Junior Business Controller

Junior Business Controller

Hösten 2006 kom MediaMarkt till Sverige när vi öppnade två varuhus, ett i Stockholm och ett i Göteborg. Idag är vi 28 varuhus samt en växande online-handel och är en av Sveriges största aktörer på hemelektronikmarknaden. Vårt huvudkontor i Stockholm - Stocksund, är en servicefunktion till våra varuhus.

Nu utökar Controlling sitt team med en Junior Business Controller.

Du kommer att få vara en del av ett controllerteam om fem personer där du får följa med på en spännande förändringsresa i en affärsnära och analytisk roll. Det är meriterande om du tidigare har arbetat i transaktionsintensiva verksamheter och trivs i föränderliga miljöer.
Du rapporterar till Head of Controlling.

Din utmaning
  • Förklara vissa delar av resultatet vid månadsbokslut.
  • Forecasting till moderbolaget.
  • Rapportering av finansiella nyckeltal.
  • Bygga standardiserade rapporter från grunden.
  • Tillgänglighetsanalys.
  • Viss ad-hoc rapporting.
Erfarenhet
Du har en akademisk examen inom ekonomi eller motsvarande, samt 1-2 års erfarenhet av business eller controlling sedan tidigare. Du har erfarenhet av att hantera stora datamängder och rapportering. Det är meriterande om du tidigare arbetat inom retail eller inom liknande bransch men det är inget krav. Du har goda kunskaper i MS Office och det är meriterande om du tidigare arbetat i något BI-verktyg. Du har flytande kunskaper i svenska och engelska, både skriftligt och muntligt.

Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid din personlighet och tror att du som person är nyfiken, strukturerad och noggrann med positiv energi. Du trivs i föränderliga miljöer och har affärsförståelse. Du har ett stort systemintresse och kan jobba efter olika toppar i arbetsbelastningen. För att trivas i rollen bör du tycka om att låta dig utmanas och våga anta utmaningar, samt gillar att ha lite humor i vardagen.

Vad kan MediaMarkt erbjuda dig?
Som Junior Business Controller får du en utmanande roll med stora möjligheter att utvecklas. Du kommer få ta stort eget ansvar och du bestämmer själv farten på din utveckling. Du får anställning hos en av de ledande aktörerna inom hemelektronikbranschen och blir en del av en företagskultur som präglas av vår värdegrund där Respekt och Kundfokus är centrala delar.

Är du intresserad?
Tjänsten omfattar heltid och är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning initialt. Tillträdesdag är snarast med respekt för eventuell uppsägningstid.
Skicka in din ansökan idag, dock senast 2019-05-12. Observera att intervjuer sker löpande och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Frågor?
Ta kontakt med Maria Fröjdh, Head of Controlling, Fröjdh@mediamarkt.se

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Danderyd
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.mediamarkt.se
Sista ansökningsdag 12 maj 2019 (19 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Om MediaMarkt
Hösten 2006 kom MediaMarkt till Sverige när vi öppnade två varuhus, idag är vi 28 varuhus med en växande E-handel och är en av Sveriges största aktörer på hemelektronikmarknaden.
MediaMarkts framgång grundar sig i vår passion för varje enskild kund. Vårt dagliga arbete genomsyras av att alltid fokusera på kunden och att ständigt förbättra verksamheten i varuhusen. På MediaMarkt ligger detta ansvar hos alla medarbetare.

Vår filosofi är att varje medarbetare har betydelse för verksamheten och vi förväntar oss att du har ett eget driv, har en passion för vårt affärsområde och brinner för att ge service utöver det vanliga. Vi anser att medarbetarnas möjlighet att påverka sitt arbete och agera på eget initiativ är nyckeln till att uppnå resultat.

Därför söker vi dig som trivs med frihet under ansvar och som ser lösningar istället för problem. Vill du ta steget och utvecklas tillsammans med oss, samtidigt som du har riktigt roligt längs vägen?