Business Controller till Werksta

Business Controller till Werksta

Werksta ska nu utöka sin ekonomiorganisation med en ny roll och söker därför en affärsfokuserad Business Controller. Vi letar efter dig som lockas av att få arbeta i en dynamisk och föränderlig miljö i ett företag som befinner sig i stark tillväxt. Om du vill ha en verksamhetsnära, bred och utvecklande roll i tätt samarbete med bland annat koncernens CFO ska du definitivt läsa vidare.

Detta söker vi
För tjänsten som Business Controller söker vi en affärsinriktad och analytisk medarbetare. Du kommer främst att arbeta mot den svenska verksamheten med bland annat analys, uppföljning, affärsplanering och i olika projekt. Du kommer att ha en proaktiv roll där du samarbetar med och stöttar verksamhetens resultatansvariga chefer. Vidare kommer du kontinuerligt att delta i förbättrings- och utvecklingsarbete för att effektivisera verksamheten. Du kommer att arbeta nära samt rapportera till koncernens CFO och vara placerad på Werkstas huvudkontor i Danderyd.

Dina arbetsuppgifter
Tjänsten är bred och varierad men dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av att:
  • Vara delaktig i budget- och prognosarbete
  • Genomföra löpande kostnads-, intäkts- och resultatanalyser
  • Analysera, följa upp och kvalitetssäkra månadsbokslut
  • Bistå medarbetare och chefer i verksamheten med stöd och information kopplat till företagets ekonomi och resultat
  • Stötta verksamheten med rapporteringssystem och delta i systemprojekt
  • Arbeta med Business Case
  • Arbeta med vissa projekt och löpande analyser som avser koncernen
  • Kontinuerligt utveckla och förbättra processer och rutiner kopplade till ekonomi
  • Vara delaktig i projekt på ad-hoc basis avseende till exempel förvärv
Din profil
Du har en akademisk eller eftergymnasial utbildning inom ekonomi. Vi ser gärna att du har cirka 2-4 års relevant arbetslivserfarenhet från en affärsinriktad roll. Du har troligtvis arbetat några år inom Business Control, Revision, konsultverksamhet eller motsvarande. Du är van vid och intresserad av att arbeta med system och har goda färdigheter i Office-paketet, i synnerhet Excel. Erfarenhet av arbete i olika verksamhetssystem är meriterande men inget krav. Viktigast är att du är intresserad och vill lära dig!

Du som person
För att trivas i rollen ser vi att du är en analytisk och strukturerad person som inser vikten av att arbeta systematiskt och leverera ett arbete av hög kvalitet. Du har ett affärsmässigt förhållningssätt och förmågan att tänka strategiskt och se till helheten. Du trivs i samarbetet med andra och arbetar gärna i en verksamhetsnära roll med många kontaktytor. Werksta har höga mål för sin verksamhet och ser positivt på att du kommer med egna initiativ och förslag på förbättringar och effektiviseringar inom ditt område. Du är flexibel och trivs med nya situationer, miljöer och ett föränderligt klimat.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Werksta med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Kim Engdahl på Prodiem, tfn 073-44 55 014 eller Viktoria Simmingsköld på Prodiem, tfn 070-999 97 01.

Välkommen med din ansökan!

Sökord: Business Controller, Business Control, Financial Controlling, Management Consulting, Corporate Finance, Revisor, Revision, Ekonomi
Mer info
Område Danderyd
Yrkesroll Ekonomi, Controller, Konsult, Revision
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Löpande (27 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Werksta är Nordens ledande fristående skadeverkstadskedja med en total omsättning på drygt 1 miljard kronor. Sedan starten i juni 2015 har Werksta vuxit snabbt i Norden genom i huvudsak förvärv och har idag verksamhet i Sverige, Norge och Finland med totalt cirka 60 verkstäder. Med hög tillgänglighet och god service vill vi leverera branschens högsta kundnöjdhet och vara såväl försäkringsbolagens som slutkundernas förstahandsval vid bilskada. I Sverige finns Werksta representerat med cirka 400 anställda och 20 verkstäder i våra storstadsregioner Stockholm, Göteborg och Malmö men även i Helsingborg, Linköping, Norrköping och Örebro. Werkstakoncernen ägs av investeringsfonden Procuritas Capital Investors V, LP (”PCI V”) och f.d. verkstadsägare. Läs mer om företaget på http://www.werksta.se/