Teknisk underrättelseanalytiker

Teknisk underrättelseanalytiker

Vill du göra samhällsnytta och lägga det komplexa informationspussel som bidrar till Sveriges oberoende i världen. För rätt personer kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande och komplex verksamhet. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Du ska använda din tekniska kompetens för att producera relevanta signalunderrättelser och driva utvecklingen framåt i samarbete med de andra avdelningarna på FRA. Du analyserar i huvudsak stora mängder data i system/verktyg som primärt är anpassade till verksamheten som bedrivs på enheten - Stöd till Militära Operationer inom ramen för Totalförsvaret.

Det ingår även utveckling av underrättelsemetodik och att representera enheten i framtagande av tekniska lösningar såsom prototyper och IT-lösningar.

Resor inrikes och utrikes kan förekomma i tjänsten.

Du kan

Vi ser att du har akademisk examen, lämpligen med inriktning inom IT. Alternativt har du förvärvat motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet. Du har erfarenhet av projektledning/systemutveckling. Vi ser dessutom att du har varit verksam inom underrättelsetjänst och/eller analysarbete samt har ett intresse för omvärldsfrågor.

Det är meriterande om du har kunskap och intresse inom ett eller flera av följande områden:
  • Databaser
  • Informationssäkerhet
  • Kunskaper inom Nätverk/IP/Telekom
  • IT-Forensik
  • Apputveckling
  • Linux
  • Programmeringskunskaper
Du har goda kunskaper i engelska med förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift.

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är strukturerad och har god förmåga att planera ditt arbete på ett effektivt sätt.

Eftersom du kommer att tillhöra ett nytt verksamhetsområde krävs att du är självmotiverad och att du har en hög samarbetsförmåga.

Du driver dina processer tills du uppnår resultat, du tar fram kort- och långsiktiga planer som är övergripande och realistiska. Vi söker dig som är tillmötesgående och visar genuint intresse för att hjälpa andra och tar eget initiativ för att leverera lösningar i en arbetsmiljö som kännetecknas av tempoväxling.

Din förmåga att anpassa dig till förändrade omständigheter gör att du ser möjligheter i förändringar och fortsätter att arbeta konstruktivt även i mer pressade situationer. Då rollen innefattar rapportskrivande är det av vikt att du kan förmedla din information tydligt såväl i tal som i skrift.

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 850 anställda som lyder under Försvarsdepartementets ansvarsområde. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 43 01. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Vi tar enbart emot ansökningar via www.fra.se senast 2021-06-20.
Ange diarienummer 3312/21 i din ansökan.
Mer info
Område Ekerö
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.fra.se
Sista ansökningsdag 20 juni 2021 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte - tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.