Elkraftsingenjör

Elkraftsingenjör

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en spännande och komplex miljö där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som elingenjör hör du till avdelningen för Verksamhetsstöd. Avdelningen har i uppdrag att stötta organisationen såväl strategiskt som administrativt. Dina arbetsuppgifter innebär bland annat att arbeta med underhållsplanering. Du kommer vara delaktig i projekt där du kan agera sakkunnig till drift- och projektorganisationen gällande elfrågor.

Tillsammans med kollegor kommer du ansvara för att rutiner och dokumentation följs och är uppdaterade samt att informera och utbilda berörda. Vidare innebär rollen att vara delaktig i upprättande, genomförande och uppföljande av den strategiska och tekniska försörjningsplanen. Du kommer att ha många interna såväl som externa kontakter i rollen. Vissa resor kan förekomma i tjänsten.

Du kan

För att vara aktuell för tjänsten behöver du ha en elingenjörsexamen från universitet/högskola. Vi ser det som ett stort plus om du även har allmän behörighet. För tjänsten krävs även att du har yrkeserfarenhet av elingenjörsrollen. Det är meriterande om du har goda kunskaper inom Autocad samt om du har kunskap om reservkraftsanläggningar samt större UPS system, fastighetsautomation. Vi ser det även som en fördel om du ha erfarenhet från elbesiktningar. I övrigt har du kunskaper i Office-paketet, innehar B-körkort och talar och skriver flytande svenska samt har goda kunskaper i engelska.

Du är

För att trivas i rollen som elingenjör ser vi att du är en operativ problemlösare och har förmågan att snabbt kunna ta till dig ny information. Du trivs i en dynamisk miljö och har lätt för att anpassa dig till förändringar. Det är även av stor betydelse att du är har en god planeringsförmåga och är duktig på att förutse lösningar på de problem som uppkommer. För att trivas i rollen är det viktigt att du har lätt för att samarbeta med andra med och att du trivs med att dela med dig av dina kunskaper. Det är även av stor vikt att du har förmåga att dra lärdom av dina erfarenheter och feedback från din omgivning och utvecklas under tid. Vi ser även att du är medveten om du dina styrkor och svagheter samt när du behöver hjälp från andra för att lösa arbetsuppgiften på bästa sätt.

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 850 anställda som lyder under Försvarsdepartementets ansvarsområde. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Lorens Åberg på telefon 010-557 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Vi tar enbart emot ansökningar via www.fra.se senast 2021-06-13.
Ange referensnummer 4044/21 i din ansökan.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Område Ekerö
Yrkesroll Industri & Anläggning, Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.fra.se
Sista ansökningsdag 13 juni 2021 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte - tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.