Manufacturing Excellence Specialist till Outokumpu i Degerfors

Manufacturing Excellence Specialist till Outokumpu i Degerfors

För att driva enhetens arbete med ständiga förbättringar och uppsatta mål inom Manufacturing Excellence och Reliability söker Outokumpu (long products) nu dig! Känner du igen dig själv som specialist inom Lean / Six Sigma och vill jobba nära produktionen för att skapa engagemang och delaktighet? Välkommen till ett varmt och framåtsträvande företag där du kommer att få en viktig roll med stor möjlighet att göra skillnad!

Om tjänsten

Inom Outokumpu pågår ett stort förbättringsarbete inom olika områden med målet att öka produktionseffektiviteten. I rollen som Manufacturing Excellence Specialist ansvarar du för att implementera processer och tankesätt kopplat till Lean-arbetet. Ditt ansvar innebär att kartlägga och analysera verksamheten utifrån vart insatser behöver göras, driva och koordinera aktiviteter kopplat till detta samt att följa upp resultatet. Du utbildar organisationen i verktyg och metoder som förenklar genomförandet av förbättringsprojekten och har i det såväl en coachande som mer hands-on roll.

Du kommer att i nära samarbete med underhållsavdelningen jobba med att skapa systematik i rutiner och processer för att säkra maskintillgängligheten och optimera resursfördelningen. Ett stort arbete ligger i att skapa en kultur och ett engagemang hos hela organisationen och du kommer att arbeta nära produktionen och underhållsorganisationen för att säkerställa att projekt och initiativ drivs igenom i rätt tid och inom budget.

Vem är du?

Vi söker dig som är utbildad ingenjör med en erfarenhet inom industri. Vi vill att du har erfarenhet av strukturerat förbättringsarbete och har arbetat med metodiker som Lean, Six Sigma och/eller annan förbättringsmodell. Det är meriterande om du har green belt eller black belt. Det är bra om du har erfarenhet av underhållsarbete. Du är van att i ditt arbete ha många kontaktytor vilket förutsätter att du har lätt för att bygga relationer med både chefer och medarbetare.

För att lyckas i rollen så måste du ha ett coachande förhållningssätt och du är van att samarbeta på ett positivt och konstruktivt sätt. Som person har du god analytisk förmåga vilket ger dig en bra överblick av komplexa problemställningar och en kreativitet i att hitta lösningar. Du gillar att i ditt arbeta omväxlande med strategi/planering och sedan vara med och genomföra tillsammans med andra. Genomgående för dig och ditt arbete är god struktur och en stark drivkraft att nå resultat.

Du är en van användare av Microsoft Office och främst Excel. Därtill har du goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Om verksamheten

Outokumpu is a global leader in stainless steel. We create advanced materials that are efficient, long lasting and recyclable - thus building a world that lasts forever. Stainless steel, invented a century ago, is an ideal material to create lasting solutions in demanding applications from cutlery to bridges, energy and medical equipment: it is 100% recyclable, corrosion-resistant, maintenance-free, durable and hygienic. Outokumpu employs 11,000 professionals in more than 30 countries, with headquarters in Helsinki, Finland and shares listed in Nasdaq Helsinki. Outokumpu's hot rolling mill in Degerfors, Sweden is a global supplier of high quality bars as well as rolled and forged billets in a wide range of stainless steel grades. An integral part of Outokumpu's Long Products business area, Degerfors Long Products has built a strong reputation in production of unparalleled service and products. Degerfors is widely regarded as the leading source for stainless steel in a wide range of rolled and forged billets and heavy bars in special grades.
Mer info
Område Degerfors
Yrkesroll Industri & Anläggning, Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag 24 mars (6 dagar kvar)