HR Business Partner

HR Business Partner

Hösten 2006 kom MediaMarkt till Sverige när vi öppnade två varuhus, idag har vi 28 varuhus och är en av Sveriges största aktörer på hemelektronikmarknaden. Vårt huvudkontor i Stockholm - Stocksund, är en servicefunktion till våra varuhus.

På grund av nya förutsättningar gör vi nu ett nytt försök att hitta vår nästa kollega till HR-teamet.

Arbetsbeskrivning

I rollen som HR Business Partner på MediaMarkt kommer du få möjligheten att arbeta brett över hela HR-området och nära chefer i organisationen. En stor del av ditt dagliga arbete kommer fokusera på att coacha och ge kvalificerat HR- stöd till chefer i varuhusen samt på huvudkontoret.

Du ansvarar för områdena arbetsrätt (delat med HR Director), rekrytering, arbetsmiljö, lönerevision, förändringsarbete samt tolkning av lagar och avtal. Utöver detta ingår andra uppgifter som administration etc.

I rollen kommer du även att delta i och driva HR projekt på operativ och strategisk nivå samt aktivt arbeta med att vidareutveckla HR-avdelningen i Sverige. I rollen som HR Business Partner rapporterar du till HR Director och ingår i HR-avdelningen som består av löneteamet, samt en utbildningskoordinator. Totalt sett så är vi nio personer som arbetar inom HR-funktionen.

Vem är du?

För att lyckas i denna roll bör du ha akademisk examen inom HR och ca 3 års erfarenhet från en bred HR-roll, gärna inom detaljhandeln eller motsvarande erfarenhet. Du har god erfarenhet inom arbetsrättsliga området och är bekväm med fackliga förhandlingar. Det är meriterande om du arbetar med eller har arbetat med Handels kollektivavtal. Du är van vid att arbeta konsultativt och driva projekt självständigt. Du är drivande, prestigelös och proaktiv i ditt arbetssätt. Vi förutsätter att du är bra på att vara tydlig och kommunikativ och därmed skapar förtroende i organisationen.

Du har goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift.

Teamarbete är nyckeln till att uppnå resultat och vi tror att du som medarbetare presterar som bäst när du har möjlighet att påverka ditt arbete. Vi söker en person som trivs med frihet under ansvar och som ser lösningar istället för problem.

Vad kan MediaMarkt erbjuda dig?

Som HRBP på MediaMarkt får du anställning hos en av de ledande aktörerna inom hemelektronikmarknaden. Du blir en del av en företagskultur som präglas av våra värderingar: Respekt, Affärsmannaskap, Kundfokus, Energi, Tillsammans.

Är du intresserad?

Tjänsten omfattar heltid och är en tillsvidareanställning, med sex månaders provanställning initialt. Tillträdesdag är snarast, enligt överenskommelse. Vi vill ha din ansökan snarast möjligt, dock senast 31maj 2020. Observera att intervjuer och urval sker fortlöpande och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Frågor och funderingar?

Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta: Peter Nilsson, HR Director, nilssonpet@mediamarkt.se
Mer info
Område Danderyd
Yrkesroll HR & Personal, HR-administration
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.mediamarkt.se
Sista ansökningsdag 31 maj 2020 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Om MediaMarkt
Hösten 2006 kom MediaMarkt till Sverige när vi öppnade två varuhus, idag är vi 28 varuhus med en växande E-handel och är en av Sveriges största aktörer på hemelektronikmarknaden.
MediaMarkts framgång grundar sig i vår passion för varje enskild kund. Vårt dagliga arbete genomsyras av att alltid fokusera på kunden och att ständigt förbättra verksamheten i varuhusen. På MediaMarkt ligger detta ansvar hos alla medarbetare.

Vår filosofi är att varje medarbetare har betydelse för verksamheten och vi förväntar oss att du har ett eget driv, har en passion för vårt affärsområde och brinner för att ge service utöver det vanliga. Vi anser att medarbetarnas möjlighet att påverka sitt arbete och agera på eget initiativ är nyckeln till att uppnå resultat.

Därför söker vi dig som trivs med frihet under ansvar och som ser lösningar istället för problem. Vill du ta steget och utvecklas tillsammans med oss, samtidigt som du har riktigt roligt längs vägen?