Enhetschef IT-infrastruktur

Enhetschef IT-infrastruktur

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu driven och engagerad chef med erfarenhet från arbete inom IT-infrastruktur. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

I rollen som enhetschef ansvarar du för att leda, planera och driva enheten avseende verksamhet, personal, arbetsmiljö och budget i enlighet med avdelningens processer och uppsatta mål. Du kommer rekrytera nya medarbetare och skapa fungerande ansvarstagande team. Du ansvarar för att leda i enlighet med FRAs ledarpolicy genom myndighetens processer samt verkar för att myndighetens värdegrund upprätthålls. En viktig del av rollen är att utveckla och motivera dina medarbetare och ansvara för kompetensförsörjning och kompetensutveckling så att de möter dagens och morgondagens krav. Du ansvarar för löpande uppföljningar, lönesättande- och coachande medarbetar- och utvecklingssamtal.

I dina arbetsuppgifter ingår att vara förvaltningsledare, Product Owner, samt ha tekniskt leveransansvar av system och tjänster. Du kommer arbeta operativt med arbetsledning inom IT-infrastruktur och är med och skapar, utvecklar och upprätthåller rutiner och förutsättningar för leverans av tekniska lösningar. I rollen ingår även att fånga upp och företräda behov som finns i verksamheten samt att delta i verksamhetsutveckling för kontoret och avdelningen.

Du kan

Vi söker dig som har en teknisk utbildning på högskolenivå. Du ska vara en erfaren chef med minst 5 års erfarenhet av chefsarbete från IT-verksamhet. Du är van vid att rekrytera ny personal samt introducera nyanställda. Att skapa nya välfungerande team är något du har erfarenhet av. I din karriär har du haft tekniskt ansvar, leveransansvar och du har stor erfarenhet av IT-infrastruktur i Enterprise miljö där det är meriterande om du arbetat i en roll som t.ex. IT-driftchef eller gruppchef för något IT-infrastrukturteam. Rätt person för tjänsten har även god kunskap om klienter, nätverk och servrar.

Vi ser det som en stor fördel om du i tidigare befattningar arbetat med effektivisering och standardisering eller varit van att omsätta beställares krav till IT leveranser. Det är meriterande om du genomgått något ledarskapsprogram eller om du har utbildning och certifiering i SAFe eller ITIL. Det är även meriterande om du har erfarenhet från ekonomiskt ansvar samt har erfarenhet av att ha arbetat enligt DevOps. I övrigt har du god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som har en tydlig kommunikativ förmåga och en god samarbetsförmåga där du delar med dig av information och skapar förutsättningar för att gruppen ska kunna prestera. Du etablerar trovärdighet, målsätter uppdrag och skapar motivation hos andra att prestera enligt höga standard. Du sätter även höga mål för dig själv och arbetar uthålligt för att nå dit. Vi söker dig som är flexibel och kan förändra ditt beteende snabbt och effektivt för att hantera svårigheter eller uppnå nya mål.

Som person är du kreativ och initierar gärna och styr upp förändrings- eller utvecklingsinsatser. Du har ett strategiskt tänk och en god förmåga att planera på både kort och lång sikt. Du följer upp och samordnar resurser utifrån enhetens mål.

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 850 anställda som lyder under Försvarsdepartementets ansvarsområde. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Johan Agtorn på telefon 010-557 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Vi tar enbart emot ansökningar via www.fra.se senast 2021-06-20.
Ange referensnummer 3366/21 i din ansökan.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Område Ekerö
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.fra.se
Sista ansökningsdag 20 juni 2021 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte - tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.