Linuxintegratör med erfarenhet av DB

Linuxintegratör med erfarenhet av DB

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu initiativtagande och drivna problemlösare för arbete med design och utveckling av vår IT-miljö. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som Linuxintegratör hör du till avdelningen för teknik. Vi söker nu dig som vill vara med och utveckla nya system och förmågor för att stödja svensk underrättelseverksamhet. I rollen som Linuxintegratör med erfarenhet av DB kommer du att designa olika lösningar, vara med i utvecklingsarbetet och förvaltning i ditt team. Du kommer i huvudsak arbeta med drift och integration av befintliga system men även vara delaktig i nyutveckling och förvaltning. Du kommer tillhöra ett team som arbetar med att införa och anpassa system och applikationer som integreras mot befintliga system. Du är därmed med i hela projektcykeln från kravställning, design, utveckling och förvaltning. En del av arbetet innebär kontakt med andra avdelningar inom FRA och till viss del även externa kontakter och leverantörer. Resor i tjänsten kan förekomma.

Vi erbjuder en innovativ IT-miljö där du får möjlighet att samarbeta med kunniga och erfarna kollegor. Vi befinner oss också i en fas där vi går mot ett mer agilt arbete i team. Det är ett högt fokus på IT-säkerhet och du kommer vara med och granska framtagna lösningar ur ett IT-säkerhetsperspektiv. På FRA har vi stark sekretess och det är viktigt att du känner dig bekväm med att hantera det.

Du kan

Vi söker sig som har:
 • Högskoleutbildning med IT-inriktning alternativt förvärvat motsvarande kompetens genom arbetslivserfarenhet
 • Arbetat minst fem år med systemadministration, konfiguration och integration med Linux som grundplattform.
 • Erfarenhet av installation och drift av relationsdatabaser
 • God teknisk förståelse och kännedom kring Linux
 • God teknisk förståelse och kännedom kring Server- och systemadministration
 • God teknisk förståelse och kännedom kring automatisering och skripting, tex. Bash och Python
 • Goda kunskaper i Svenska och Engelska
Vi ser det som meriterande om du har kunskap inom:
 • Python eller andra programmeringsspråk så som Java eller C#
 • Kubernetes och containerlösningar
 • ElasticSearch, SQL server, PostgreSQL
 • Scripting i t.ex. puppet, Ansible eller andra verktyg för automation
 • Arbetat enligt DevOps
Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som kan utveckla effektiva, förnuftiga och genomförbara lösningar på problem samt snabbt kan ta in ny kunskap och använda din erfarenhet på ett flexibelt sätt.
Du kan ta fram kort- och långsiktiga planer som är övergripande och realistiska samt förutser problem och utvecklar alternativa planer. För att trivas i rollen kan du driva nya initiativ inom ramen för ditt arbete samt självständigt söka upp nya utmaningar inom arbetet. Du delar med dig av information och expertis för att uppnå önskat resultat i kombination med att samverka för att främja andras idéer. Du kan förmedla information tydligt och enkelt både skriftligt och muntligt.

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 900 anställda som lyder under Försvarsdepartementet. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 49 16. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2022-05-18.
Ange referensnummer 4123/21 i din ansökan.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Område Ekerö
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.fra.se
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte - tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.