Upphandlingssamordnare/ekonom till Degerfors kommun

Upphandlingssamordnare/ekonom till Degerfors kommun

Har du en bakgrund inom ekonomi och vill få en chans att kombinera en tjänst som ekonom och upphandlare? Vill du arbeta i en mindre kommun där du får chansen att bredda din kunskap och få möjlighet att jobba på en arbetsplats som prioriterar att trivsel, arbetsglädje, yrkesstolthet och engagemang? Vi söker dig som vill arbeta som upphandlingssamordnare hos Degerfors kommun! Vi arbetar med löpande urval, skicka in din ansökan redan idag!

Information om uppdraget

Academic Work söker just nu en upphandlingssamordnare till Degerfors kommun. Här kommer du tillhöra kommunens ekonomiavdelning som idag består av 6 kollegor.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Degerfors kommun. Uppdraget kommer att vara på heltid med start omgående och sträcka sig i cirka 12 månader framåt.

Arbetsuppgifter

I din roll kommer du arbeta hälften av tiden som upphandlingssamordnare och andra hälften som ekonom. Som upphandlingssamordnare kommer du ansvara för hantering av kommunens ramavtal samt vara kommunens representant i olika inköps -och upphandlingsärenden. Du kommer vara kontaktperson mot region Örebros upphandlingsgrupp och samtidigt vara kommunens spjutspets kring lagverk och regelverk när det kommer till upphandling av främst material men även tjänster. I den ekonomiska delen kommer du arbeta med att klassiskt ekonomiarbete så som stöttning vid bokslut mot förvaltningar, löpande bokföring samt mindre ekonomiska utredningar.

Du kommer till exempel att arbeta med:
 • Dagliga in- och utbetalningar
 • Löpande redovisning och uppföljning
 • Månadsuppföljning, budget och månadsbokslut
 • Teckna, hålla ordning på och informera om ramavtal
 • Delta i upphandlingar
Vi söker dig som
 • Har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi eller motsvarande arbetslivserfarenhet
 • Har jobbat med upphandling tidigare
 • Har goda kunskaper i det svenska språket, i såväl tal som skrift. Detta eftersom samarbete med kollegor och externa parter kommer ske på svenska.
 • Har B-körkort
Det är meriterande om du:
 • Tidigare har arbetat med ekonomi
 • Har erfarenhet av ekonomisystemet Raindance
 • Har erfarenhet av upphandlingsverktyget Tendesign
Som person är du noggrann då du kommer behöva förhålla dig till lagar och regler. Vidare problemlösande och försöker hitta lösningar istället för att se hinder. Du är bra på att ligga steget före, ta egna initiativ och på att se när dina kunskaper inom ekonomi och upphandling behövs. Du är en kommunikativ person då du dagligen kommer samarbeta med kollegor, olika myndigheter och leverantörer.

Övrig information
 • Start: Omgående, senast 1 april
 • Omfattning: Heltid, kontorstider med möjlighet till flex
 • Placering: Degerfors
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Degersfors kommun önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
* Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på ore04@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

Om oss

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här här](https://www.academicwork.se/vart-erbjudande-till-heltidskonsulter)
Mer info
Område Degerfors
Yrkesroll Transport & Logistik, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Degerfors kommun erbjuder en kombination av den lilla ortens fördelar med närhet till god kommunal service och friluftsliv och med kommunikationer som gör att du är i huvudstaden på mindre än två timmar. I Degerfors arbetar de aktivt för entreprenörskap och växande företag, centrumutveckling och attraktiv boendemiljö. Arbetsgivaren Degerfors kommun har ca 700 medarbetare, fördelat på fyra förvaltningar. Vår personalpolitiska vision bygger på att vi trivs på jobbet! Degerfors kommun ska vara en attraktiv arbetsgivare och ska erbjuda goda förutsättningar för medarbetarna att känna trivsel, arbetsglädje, yrkesstolthet och engagemang.