Till KC Motors nya anläggning i Danderyd söker vi nu en Reservdelsspecialist/Servicerådgivare.

Till KC Motors nya anläggning i Danderyd söker vi nu en Reservdelsspecialist/Servicerådgivare.

Vår värdegrund genomsyrar hela vår verksamhet; att skapa unika kunduppplevelser, att vara märkbart bättre och leda utvecklingen inom branschen. Vi tror att vi bäst kommer dit genom ödmjukhet, respekt, ärlighet, passion och genom att vara nytänkande. Och det blir bara möjligt att uppnå genom engagerade medarbetare. Vill du vara med och utvecklas tillsammans med oss?

Vi söker fler medarbetare som tycker det är lika roligt som vi att ge kunder en unik bilupplevelse. Medarbetare som trivs i en social och prestigelös miljö där driv och engagemang ger mycket tillbaka. Och det är här du kommer in i bilden.
Är du intresserad av att ta nästa steg i karriären och växa med oss?

Dina ansvarsområden och arbetsuppgifter

KC Motors växer och söker nu en Reservdelsspecialist/Servicerådgivare till vår nya anläggning i Danderyd. Tjänsten kommer att ha fördelningen 50/50 Reservdelsspecialist/Servicerådgivare där du kommer ha en viktig roll vad gäller leverans av högkvalitativt servicearbete. I rollen som Reservdelsspecialist/Servicerådgivare kommer du ha varierande arbetsuppgifter med både interna och externa kontaktytor.

Arbetsuppgifterna för Servicerådgivare innefattar;

 • Självständigt driva dina egna kundärenden och arbetsorders och se till att kunderna får bästa möjliga stöd, rådgivning och bemötande genom hela serviceprocessen. Från initial kontakt med kund och en korrekt behovsanalys till anpassat erbjudande av tjänster och leverans av utfört arbete.
 • Hålla kunderna informerade om statusen på deras fordon.
 • Administrera, boka och planera arbetsorders till Verkstaden, och säkerställa att arbetsorderna är korrekta och kompletta.
 • Upprätta betalplaner för kund i enlighet med fastställda rutiner.
 • Hantera administration kring försäkrings-/garantihantering samt fakturering.

Arbetsuppgifterna för Reservdelsspecialist innefattar;

 • Inköp och beställning utifrån arbetsorder samt tillse att rätt delar levereras i rätt tid. Vid avvikelser tillse att mekaniker vid var tid hålls proaktivt informerad.
 • Lagerhålla rätt delar i rätt tid och därmed verka för att lageromsättningshastighet uppnår fastställda mål.
 • Interna beställningar. Beställning, avstämning och utlämning av reservdelsartiklar till verkstad.
 • Förplocka reservdelar till tekniker och servicearbeten.
 • Administrativ hantering såsom reservdelsmail, interna offert- och prisförfrågningar samt interna fakturahantering.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen som Reservdelsspecialist/Servicerådgivare ser vi att du har ett par års erfarenhet av reservdelshantering kopplat till personbil eller industrifond samt tidigare erfarenhet från servicebranschen. I och med de interna och externa kontaktytorna befattningen kräver behöver du behärska svenska flytande i tal och skrift. Vi ser också att du har en relevant gymnasial utbildning, god datavana samt B-körkort. Meriterande är om du har erfarenhet från fordonsbranschen, tidigare arbetat med lagerstyrning och inköp eller kundvård och klagomålshantering. Vidare är det också meriterande om du har kunskaper i programmen Cabas och/eller Kobra.

Personliga egenskaper

Stor vikt kommer att läggas på de personliga egenskaperna. För att lyckas i rollen som Reservdelsspecialist/Servicerådgivare är det viktigt att du är strukturerad samt att du trivs med varierande arbetsuppgifter och stundtals högt tempo. Vi ser att du är ansvarsfull med ett problemlösande och flexibelt arbetssätt där du kan planerar och prioriterar dina arbetsuppgifter. Vidare är du initiativtagande och driver åtgärder när det behövs. Då du i tjänsten som
Reservdelsspecialist/Servicerådgivare kommer att ha många kontaktytor och agera som spindeln i nätet är det också viktigt att du är samarbetsinriktad med intresse och förmåga att hjälpa och stötta andra.

Vi kan erbjuda dig

Vi tycker att våra duktiga medarbetare är viktigast för vår framgång. Vi lägger därför stor vikt vid att vår personal ska trivas, och arbetar aktivt för en stark teamkänsla och individuell utveckling. Vi erbjuder;

 • En trevlig och utvecklande arbetsmiljö i en mycket stark och expansiv koncern med spännande produkter.
 • Kunniga och engagerade kollegor som stöttar varandra i arbetsuppgifterna.
 • Kontinuerlig och kvalificerad utbildning och utveckling i rollen och inom organisationen.
 • Bra personalförmåner i form av bl.a. förskottssemester, friskvårdbidrag, lunchförmån via Rikslunchen/Sodexo m.m.

Ansökan

Vi ser fram emot att tillsätta tjänsterna omgående, intervjuer kommer därför hållas löpande.

Ansök redan idag eftersom urvalet sker löpande, dock senast den 23 juni 2018. Maila din ansökan till

jan.helmersson@kcmotors.se tillsammans med CV. Om du inte har ditt CV tillgängligt går det också bra att maila oss en intresseanmälan. Ange " Reservdelsspecialist/Servicerådgivare, Danderyd" i mailtiteln.
Mer info
Område Danderyd
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Service & Kundtjänst, Mekanik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://kcmotors.se/
Sista ansökningsdag 23 juni (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

KC Motors är exklusiv återförsäljare av KIA i Stockholm och Malmö. Vi erbjuder försäljning och service genom fyra anläggningar med ca 55 medarbetare. KIA är ett av Sveriges snabbast växande bilmärken och var i under 2017 det tredje största varumärket i nyregistreringar. Vår värdegrund genomsyrar hela vår verksamhet; att skapa unika kunduppplevelser, att vara märkbart bättre och leda utvecklingen inom branschen. Vi tror att vi bäst kommer dit genom ödmjukhet, respekt, ärlighet, passion och genom att vara nytänkande. Och det blir bara möjligt att uppnå genom engagerade medarbetare. Vill du vara med och utvecklas tillsammans med oss?