Redovisningsekonom med intresse för Treasury & finansiella instrument

Redovisningsekonom med intresse för Treasury & finansiella instrument

Har du några års praktisk erfarenhet av Treasury och redovisning och ett stort intresse för finansiella instrument? Söker du en bred roll i internationell miljö där du får fortsätta utvecklas inom dessa områden? Då kan den här spännande rollen på OneMed vara ditt nästa steg. OneMed är beläget i trevliga, moderna lokaler i Mörby Centrum, nära bra kommunikationer.

Tjänsten består av tre delar:
  • Treasury accounting: innebär att hantera löpande bokföring och säkerställa korrekt redovisning och rapportering av finansiella affärer och banktransaktioner
  • Som Assistant Treasurer får du möjlighet att utveckla dina kunskaper brett inom Treasury när det gäller bankrelationer, FX/IR-affärer, cash management, riskhantering mm. Du kommer ha ett nära samarbete med Group Treasurer och få möjlighet att lära dig hela kedjan från back- till front office.
  • Redovisningsansvar för tre holding-bolag: den minsta delen av de tre då den löpande redovisningen sköts från koncernens Shared Service Center, men innefattar kvalitetssäkring och bokslut för bolagen.
Du kommer rapportera till Group Treasurer att ingå i vårt Group Finance-team baserat på huvudkontoret i Stockholm. Eftersom vi är en internationell koncern kommer resor i mindre utsträckning till några av våra andra europeiska kontor förekomma.

Din bakgrund

Vi söker dig med akademisk utbildning inom ekonomi och minst ett par års erfarenhet av redovisning av finansiella instrument, från treasury/kapitalförvaltning eller revision. Du har med fördel arbetat i internationellt bolag tidigare och har mycket goda engelskkunskaper. Din personlighet är viktigare än hur många år du arbetat - även om du gärna får ha lång erfarenhet och vara trygg och självständig i din roll.

Det är viktigt att du är driven, utvecklingsorienterad, systemintresserad och har ett stort intresse för finansiella instrument. Du är nyfiken på att lära dig nya saker, förbättra processer och effektivisera ditt arbete. Vi värdesätter också att du är strukturerad och analytisk och kan ifrågasätta siffror och rutiner.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar OneMed med SJR. Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig skicka in din ansökan snarast. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt. Du söker tjänsten via www.sjr.se. Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Sara Borgeström på 08-407 55 12.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om OneMed

OneMed är en ledande distributör av förbrukningsmateriel och vårdrelaterade tjänster till hälso- och sjukvården i Europa. Vi finns i 8 länder, har drygt 900 medarbetare och omsätter cirka 5 miljarder kronor. OneMed är en samarbetspartner som möjliggör bättre liv för patienter, underlättar vardagen för sjukvårdens medarbetare och bidrar till lägre vårdkostnader. Vi strävar efter att minska miljöpåverkan och att tillsammans med våra leverantörer förbättra arbetsvillkoren genom hela värdekedjan.

Titel: Treasury
Mer info
Område Danderyd
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring, Bank & Finans
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 23 mars 2020 (36 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.