Systemintegratör

Systemintegratör

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en driven och flexibel systemintegratör för arbete med drift och integration av Linuxsystem. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som systemintegratör hör du till avdelningen för teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar och driftsätter nya system samt sköter drift och underhåll av befintliga system.

Arbetsuppgifterna består huvudsakligen av att vara en aktiv del av det team som hela tiden strävar efter att effektivisera våra system, det kan vara inom systemintegration, automatisering, infrastruktur och/eller systemadministration. Du kommer att vara en viktig kugge för att våra system ska fungera så bra och effektivt som möjligt. Våra system är en blandning av open source, blackbox och egenutvecklade produkter. Gemensamt för alla våra system är att de körs på Linux.

Eftersom våra system är stora satsar vi resurser på att automatisera så mycket som möjligt. Dessutom kommer du att arbeta med konceptutveckling där syftet är att ta fram bärande idéer för nya lösningar, ett tillfälle där du får använda din kreativitet.

Du kan

Vi ser att du har en relevant eftergymnasial utbildning eller motsvarande kompetens förvärvad genom arbetslivserfarenhet. Vi ser det som meriterande om du har högre utbildning eller dokumenterade kurser inom IT, gärna inom drift och förvaltning eller IT-säkerhet. Vidare ser vi att du har minst några års erfarenhet av systemadministration, förvaltning och drift av Linuxbaserade system. Hos oss arbetar vi mycket med automatisering som exempelvis ansible/puppet och integrering av olika autentiserings- och katalogtjänster vilket gör att kunskaper inom detta är meriterande. Du behöver ha kunskaper inom skriptning och därtill är erfarenhet av utveckling av skript, analys av nätverksprotokoll. Så har du erfarenhet av storskalig Linuxdrift är du intressant!

I övrigt krävs att du har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Du är

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som besitter en god samarbetsförmåga och flexibilitet eftersom vi jobbar i team där det förekommer att vi växlar mellan olika arbetsuppgifter och projekt. Rätt person för tjänsten drivs av att arbeta med komplexa frågor och värdesätter att leverera slutprodukter av hög kvalitet. Du är ansvarstagande och har god förmåga att planera och strukturera upp ditt arbete på ett effektivt sätt. Din förmåga att behålla lugnet och förbli motiverad när du möter motgångar samt din vilja att arbeta på tills projekt är avslutade eller resultat uppnådda kan göra dig till rätt person för tjänsten. På FRA har vi en stark sekretess och det är viktigt att du är bekväm med att hantera det.

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 800 anställda som lyder under Försvarsdepartementets ansvarsområde. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010 557 40 72. Fackliga företrädare nås på 010 557 46 00.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2021-05-16
Ange diarienummer 16 207:3809/19 i din ansökan.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Område Ekerö
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.fra.se
Sista ansökningsdag 16 maj 2021 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte - tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.