MediaMarkt söker erfaren rekryterare till HR- avdelningen

MediaMarkt söker erfaren rekryterare till HR- avdelningen

Hösten 2006 kom MediaMarkt till Sverige när vi öppnade två varuhus, idag är vi 27 varuhus med en växande E-handel och är en av Sveriges största aktörer på hemelektronikmarknaden. Det är med stor glädje vi också öppnar varuhus 28, Täby Centrum till hösten.
Vårt huvudkontor i Stockholm - Stocksund, är en servicefunktion till våra varuhus.

MediaMarkt erbjuder nu möjligheten för en driven och engagerad rekryterare att bli en del av vår HR-avdelning. I rollen kommer du att ingå i ett mindre team och självständigt driva rekryteringsprocesser tillsammans med chefer från olika avdelningar. Du kommer att arbeta med allt ifrån att ta fram kravprofiler och analysera behov till att searcha, kontakta och intervjua kandidater. På sikt kommer du att inrikta dig mot specifika yrkeskategorier i samarbete med chefer och avdelningar där du kan bli expert på kompetenser inom en viss kategori.
Du kommer rapportera till vår Head of HR.

Dina arbetsuppgifter innebär bland annat:
  • Initiera uppstartsmöten med chefer som har ett rekryteringsbehov.
  • Sammanställa kravprofiler och utifrån dessa skapa annonser.
  • Ta fram relevant rekryteringsprocess och fastställa tidsplan.
  • Annonsera / Headhunta / Searcha aktuella kandidater.
  • Screena och hantera ansökningar via vårt rekryteringsverktyg.
  • Genomföra intervjuer.
  • Motivera och ge underlag av kandidater till rekryterande chef.
  • Hantera referenstagning.
Vi ser gärna att du hjälper oss att synas och höras via strategier inom employer branding, t.ex. via sociala medier och mässor i form av arbetsmarknadsdagar på skolor och dylikt.

Vem är du?
Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning relevant för området och eller efterfarenhet att likställa som jämbördig. Det är såklart meriterande att besitta båda dessa erfarenheter.
Därtill har du goda muntliga och skriftliga kunskaper i såväl svenska som engelska.
Vi ser det som meriterande med erfarenhet från rekrytering inom detaljhandeln samt erfarenhet inom employer branding.
För att lyckas och trivas i rollen tror vi att du är en engagerad och motiverad person med stort intresse för rekrytering. Som person är du socialt smidig, initiativtagande, strukturerad och har lätt för att planera samt prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt.
Du är också duktig på att bygga relationer med både kandidater och leverantörer.

Vad kan MediaMarkt erbjuda dig?
Vill du arbeta i ett effektivt team med god stämning och högt till tak?
Då kommer du att känna dig som hemma i den här rollen och vara redo för att hålla i hela rekryteringsprocessen från ax till limpa och snabbt sätta dig in i rollen och utvecklas tillsammans med oss på MediaMarkt. För rätt person med rätt inställning och attityd kan klivet till HR-relaterade uppgifter vara ett naturligt utvecklingssteg.

Är du intresserad?
Tjänsten är en heltid tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning initialt. Start är omgående med respekt för eventuell uppsägningstid.
Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Stockholm, Stocksund.
Ansök gärna idag men senast 28 juni 2018, notera att urval sker fortlöpande och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Frågor eller funderingar?
Vänligen kontakta Peter Nilsson, Head of HR, nilssonpet@mediamarkt.se.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Danderyd
Yrkesroll HR & Personal, Rekrytering
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.mediamarkt.se
Sista ansökningsdag 28 juni (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Om MediaMarkt
Hösten 2006 kom MediaMarkt till Sverige när vi öppnade två varuhus. Idag är vi 27 varuhus och en av Sveriges största aktörer på hemelektronikmarknaden. Vårt huvudkontor i Stockholm- Stocksund är en servicefunktion till våra varuhus.

MediaMarkts framgång grundar sig i vår passion för varje enskild kund. Vårt dagliga arbete genomsyras av att alltid fokusera på kunden och att ständigt förbättra verksamheten i varuhusen. På MediaMarkt ligger detta ansvar hos alla medarbetare.

Vår filosofi är att varje medarbetare har betydelse för verksamheten och
vi förväntar oss att du har ett eget driv, har en passion för vårt affärsområde och brinner för att ge service utöver det vanliga. Vi anser att medarbetarnas möjlighet att påverka sitt arbete och agera på eget initiativ är nyckeln till att uppnå resultat.

Därför söker vi dig som trivs med frihet under ansvar och som ser lösningar istället för problem. Vill du ta steget och utvecklas tillsammans med oss, samtidigt som du har riktigt roligt längs vägen?