Verksamhetscontroller

Verksamhetscontroller

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Avdelningen för verksamhetsstöd söker nu två drivna verksamhetscontrollers. För rätt person kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande och komplex verksamhet. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

FRA växer och stärker arbetet med ekonomi- och verksamhetsplanering. Vill du delta i detta utvecklingsarbete?


Ditt uppdrag

Som verksamhetscontroller rapporterar du till ekonomichefen och är placerad vid kontoret för Ekonomi- och upphandlingsstöd. Rollen innebär att samordna myndighetens verksamhetsplanering. Tillsammans med dina kollegor arbetar du med myndighetsövergripande frågor. Du har en central uppgift i framtagandet av myndighetens verksamhetsplan, uppföljning, budgetunderlag och årsredovisning. Under ekonomichefens ledning, och tillsammans med finansiella controllers, deltar du i utvecklingsarbetet för att säkerställa effektiva processer för ekonomistyrning och verksamhetsplanering. Du kommer att ha många kontakter inom myndigheten och med myndighetens ledning.

Du kan

Vi ser att du har en högskoleutbildning inom ekonomiområdet eller motsvarade. För att lyckas i rollen ser vi att du har flerårig erfarenhet av arbete på statlig myndighet med motsvarande arbetsuppgifter. Det är meriterande om du har erfarenhet av process- och utvecklingsarbete vid statlig myndighet. Du ska ha god förmåga att uttrycka dig på både svenska och engelska i tal och skrift. Du har mycket goda kunskaper i Officepaketet och det är meriterande att du är van vid att använda it-verktyg som stödjer verksamhetsplanerings- och uppföljningsprocesser.

Du är

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som på ett självgående sätt samarbetar med andra för att nå uppsatta mål och goda resultat ur ett helhetsperspektiv. Du är en god kommunikatör och har förmåga att förmedla komplexa frågor på ett tydligt sätt. Du arbetar proaktivt och kan planera och strukturera på ett effektivt sätt och behåller lugnet även under hög arbetsbelastning.

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 850 anställda som lyder under Försvarsdepartementets ansvarsområde. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. . Kontaktpersoner under v29-30 nås på telefonnummer 010 557 48 27 och v31-32 nås på telefonnummer 010 557 4926. Fackliga företrädare nås på nummer 010-557 46 00.

Vi tar enbart emot ansökningar via www.fra.se senast 2021-08-15.
Referensnummer: 3782/21

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Område Ekerö
Yrkesroll Övrigt
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.fra.se
Sista ansökningsdag 15 aug 2021 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte - tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.