Företagssköterska

Företagssköterska

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu efter en erfaren företagssköterska på deltid 75%. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som företagssköterska hör du till avdelningen för verksamhetsstöd. Avdelningen ansvarar för ekonomi, upphandling, lokalförsörjning, service, HR, informationsförvaltning, rättsfrågor och säkerhetsskydd. Du tillhör HR-kontoret, vilket innefattar flera funktioner som tillsammans handhar myndighetens alla personalrelaterade frågor.

HR-kontoret består av en dynamisk grupp drivande och engagerade medarbetare som innehar många olika expertkompetenser inom HR-området. Inom kontoret har vi ett nära samarbete med varandra, där du har möjlighet att påverka och förändra, i syfte att säkerställa ett tryggt och professionellt HR som kan möta dagens och morgondagens utmaningar.

I rollen som Företagssköterska kommer du framförallt att arbeta med det förebyggande och hälsofrämjande arbetet vilket utgör basen i vår verksamhet med målet att minimera arbets- och livsstilsrelaterad ohälsa. Vi erbjuder ett stimulerande, omväxlande och utvecklade arbete i en organisation som expanderar. Arbetsuppgifterna innefattar bland annat hälsoundersökningar, provtagningar, vaccinationer, rehabilitering och insatser vid arbetsrelaterad ohälsa och utbildningsinsatser. Du kommer även att vara sakkunnigt stöd och vara rådgivande inom företagshälsovård för chefer inom organisationen samt arbeta med lättare samtalsstöd och ergonomi. Som företagssköterska har du ett nära samarbete med läkare och övriga på HR-enheten samt med andra inom organisationen. Du kommer att arbeta med att förebygga ohälsa, stärka hälsa och arbetsförmåga samt att utföra lagstadgade hälsokontroller. Dokumentation sker i ett digitalt vårddokumentationssystem.

I din roll har du många kontaktytor, både interna och externa. Resor inom landet kan förekomma i tjänsten.

Du kan

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med minst fem års erfarenhet och/eller innehar specialistkompetens inom företagshälsovård. Vi ser det som en stor fördel om du har arbetat inom företagshälsa och har erfarenhet av mottagningsarbete samt av att arbeta i team. Det är meriterande om du har arbetet med hälsofrämjande, förebyggande, behandlande och rehabiliterande insatser på olika nivåer. Vi ser gärna att du har vana av att genomföra provtagningar och vaccinationer samt av att arbeta med utbildningsinsatser.

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du som söker är en självgående person som samarbetar effektivt med andra. Du är tillmötesgående i ditt bemötande och har en stor vilja att hjälpa andra. För tjänsten är det viktigt att kunna arbeta flexibelt samt vilja vara delaktig i att utveckla verksamheten. Vi ser det även som betydelsefullt är du är strukturerad och ansvarstagande i din roll.

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 850 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen finns i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 49 26. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2021-06-27.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Område Ekerö
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård
Typ av anställning Deltid
Hemsida http://www.fra.se
Sista ansökningsdag 27 juni 2021 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte - tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.