Hadoopadministratör

Hadoopadministratör

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en hadoopadmin med ett stort teknikintresse. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som hadoopadmin hör du till avdelningen för Teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar och driftsätter nya system samt sköter drift och underhåll av befintliga system.

I denna roll får du möjligheten att administrera, utveckla och optimera ett hadoopkluster av mycket stor modell. Du ansvarar för allt inom hadoopsfären - från grundkonfiguration av OS till finjusteringar av YARN och HBase.

Klustret du kommer arbeta med hjälper våra skarpa analytiker att omforma signalspaningsdata till färdiga underrättelser till våra uppdragsgivare. Underrättelser som i slutändan ger stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik.

Du kommer till ett team med lång och gedigen erfarenhet av Hadoop. Teamet arbetar i nära samarbeten med andra, bland annat nätverksteamen och analysverktygsteamen. Vi tar tillvara på varandras idéer och hjälps aktivt åt för att tillsammans nå resultat och utveckla varandra. Resor i tjänsten kan förekomma.

Du kan

Rätt kandidat för tjänsten har en akademisk examen inom datateknik, systemvetenskap eller motsvarande. Alternativt har du erhållit motsvarande kunskaper genom arbetslivserfarenhet. Du ska ha minst 3-års erfarenhet av att arbeta med Hadoop eller liknande tekniker. I övrigt har du mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Förutom ett stort tekniskt intresse ser vi att du har kunskap inom följande områden:
  • HDFS
  • YARN
  • Linux
Dessutom är det meriterande om du har erfarenhet av något av:
  • HBase
  • Spark
  • Ranger
  • Kerberos
  • Puppet
Du är

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som utöver ditt tekniska engagemang är prestigelös med en problemlösande attityd. Arbetsuppgifterna innebär delvis självständigt arbete vilket ställer krav på egen motivation och förmåga att prioritera och slutföra arbetsuppgifter. Då du arbetar nära både ditt eget team och verksamheten är det viktigt att du har god samarbetsförmåga.

Rollen förutsätter att du arbetar på ett strukturerat och analytisk sätt. Du blir engagerad av utmanande problemställningar där du får bidra med din expertis, samtidigt som du har förmåga att fokusera och göra effektiva prioriteringar. Ditt arbete präglas av ett högt säkerhetsmedvetande.

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 850 anställda som lyder under Försvarsdepartementets ansvarsområde. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 48 50. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar enbart emot ansökningar via www.fra.se senast 2021-05-23.
Ange referensnummer 3189/21 i din ansökan.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Område Ekerö
Yrkesroll Administration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.fra.se
Sista ansökningsdag 23 maj 2021 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte - tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.