Verksamhetsnära Business Controller

Verksamhetsnära Business Controller

Gazella rekryterar nu en driven, pedagogisk och initiativtagande Business Controller till Attendo, som är ett av Nordens ledande omsorgsföretag. I rollen som Business Controller på Attendo kommer du arbeta nära en av regioncheferna, där du har ansvar för att följa upp det finansiella resultatet för din region. Du kommer i rollen att agera "ekonomichef light" för den region du ansvarar för, en region som omsätter mellan 400 – 900 Msek, där fokus kommer ligga på analys och prognos för att hela tiden utveckla verksamheten framåt. I denna roll kommer du arbeta mycket nära verksamheten och hålla daglig kontaktat med verksamhetschefer, där du kommer få möjlighet att identifiera och presentera förbättringsinitativ och vara med och driva utvecklingen inom din region. I denna tjänst blir du en del av Attendos business controll team, bestående av 14 medarbetare, varav 10 personer är placerade i Stockholm, där du kommer rapportera till Controllerchefen.

Vad Attendo erbjuder dig
Attendo erbjuder dig en dynamisk och utvecklande miljö där utveckling av rutiner, processer och arbetssätt uppmuntras. Tjänsten är stationerad på Attendos huvudkontor i Danderyd där Attendo och din närmsta chef erbjuder dig en roll med frihet under ansvar och stor flexibilitet. För rätt person erbjuder Attendo möjlighet att snabbt kunna ta sig an ett stort ansvar och nya uppgifter för chansen att kunna utvecklas i sin roll. Attendo verkar i en platt organisation där mångfald värderas högt och är en arbetsgivare som erbjuder kollektivavtal och avtalsförsäkringar till alla sina anställda. Söker du en arbetsplats där du faktiskt kan vara med och påverka, där din kompetens, ditt driv och engagemang kommer göra stor skillnad? Då kan detta vara en plats för dig!

Din utmaning
  • Arbeta med den löpande affärsplaneringen samt driva budget- och prognosarbete för din region.
  • Löpande delta i möten med VD och Ekonomichef för Attendo Skandinavien
  • Rapportering, analysering och uppföljning av ekonomiska utfall.
  • Ta fram och förbättra de finansiella analyserna samt utveckla rutiner och processer.
  • Medverka vid månadsbokslut.
  • Upprätta ekonomiska beslutsunderlag och bistå vid avtalsfrågor av affärsekonomisk karaktär som tex vid anbudsgenomgångar och kalkylarbeten.
  • Identifiera och bidra till ökat fokus på effektiviseringar och kostnadsmedvetenhet.
  • Utbilda verksamheten i ekonomiska processer.
  • Driva och medverka i ad-hoc projekt inom ekonomi och finans.

Erfarenhet
Vi söker dig med en akademisk examen inom ekonomi eller motsvarande, som har två till fem års arbetslivserfarenhet av business controlling. Alternativt dig som arbetat direkt med revision eller redovisning och har 2-5 års arbetserfarenhet där du senaste tiden haft en roll med inslag av Business Control.

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen ser vi att du är en person som gillar ta dig an nya utmaningar. Du är analytisk, pedagogisk och affärsorienterad. Du har ett öppet sinne och vågar prova på nya arbetssätt för att fortsätta utveckla verksamheten och dig själv. Vidare är du är en ambitiös och resultatorienterad person som trivs i en social roll där får chans till ett stort kontaktnät och uppskattar att knyta många nya kontakter. I rollen krävs det även att du på ett fokuserat och ansvarsfullt sätt arbetar mot högt uppsatta mål, såväl självständigt som i team.

Om Attendo
Attendo är noterat på OMX Stockholm Mid Cap och är ett av Nordens ledande omsorgsföretag med drygt 25 000 anställda i Sverige, Finland och Danmark. Deras resa startade för över 35 år sedan när de fick Sveriges första entreprenadavtal inom hemtjänsten i Danderyd. Sedan starten på 1980-talet har Attendo utökat verksamheten till många fler platser och nya verksamhetsområden. Idag finns Attendo på ett 70-tal orter i Sverige och kan förutom äldreomsorg också erbjuda omsorg för personer med funktionsnedsättningar (LSS) samt individ- och familjeomsorg (IOF). Läs mer om Attendo på: attendo.se

Ansökan
Har vi fångat ditt intresse? Ansök genom att registrera ditt CV för denna tjänst. I den här rekryteringen samarbetar Attendo med Gazella. Har du frågor är du välkommen att kontakta Patrik Sundelin som är ansvarig rekryterare för denna tjänst på: patrik.sundelin@gazella.se
Mer info
Kontaktperson Patrik Sundelin
Telefon 072 249 68 20
Område Danderyd
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 jan 2022 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Gazella strävar efter att vara den givna konsult- och rekryteringspartnern inom ekonomi och finans. Vi hyr ut och rekryterar till bade stora och sma foretag inom alla olika branscher, fokuserat pa Stockholm med omnejd. Våra nytänkande och engagerade medarbetare har själva lång operationell erfarenhet eller bakgrund inom ekonomi eller personal och arbetar i mindre team, specialiserade på olika roller. Det gör att vi har god förståelse för alla tjänster, på alla olika nivåer inom ekonomifunktionen. Vi hittar briljanta och presterande ekonomer! Gazellas familjära personalkultur, vårt stora engagemang för att upprätthålla kontakten med våra kandidater samt ett skräddarsytt searchverktyg, bidrar till vår förmåga att leverera en snabb, flexibel och preciserad tjänst.