Hoppa till innehåll
Jurek Rekrytering & Bemanning AB logotyp

Project Manager Governance and Control till Asker Healthcare

Publiceringsdatum
13 februari 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Kontaktperson
Kicki Segert
Telefon
Ansök nu
Sjuk- och hälsovårdssystem i Europa ser olika ut i varje enskilt land och därför är det viktigt med starka lokala organisationer som kan marknaden och förutsättningarna.

Den entreprenöriella kraften och det lokala beslutsfattandet är en framgångsfaktor för Asker. Därför har det lokala bolaget ansvaret för huvuddelen av alla beslut för att driva verksamheten. För att säkerställa att Asker bygger på samma värderingar, drivs på ett effektivt sätt och att verksamheten alltid utgår från vårdens bästa har koncernen en gemensam regelbok, Asker Management Standard (vårt Group Corporate Governance/ bolagsstyrningsramverk). Här tydliggörs de krav som Asker har på bolagens verksamheter inom exempelvis: finansiell rapportering och kontroll, riskhantering, värderingar, HR och hälsa och säkerhet, IT-säkerhet, kommunikation, bolagsstyrning, juridik, M&A, kvalitet, miljö och affärsetik.

Vi söker nu med placering på vårt huvudkontor i Danderyd, en Project Manager Governance and Control, en nyckelresurs i syfte att hålla ihop, utveckla, implementera, följa upp/kontrollera och projektleda arbetet med Asker Management Standard.

Om rollen
I denna roll kommer du projektleda arbetet med att utveckla och följa upp vår bolagsstyrningsmodell i nära samarbete med ämnesexperter inom respektive område samt driva och rådge de lokala bolagsledningarna i samtliga av våra regioner med implementeringen.

Huvudsakliga ansvarsområden innebär bland annat att:
  • Rådgöra, övervaka och följa upp resultat kring den lokala implementeringen av Group Corporate Governance ramverket hos våra förvärvade bolag.
  • Utveckla och driva förbättringar av Group Corporate Governance ramverket
  • Projektleda arbetet kring regelefterlevnad och våra interna processer kring kvalitetssäkring (dock ej finansiell internkontroll)
  • Driva best practice-delning i hela koncernen
  • Informera och utbilda inom Asker Business School
  • Löpande rapportering till medlemmar i koncernledningen
Vi verkar i en internationell miljö varför flytande språkkunskaper i engelska och svenska är ett krav. Vidare ser vi att du har goda kunskaper i Office programmen. Du rapporterar till Group General Counsel.

Vem söker vi
Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta projektledande från större bolag eller koncerner där du har jobbat med uppföljning och regelefterlevnad med många kontaktytor samtidigt som du kunnat driva ditt arbete framåt. Troligen har du en akademisk examen inom Business Administration, ekonomi, juridik eller motsvarande. Du har praktisk erfarenhet av arbete med bolagsstyrning eller andra styrande ramverk (ISO-standarder, kvalitetssystem etc).

Som person ser vi att du är proaktiv och har högt driv och villighet att lära. Vi ser en ambitiös person med god förmåga att navigera i en snabbrörlig entreprenörsmiljö. Tjänsten ställer krav på ett gott självledarskap, självständigt arbete och stort ansvar. Då du har kontakter över verksamhetsgränser och med flera olika personer inom koncernen krävs en god kommunikationsförmåga, lyhördhet, relationsbyggande och förmåga att skapa förtroende. För att du ska tycka detta är roligt krävs att du har en hög energi och gilla att samarbeta i olika kontexter. Givetvis krävs en mycket hög integritet och affärsmässighet i allt du gör.

Ansökan
Vill du vara en del i att skapa den ledande företagsgruppen i Europas inom medicinskt förbrukningsmaterial och utrustning och göra positiv skillnad för vården genom att driva det viktiga arbetet med regelefterlevnad och interna processer? Tveka då inte att skicka in din ansökan, urval och intervjuer kommer att ske löpande.

För mer information om tjänsten går det bra att kontakta ansvarig Researcher Nina Hallin på nina.hallin@jurek.se alternativt ansvarig rekryteringskonsult Kicki Segert på kicki.segert@jurek.se.

Läs gärna mer om oss och vår verksamhet på https://www.asker.com/se/about-us/

Varmt välkommen med din ansökan!
Jurek Rekrytering & Bemanning AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
14 mars 2024 (13 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Jurek Rekrytering & Bemanning erbjuder kompetensförsörjning till företag och organisationer inom såväl privat som offentlig sektor över hela Sverige. Våra specialistområden är ekonomi, juridik, HR och administration samt marknad och management.

Våra rekryteringskonsulter och konsultchefer har bred kompetens och operativ erfarenhet av de affärsområden de rekryterar inom. Hitta din nästa utmaning i karriären hos oss!