Registrator

Registrator

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Vi söker dig som är serviceinriktad och har ett sinne för ordning och reda. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en grupp som kontinuerligt arbetar med verksamhetsutveckling. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som registrator hör du till Rätts- och informationskontoret på Avdelningen för verksamhetsstöd. Avdelningen ansvarar för ekonomi, upphandling, lokalförsörjning, service, HR, informationsförvaltning, rättsfrågor och säkerhetsskydd.

Enheten för Informationsförvaltning utgörs av myndighetens registratorer och arkivarier. Inom enheten har vi ett nära samarbete med varandra, i syfte att säkerställa och utveckla informationshanteringsprocessens alla delar. Tillsammans med övriga registratorer ansvarar du för att upprätthålla en effektiv och rättssäker diarieföring i enlighet med gällande regelverk och interna bestämmelser. Din uppgift är att stötta i det löpande arbetet då enheten just nu genomför utvecklingsprojekt. I ditt arbete ingår hantering av inkommande post/e-post, diarieföring, exemplarhantering, inventering av sekretessbelagda handlingar och att förbereda ärenden för arkivering. Du kommer även att vara behjälplig i att stödja myndighetens medarbetare i frågor som rör hanteringen av handlingar.

Du kan

För tjänsten krävs att du har erfarenhet av att arbeta som registrator, alternativt har du relevant utbildning för tjänsten. Har du arbetat som registrator vid någon myndighet, särskilt inom försvarssektorn är det meriterande. Du har goda kunskaper om de bestämmelser som reglerar verksamhetsområdet. Du ska även ha god datorvana och gärna erfarenhet av ärendehanteringssystem. Du ska ha god svenska både i tal och i skrift.

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är strukturerad, serviceorienterad och ansvarstagande. Du ser till att dina resultat håller hög kvalitet. Tjänsten kräver att du som person är lösningsorienterad och självgående. Du har förmågan att prioritera och fortsätter att arbeta konstruktivt även i mer pressade situationer. Vi söker dig som är tillmötesgående och har ett genuint intresse för att hjälpa andra. Du tar egna initiativ för att leverera lösningar, är professionell och stöttar gärna andra för att nå gemensamma mål. Du finner det lätt att samarbeta men kan också utföra dina arbetsuppgifter på egen hand. För tjänsten är det även viktigt att du klarar av perioder med tempoväxlingar avseende arbetsbelastning.

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 850 anställda som lyder under Försvarsdepartementets ansvarsområde. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Marie Aronsson på telefon 010-557 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Vi tar enbart emot ansökningar via www.fra.se senast 2021-05-23.
Ange referensnummer 3245/21 i din ansökan.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Område Ekerö
Yrkesroll Övrigt
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.fra.se
Sista ansökningsdag 23 maj 2021 (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte - tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.