Kvalitetsingenjör till Outokumpu Quarto Plate, i Degerfors

Kvalitetsingenjör till Outokumpu Quarto Plate, i Degerfors

Outokumpu i Degerfors söker dig som är ingenjör inom kvalitet och som trivs i en dynamisk miljö där du har en viktig roll i produktionskedjan. Här får du möjlighet att utvecklas i ett klimat som kännetecknas av kundfokus, effektivitet och stolthet! Med ett stort produktsortiment och kundspecifika lösningar utmanas du i mötet med processer och standards!

I Degerfors har Outokumpu i över 350 år arbetat med stål och som medarbetare får du ta del av många fina förmåner och utvecklingsmöjligheter.

Välkommen med din ansökan!

Se även gärna vår annons gällande en liknande tjänst på Outokumpu Long Products!

Arbetsuppgifter

Enheten Quarto Plate (QP) i Degerfors är specialiserad på rostfria kvartovalsade plåtar - quarto plates - en produkt med mer än 300 variationer både i dimensioner och recept.

Som Kvalitetsingenjör vid Quarto Plate inom Outokumpu ingår du och dina fyra kollegor i avdelningen Technique & Quality. Inom Quality arbetar ni tillsammans för att verksamheten genomsyras för kvalitetssäkrade processer och levererar högkvalitativa produkter.

Du ansvarar för kvalitetskontroll av material, utfärdar intyg och frisläpper material för leverans till kund. Om något avviker driver du frågan för vidare hantering. Du deltar också vid framtagning av dokumentation i samband med kvalificeringar och certifieringar. Detta innebär ett nära samarbete med externa kontakter som t ex klassningssällskap och certifieringsorgan.

Utöver det mer materialnära kvalitetsarbetet stödjer du även verksamheten och säkerställer att ledningssystemet håller en god kvalitet. Det innebär att du stödjer ansvariga i deras arbeta med att ta fram processer och föreskrifter.

Du planerar och leder externa såväl som interna revisioner. Vissa kunder använder externa kontrollorgan för kvalitetsgranskning och du ansvarar även för att dessa bokas in vid rätt tillfälle.

Ständig utveckling är en viktigt del av arbetet på Outokumpu och du kommer vara delaktig i företagets förbättringsarbete i din roll som internrevisor men också inom Lean-konceptet.

Om dig

Du har en teknisk högskoleingenjörsexamen och har ett par års erfarenhet av kvalitetsarbete, gärna från industrin. Tidigare kunskaper i materialteknik samt erfarenhet av att leda internrevisionsarbetet är meriterande. Arbete i projektform är en naturlig del av verksamheten. Det är därför meriterande ifall du sedan tidigare har med dig ledarerfarenhet, från t. ex. en roll som arbetsledare, projektledare eller liknande. Outokumpu utbildar dig gärna inom Lean/Six Sigma men om du även har erfarenhet inom detta är det ett plus.

Du har en god IT-vana och kunskaper inom Office-paketet. Då ditt arbete kommer att utföras på svenska och du ingår i en global koncern, där du har mycket internationella kontakter, så behärskar du både engelska och svenska väl i både tal och skrift.

Som person är du bra på att hantera olika typer av människor och kan växla mellan detalj- och övergripande fokus. Du är självgående men gillar teamarbete. Struktur och ordning är viktigt för dig och arbetar gärna flexibelt inom ditt ansvarsområde. Du har ett tydligt kundfokus och du drivs av att hitta lösningar.

Om Outokumpu

Outokumpu is a global leader in stainless steel. We create advanced materials that are efficient, long lasting and recyclable - thus building a world that lasts forever. Stainless steel, invented a century ago, is an ideal material to create lasting solutions in demanding applications from cutlery to bridges, energy and medical equipment: it is 100% recyclable, corrosion-resistant, maintenance-free, durable and hygienic. Outokumpu employs 11,000 professionals in more than 30 countries, with headquarters in Helsinki, Finland and shares listed in Nasdaq Helsinki.

The Degerfors mill specializes in stainless steel heavy plates - quarto plates - in nearly infinite forms. Boasting a uniquely comprehensive program of wide dimensional and alloy products, Degerfors offers more than 60 grades and 300 custom-made variations.
Mer info
Område Degerfors
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag 26 juni (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Poolia har ett fokus: att tillsätta kvalificerad kompetens på tjänstemannaområdet. Avgränsningen är vår styrka och det som gör oss till branschens kanske mest erfarna rekryteringskonsulter. Vi har en gedigen erfarenhet inom en rad specialistområden. Vi förstår företagen och deras affärsvillkor. Och vi har en urvalsfilosofi som identifierar varje individs unika förmågor. Tillsammans med en kvalitetssäkrad process, modern kandidatwebb och ledande digitala verktyg är detta grunden i vårt erbjudande - Rätt individ. På rätt plats. Alltid.