Distribution Specialist

Distribution Specialist

Hösten 2006 kom MediaMarkt till Sverige när vi öppnade två varuhus, ett i Stockholm och ett i Göteborg. Idag är vi 28 varuhus samt en växande online-handel och är en av Sveriges största aktörer på hemelektronikmarknaden. Vårt huvudkontor i Stockholm - Stocksund, är en servicefunktion till våra varuhus.

Är du MediaMarkts nästa specialist inom logistik?

Du kommer att arbeta med ständiga förbättringar avseende MediaMarkts transportsystem, från centrallager till både butiker och E-handelskunder samt distribution direkt från butik till kund. Det kan vara allt från enskilda distributionstjänster till design av större distributionsupplägg. Du kommer att ansvara för att sammanställa offertförfrågningar, göra beräkningar samt leda förhandlingar vid tecknande av avtal.

Du kommer även bistå övriga kolleger inom MediaMarkt, inklusive butiker, med kunskap, beräkningar och råd inom transportområdet samt logistiska riktlinjer för inkommande transport till centrallager och butiker.

Mer specifikt innebär arbetsuppgifterna
  • Leda och driva projekt inom transportområdet.
  • Ansvara för och utföra transportupphandlingar från ax till limpa.
  • Ansvara för våra transportavtal.
  • Bistå vid kontroll av transportfakturor.
  • Skapa rutiner internt för att effektivt identifiera problem och ansvara för att dessa åtgärdas/implementeras.
  • Fokuserat förbättringsarbete kring våra distributionskanaler.
Din profil

För att vara rätt kandidat tror vi att du har en akademisk utbildning inom logistik alternativt något motsvarande. Tidigare erfarenhet av liknande uppgifter inom transport, framförallt inom e-handel, kommer krävas för att du ska bli framgångsrik i denna roll. Vi ser att du även har erfarenhet vad gäller avtals-, offert-, och upphandlingsfrågor.

Du är en analytisk medarbetare som har koll på dina siffror och har förmågan att snabbt kunna ställa om till nya utamningar.

Du är bekväm i din kommunikation både på svenska och engelska då kommunikationen i bolaget sker på båda dessa språk.

Är du intresserad?

Tjänsten är en heltid tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning initialt. Tillträdesdag enligt överenskommelse. Vi vill ha din ansökan snarast möjligt, dock senast 31 maj, 2020.

Observera att intervjuer och urval sker fortlöpande och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Så vänta inte, skicka din ansökan redan idag.

Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta: Michael Rylander, Head of Supply Chain & Logistics, rylanderm@mediamarkt.se.
Mer info
Område Danderyd
Yrkesroll Supply chain manager, Transport & Logistik, Distribution, Logistik
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.mediamarkt.se
Sista ansökningsdag 31 maj 2020 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Om MediaMarkt
Hösten 2006 kom MediaMarkt till Sverige när vi öppnade två varuhus, idag är vi 28 varuhus med en växande E-handel och är en av Sveriges största aktörer på hemelektronikmarknaden.
MediaMarkts framgång grundar sig i vår passion för varje enskild kund. Vårt dagliga arbete genomsyras av att alltid fokusera på kunden och att ständigt förbättra verksamheten i varuhusen. På MediaMarkt ligger detta ansvar hos alla medarbetare.

Vår filosofi är att varje medarbetare har betydelse för verksamheten och vi förväntar oss att du har ett eget driv, har en passion för vårt affärsområde och brinner för att ge service utöver det vanliga. Vi anser att medarbetarnas möjlighet att påverka sitt arbete och agera på eget initiativ är nyckeln till att uppnå resultat.

Därför söker vi dig som trivs med frihet under ansvar och som ser lösningar istället för problem. Vill du ta steget och utvecklas tillsammans med oss, samtidigt som du har riktigt roligt längs vägen?