsstyrt företag, med målsättningen att ha de bästa cheferna i branschen. Vår Vision är "Tillsammans skapar vi grunden för hållbar utveckling i världsklass" och våra värdeord är "Samarbete, Kundskap, Nytänkande och Ansvarsfull". Vår framgång bygger både på teknik och på våra ansvarsfulla och kompetenta medarbetare.

Om tjänsten
Lötentäkten är Jehanders nyaste anläggning och togs i drift 2019. Den är till stor del automatiserad och de sista investeringarna slutförs nu.

Täkten består av 2 produktionslinor; en naturkrosslinje där naturgrus bryts under vatten och en mottagningslinje för återvinning av bergkross från Förbifart Stockholm.

Täkten har egen hamn både för mottagning och leverans till terminaler och betonganläggningar runt Stockholm.

Som platschef på Jehander har du ett fullt platschefsansvar och täkten är en egen resultatenhet. Det vill säga allt från arbetsmiljö, miljö, personal till kostnadsbudgetansvar. Försäljning ingår dock inte utan sitter centralt. Du kommer ha 7 medarbetare och lika många heltidsentreprenörer varav en arbetsledande tjänsteman och en trainee. Stödfunktioner finns centralt på Jehander med teknik-, H&S-, kvalitets- samt miljöavdelning. Vidare är vi en del av HeidelbergCement-koncernen och du kommer även få arbeta med specialister och centrala resurser från norra Europa, där mötesspråket ofta är engelska.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Du leder och utveckla anläggningens verksamhet med produktion, underhåll och lagerhantering mot uppställda mål och täktplan, enligt gällande, täkttillstånd och kontrollprogram.
 • Du återställer täkten kontinuerligt enligt täktplan, tillstånd och kontrollprogram med avseende på miljöaspekter som biologisk mångfald och ekonomisk nytta för markägaren.
 • Du leder och utvecklar underställda medarbetare samt aktivt utvecklar anläggningens arbete med hälsa- och säkerhetsfrågor och att upprätthålla krav gällande skydds-, säkerhets- och miljöföreskrifter, samt kvalitetskrav och standards.
 • Du står för våra värderingar och arbetar med ständiga förbättringar.
 • Du levererar rapporter och utför administration, samt säkerställer att uppgifter utförs enligt uppställda rutiner, instruktioner samt kontroller.
 • Du uppfyller Jehanders åtagande gentemot kund under pågående leverans med avseende på kvalitet, volymer och information.
 • Du samverkar med närboende, kommun och övriga intressenter och myndigheter.
Kvalifikationer och personlighet
 • Minst 5 års erfarenhet som platschef inom produktion/tillverkningsindustrin eller entreprenadverksamhet.
 • Goda kunskaper av produktionsmetoder och «Best practise» inom branschen.
 • Du är en trygg och stabil ledare med integritet som står upp för dina åsikter.
 • Du sätter upp höga mål för dig själv och ditt team och arbetar hårt och ambitiöst för att nå dessa mål.
 • Eftersom vi arbetar i ett team är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga och ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet.
 • Det är viktigt att du har ett högt kvalitet-, miljö- och säkerhetsmedvetande.
 • Du har lätt för att skapa och bevara goda kontakter både internt inom företaget och externt med entreprenörer och kunder.
 • Du arbetar efter en tydlig process, är strukturerad, slutför det som påbörjats och håller deadlines.
 • Du ska ha god datorvana och god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.
 • Tjänsten är heltid och kräver körkort
Utbildning
Relevant teknisk utbildning, exempelvis Bergsskolan, driftsingenjör, civilingenjör eller arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig för att kunna axlar rollen som Platschef. Relevanta utbildningar inom ballastproduktion, branschkännedom och yrkesbevis för last- och grävmaskin är meriterande.

Placeringsort
Löten

Vi erbjuder dig
Hos oss får du möjlighet att växa och vidareutvecklas. Vi lägger mycket resurser på att utveckla våra medarbetare. Du bidrar aktivt till din egen utveckling och för rätt person finns det stora möjligheter till karriär inom HeidelbergCement en av världens största byggmaterialproducenter.

I denna rekrytering samarbetar Jehander med People360. För mer information är du därför välkomman att kontakta Anette Stenseth på t: 070-779 48 74 eller e-post: anette.stenseth@people360.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din meritförteckning via www.people360.se så snart som möjligt.
Mer info
Område Ekerö
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Industri & Anläggning, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://people360.se/
Sista ansökningsdag 21 aug 2022 (58 dagar kvar)