Group Business Controller, Projects till Sedana Medical

Group Business Controller, Projects till Sedana Medical

Söker du en controllerroll i ett internationellt snabbväxande och innovativt bolag som dessutom verkar i en spännande bransch där vi räddar liv? Då kan detta vara nästa utmaning för dig! Sedana Medical söker nu en affärsorienterad, analytisk och driven Group Business Controller som vill vara med att utveckla verksamheten.

Vad kan Sedana Medical erbjuda dig?
Sedana Medical är ett svenskt medicintekniskt företag som grundades 2005 och är idag noterat på Frist North. Vår framtid som en dynamisk organisation är beroende av våra medarbetares engagemang, kunskap, kreativitet och kompetens. Vi har en informell och flexibel arbetsmiljö som ger många möjligheter till professionell och personlig utveckling. Vi är ett snabbväxande bolag som står inför fortsatt tillväxt och därav söker vi nu en Group Business Controller till huvudkontoret i Danderyd.

Om rollen
I den här nya rollen som Group Business Controller, Projects kommer du vara starkt delaktig i att driva och bygga upp en controllerfunktion tillsammans med CFO och Group Business Controller, Sales. Du kommer att ansvara för att genomlysa och uppdatera budget- och prognosprocessen. Du kommer även ansvara för uppföljning och analys i samband med bokslut och rapportering. Initialt kommer ditt fokus ligga på kostnadssidan där du stöttar Medical departement och ledningsgruppen med analyser, ekonomiska beslutsunderlag, rapporter och presentationer.

Du förväntas självständigt driva och utveckla processer och arbetssätt och på så sätt bidra till att Sedana Medical lyckas nå sina övergripande mål. Du kommer även delta i och driva kontinuerliga förbättringsprojekt samt utvecklingen av Sedana Medicals B-I verktyg.

I rollen ingår:
  • Business Partner till Medical department där fokus ligger på projektuppföljning av kliniska studier i framförallt USA
  • Uppföljning och analys av kostnader och nyckeltal
  • Leda/Driva/Ansvara för budget-och prognosprocessen samt rapportering
  • Medverka vid framtagning och uppföljning av Business Cases och ekonomiska underlag
  • Aktivt delta i införande och utveckling av framtida BI verktyg utifrån verksamhetens behov
  • Utveckla och förbättra rutiner, processer och arbetssätt
  • Delta i olika planerade projekt samt diverse ad-hoc projekt
Vem söker vi?
Vi söker dig som är analytisk med affärsmässig utgångspunkt och med förmåga att se verksamheten ur ett helhetsperspektiv. Du har en akademisk utbildning och har arbetat minst sju år som Business Controller. Vi ser gärna att du har erfarenhet från svenskt bolag med export, har du dessutom erfarenhet från tech- och/eller life sciense bolag är det starkt meriterande. Du är van att driva budget- och prognosprocessen och trivs med att arbeta nära verksamheten och vara sparringpartner till chefer i organisationen. Därtill har du god förmåga att ta fram rapporter och presentera dessa både muntligt och skriftligt, både på engelska och på svenska. Du har stort systemintresse och erfarenhet av BI-system samt SQL. Bolagets ERP system är Netsuite, koncernsystem är Aaro. Idag finns inget BI-system implementerat.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser gärna att du är proaktiv, affärsinriktad och strukturerad. Vidare är du analytisk, kommunikativ och pedagogisk och trivs i en dynamisk föränderlig miljö med korta deadlines. Du är prestigelös och har lätt för att samarbeta på alla nivåer.

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar Sedana Medical med Mpya Finance. Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helene Werme, helene.werme@mpya.se eller Maria Brisheim, maria.brisheim@mpya.se

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Danderyd
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 18 aug 2021 (23 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sedana Medical AB (publ) utvecklar och säljer den medicintekniska produkten AnaConDa för administrering av volatila anestetika. Genom en kombinationsbehandling av AnaConDa och läkemedelskandidaten Sedaconda (isofluran) tillhandahåller Sedana Medical inhalationssedering för mekaniskt ventilerade intensivvårdspatienter. Sedana Medical grundades 2005 och är listat på Nasdaq First North. Bolaget har sitt huvudkontor i Danderyd, Stockholm. https://www.sedanamedical.com/