FRA söker (utvecklare|problemlösare|hackers)

FRA söker (utvecklare|problemlösare|hackers)

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en innovativ utvecklare som motiveras av att lära sig och utvecklas för arbete med myndighetens accessetablering. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet

Ditt uppdrag

Som utvecklare hör du till accessutvecklingskontoret under avdelningen för cyberverksamhet. Avdelningen har två huvudsakliga uppgifter; bidra till att stärka skyddet mot kvalificerade IT-angrepp från utlandet hos samhällsviktig verksamhet i Sverige samt att utveckla och leverera access- och exploateringsförmåga till signalunderrättelseverksamheten.

Ditt uppdrag innefattar främst arbete med systemutveckling/mjukvaruutveckling i syfte att bidra till myndighetens accessetablering. Vi söker flera utvecklare till olika roller, så oavsett om din expertis ligger inom telekom och nätverk, frontend/backend-utveckling eller om du brinner för CTF-utmaningar så finns det intressanta arbetsuppgifter hos oss.

Arbetet sker tvärfunktionellt tillsammans med kollegor med djup teknisk kunskap där ni arbetar tillsammans med att lösa komplexa uppgifter. Ni har fullt ansvar för hela utvecklingskedjan; analys, design, implementation, test och installation. Själva arbetet sker med moderna metoder och befintliga eller egenutvecklade verktyg. Du och dina kollegor har ett långsiktigt fokus med krav på hög tillgänglighet.

Arbetsområdet präglas av kontinuerlig förändring och ger dig möjlighet att hålla dig á jour med de senaste metoderna inom ditt expertområde där du erbjuds goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi erbjuder ett uppdrag i en kreativ problemlösande miljö med engagerade medarbetare som arbetar prestigelöst och drivs av den gemensamma känslan av att få göra skillnad.

Samverkan med andra delar av myndigheten men även med externa kontakter, såväl nationella som internationella, sker löpande. Resor, både inrikes och utrikes, förekommer i arbetet. Arbetet omfattas av hög sekretess och det är viktigt att du känner dig bekväm med att hantera det.

Du kan

Vi söker dig som har några års erfarenhet av utveckling, gärna med ett intresse för IT-säkerhet. Du har goda kunskaper i något programmeringsspråk, t.ex Rust, Golang, Elixir, C/C++ eller Python. Oavsett om din kunskap är djup inom ett specifikt område eller om du har en bredd och kan röra dig mellan olika språk- och metodval är du intressant för oss.

Vi ser det som meriterande med akademisk examen inom någon datainriktning men för oss är din personlighet, dina kunskaper och ditt gedigna intresse för området viktigare än formell utbildning. Du skriver och kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska, och har du kunskaper i andra språk är det ett plus.

Då vi söker ett flertal roller ser vi det som meriterande om du känner dig bekväm inom ett eller flera av följande teknikområden:
  • Erfarenhet av nätverkstekniker avseende t.ex. transportmekanismerna för Internet eller hur mobila nätverk, främst 4-5G, fungerar.
  • Kunskaper om utveckling av mobila appar.
  • Erfarenhet av moderna utvecklingsmetoder som testdriven utveckling (TDD), CI/CD med t.ex. Jenkins eller containerorkestrering.
  • Kunskaper om hur operativsystem är uppbyggda, reverse engineering eller hur kryptering fungerar.
  • Erfarenhet av kompilatortekniker.
  • Data Science med eller utan inslag av machine learning, med databaser som Neo4j och ElasticSearch eller Hadoop och Spark.
  • Utveckling av exploits.
Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som motiveras av att lära och utvecklas och som snabbt kan förvärva nya kunskaper och applicera dem i arbetet. Du ser möjligheter och tar gärna nya initiativ där du med din kreativitet kan förvandla en idé till verklighet för att utveckla och driva arbetet framåt mot nya riktningar. Du är en problemlösare som med ditt analytiska tankesätt kan bemöta problematiska situationer såväl som att förutse dem och du arbetar effektivt för att komma vidare. I arbetet sätter du höga mål som du målmedvetet och uthålligt arbetar för att uppnå. Du har förmågan att förbli motiverad och effektiv i ditt arbete, även vid högre arbetsbelastning. Vid oväntade situationer kan du snabbt ställa om ditt fokus för att bemöta utmaningar som kan uppstå i vardagen. Du delar gärna med dig av dina kunskaper i syfte att uppnå gemensamma mål och arbetar för att främja samarbetet.

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 900 anställda som lyder under Försvarsdepartementet. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 51 11. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2022-07-10.
Referensnummer 4519/21.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Område Ekerö
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.fra.se
Sista ansökningsdag 10 juli 2022 (45 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte - tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.