Ekonomiassistent på deltid till Ekerö Pastorat

Ekonomiassistent på deltid till Ekerö Pastorat

Till Ekerö Pastorat söker vi en noggrann och effektiv ekonomiassistent på halvtid. I tjänsten kommer du att arbeta i en varierad roll med bland annat kund- och leverantörsreskontra, löpande bokföring och avstämningar.

Ekerö Pastorat är ett pastorat inom Svenska Kyrkan med en omsättning på runt 50 mkr och som sysselsätter cirka 50 medarbetare. Pastoratet består av tre församlingar; Adelsö-Munsö församling, Lovö församling och Ekerö församling. Pastoratet är också huvudman för begravningsverksamheten.

Rollen som ekonomiassistent är placerad i vackra och livfulla lokaler i Ekebyhovskyrkan på gångavstånd från Ekerö Centrum. Ekerö pastorat har en stor pågående verksamhet och i lokalen vid Ekebyhovskyrkan finns förutom själva kyrkorummet även pastoratets expedition, barn- och ungdomsverksamhet, heltidsförskola och kyrkogårdsförvaltning.

Arbetsuppgifter

Som ekonomiassistent kommer du att arbeta i en bred roll som erbjuder stor variation.

Nedan följer några exempel på arbetsuppgifter:
 • Kund- och leverantörsreskontra
 • Löpande bokföring
 • Kollekthantering
 • Redovisning av avgifter, skatter, hyror och pastoratets andra tillkommande inkomster
 • Utbetalningar
 • Hjälp vid budgetuppföljning och bokslut
 • Diverse administrativa arbetsuppgifter
Denna tjänst ingår i kanslienheten och dina närmaste kollegor kommer att vara en ekonom och en kanslisamordnare. På kanslienheten arbetar ni mycket nära övrig verksamhet och stöttar pastoratet med all ekonomisk information.

Kvalifikationer

För att fungera väl i rollen har du en gymnasieutbildning och gärna en eftergymnasial utbildning inom ekonomi eller motsvarande. Du har 3-5 års arbetslivserfarenhet som ekonomiassistent. God datorvana och erfarenhet av affärssystem är också ett krav. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom Svenska Kyrkan.
 • Mycket goda kunskaper i Office-paketet är ett krav
 • Mycket goda kunskaper i svenska i både tal och skrift är ett krav
Personliga egenskaper

Vi söker efter en ordningsam och strukturerad person som också är plikttrogen och ansvarsfull. Som person är du vidare lugn, trygg och har sinne för humor. Du har god samarbetsförmåga samtidigt som du arbetar bra självständigt. Egenskaper som en stor portion tålamod likväl som god kommunikativ och pedagogisk förmåga är viktiga. För att trivas med arbetsuppgifterna och på Ekerö Pastorat är det viktigt att du värnar om och värdesätta relationer. Genuint intresse och nyfikenhet runt pastoratets verksamhet är viktigt och att du delar svenska kyrkans värderingar.

Mer om tjänsten
 • Tillsättning: 15 maj
 • Omfattning: halvtid 50%, fördelat på 4 dagar i veckan
 • Placering: Ekerö
 • Uppdraget är ett "hyrköpsuppdrag" och du kommer att bli anställd hos oss på Andara de första 6 månaderna och därefter övergår anställningen till kund om båda parter så önskar
Andara ansvarar för hela rekryteringsprocessen. Vid frågor, kontakta vår rekryteringsansvariga Linda Gadd på linda.gadd@andara.se. Bifoga ditt CV och personligt brev så hör vi av oss så fort vi kan. Urval kommer att ske löpande.

OBS! För att vi på bästa sätt ska kunna matcha din kompetens med våra uppdrag kan vi inte ta emot din ansökan på mejl. Vi ber dig därför registrera ditt CV i vår kandidatbank.

Varför jobba på Andara?

Våra kunder brukar beskriva Andara som ett lite mindre, lite erfarnare bemanningsföretag. Vi har lärt oss att en enkel rekryteringsprocess är den mest effektiva. Som de flesta andra bemanningsföretag har vi specialiserat oss. Vår nisch är potential. Vårt uppdrag är att föra samman kunden med individer med olika talanger med störst chans att lyckas. Målsättningen är att både kunden och kandidaten ska utvecklas under tiden tillsammans. Det kallar vi att uppenbara potentialen.

Andara Konsultuthyrning och Rekrytering arbetar som namnet antyder både med bemanning och rekrytering. Alltid på både kandidatens och kundens villkor. Andara är ett lite mindre, lite erfarnare bemanningsföretag med stor förmåga. Personliga, snabba och flexibla.

Andara är konsult- och rekryteringsföretag med uppdraget att föra samman individer med olika talanger, kunskaper och erfarenheter och erbjuda dem ett gemensamt mål att sikta in sig på och en plattform att ta sats utifrån.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Ekerö
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomiassistent
Typ av anställning Deltid
Sista ansökningsdag 3 maj 2020 (29 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi på Andara är specialiserade på konsultuthyrning och rekrytering till stora och medelstora företag i Stockholms Län. Vi är inriktade på personal inom Administration/Service, Ekonomi, HR/Lön, Marknad och IT.