Drifttekniker med inriktning mot ventilation till fastighetsdriften

Drifttekniker med inriktning mot ventilation till fastighetsdriften

Lassila & Tikanoja är ett av Sveriges största företag inom teknisk fastighetsdrift. Vårt arbete handlar om att förenkla vardagen för våra kunder på det mest effektiva sättet vad det gäller livslängd, energi och miljö med egen kompetent och engagerad personal. Våra kunder är större fastighetsägare till handels-, kontors-, logistik- och teleteknikfastigheter. Vi driftar även stora delar av Stockholms läns landstings sjukhus samt alla Region Östergötlands sjukhus. Vi har ett stort förtroende hos våra kunder och växer med detta.

Tjänsten

Brinner du för fastighetsteknik? Har du intresse för ventilationsteknik? Trivs du med att jobba nära kunden och gillar utmaningar som varierar från dag till dag? Danderyds sjukhus bygger en ny akutdel som ställer krav på dig som gillar tekniska utmaningar.

Som drifttekniker med inriktning ventilationsteknik arbetar du med tillsyn, skötsel, underhåll, installationsarbete och felsökning i de ventilationstekniska anläggningarna. Du arbetar med att säkra den dagliga driften av befintliga system samt medverka vid planeringen av förebyggande underhållsarbete.

Rollen innebär även att vara behjälplig i andra delar som innefattar den dagliga driften, såsom felanmälan och hjälpa dina kollegor vid behov.

Du kommer även att jobba med:
 • Felsökning av ventilationssystem
 • Tätning av ventilationssystem
 • Rengöring av ventilationskanaler, don och fläktar
 • Rengöring av aggregat med filterbyte
 • Rengöring och underhåll av Im-kanaler restaurangkök (nattetid)
 • Avhjälpa och åtgärda inkomna felanmälningar
 • Assistera och vara behjälplig dina kollegor
 • Utföra reparationer, planerade och oplanerade
De tekniska delarna i ventilationsanläggningarna är av varierande teknisk status. Det gäller att kunna leverera bra förslag med goda argument på lösningar till uppdragsgivare.

Vi ser att du har erfarenheter av styr- och reglerteknik, och energibesparingsåtgärder. Det är viktigt att du är serviceinriktad, tycker om kundkontakter och kan jobba både självständigt och i team med dina kollegor, det förekommer högt tempo där det gäller att upprätthålla god leverans gentemot uppdragsgivare. Är Du rätt person för rollen?

Tjänsten är placerad i Stockholm. Ditt arbetsområde blir i huvudsak Danderyds sjukhus, som innefattar 240 000 m2 av spännande teknik, inklusive ett nybyggt akutsjukhus. Du kommer att dela din vardag med 30 andra L&T:s medarbetare som gemensamt arbetar med att förbättra driften och underhållet av sjukhuset.

Kvalifikationer
 • Minst 3-års yrkesvana inom ventilationsteknik, t ex installation, service eller injustering
 • Flerårig vana från drift och underhåll av fastigheter
 • Driftteknikerutbildning eller annan likvärdig utbildning eller motsvarande kompetens
 • Vana från datoriserade styr- och övervakningssystem
 • Jobbat med fastighetsautomation och systematisk felsökning
 • Talar flytande svenska och har goda kunskaper i engelska
 • B-körkort
Meriterande
 • Kunskap om injustering av luftflöden
 • Vidareutbildning för OVK-besiktningar
Din profil

Som person brinner du för att lösa problem och samarbeta med andra, såväl kollegor som med kunder. Du tycker om att vara hjälpsam och sprida den kunskap och kompetens du har men har också förmågan att ta hjälp av andra där du ser att det kan leda till bättre lösningar. Vidare har du god teknisk förståelse, är strukturerad och noggrann med förmåga att se helheten.

Ansökan

Vi gör löpande urval och intervjuer och önskar därför få din ansökan så snart som möjligt. När du skickat in din ansökan får du ett bekräftelsemail.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen kan du kontakta

Gruppchef Nicklas Silvklint, 072 227 80 85

Rekryterare Julia Majuri, 072 451 25 75

Om L&T

Lassila & Tikanoja är ett serviceföretag som har som mål att förverkliga den cirkulära ekonomin i praktiken. I Sverige har vi i dag ansvarsfulla och hållbara facility management tjänster inom både arbetsplatsservice och fastighetsservice som alla förenklar vardagen för våra kunder inom skolan, vård & omsorg, handel, kontor, logistik och industrin. Vi hjälper våra kunder till en bättre, mer produktiv och miljövänligare morgondag. L&T Sverige bedriver idag en rikstäckande verksamhet och sysselsätter ca 1 000 medarbetare och omsatte under 2017, 1 184 MSEK. Sverige är uppdelad på två verksamheter Lassila & Tikanoja FM AB samt Lassila & Tikanoja Service AB.

Den finska koncernmoderbolaget Lassila & Tikanoja oyj har verksamhet i Finland, Sverige och Ryssland. 2017 omsatte koncernen 712,1 miljoner euro och sysselsätter ca 8 700 personer. L&T är noterat på Nasdaq OMX Helsingfors.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.
Mer info
Område Danderyd
Yrkesroll Bygg & Hantverk, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 25 nov (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Veolia-koncernen omsätter 25 miljarder euro med 174 000 anställda och är världsledande inom optimerad resurshantering. Veolia utformar och tillhandahåller lösningar inom energi, vatten och förädling av avfall som bidrar till en hållbar utveckling av samhällen och industrier. Veolia möjliggör därmed övergången till en cirkulär ekonomi. Veolia Nordic är 1 200 anställda och representerar Veolia i de nordiska länderna och omsatte 2015 2,1 miljarder kronor.