Group Financial Controller till Asker Healthcare Group

Group Financial Controller till Asker Healthcare Group

Vill du arbeta i ett internationellt bolag i stark tillväxt med stark värdegrund där du kan bidra och växa? Brinner du för koncernredovisning, konsolidering och har ett starkt systemintresse? Då kan rollen som Group Financial Controller till Asker vara din nästa utmaning.

Vad kan Asker erbjuda dig?
Asker Health Group utvecklar och förvärvar ledande företag som bidrar positivt till de europeiska hälso- och sjukvårdssystemen genom att tillhandahålla säkra och högkvalitativa produkter, tjänster och lösningar inom medicinskt förbrukningsmaterial och medicinteknisk utrustning. Genom att utveckla hållbara lösningar och vara en nära, pålitlig och högkvalitativ partner till vårdgivare, stödjer vi de förändringar som krävs inom det europeiska hälso- och sjukvårdssystemet. Som enskilda företag, tillsammans som koncern och i samarbete med vården arbetar vi för att göra skillnad och verka för att förbättra allas hälsa. Detta är Health in progress.

Vi söker nu dig som vill vara med på vår fortsatta resa. I rollen som Group Financial Controller är du, som en del av teamet, ansvarig för konsolideringen av koncernens bolag och säkerställer en korrekt och högkvalitativ legal rapportering. Du kommer ha många kontaktytor framför allt mot alla dotterbolag runt om i Europa. Du är nyckelperson i framtagandet av finansiella rapporter till ägare, styrelse och koncernledning. Du kommer även vara systemägare för Aaro (Aaro Manager).

Tjänsten rapporterar till Head of Group Accounting och är placerad på Askers nyrenoverade kontor i Mörby.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Konsolidering och kvalitetssäkring av koncernens legala och operativa månads-, kvartals- och årsbokslut (ca 90 bolag, 12 länder), inkl instruktioner.
 • Avstämning av koncernmellanhavanden.
 • Avstämning av eget kapital, beräkning av skatt, upprättande av kassaflöde.
 • Hantering av leasing baserat på underlag från Aaro Lease.
 • Kvalitetssäkring av finansiell information från dotterbolagen.
 • Delta i upprättandet av delårsrapporter och årsredovisning.
 • Ha en löpande dialog med våra dotterbolag och ge stöd i frågor avseende redovisning, koncernredovisning och konsolideringssystemet.
 • Systemägare Aaro och Aaro Lease; spegla nya operative/legala krav.
 • Ansvara för best practice i Aaro och sätta upp och uppdatera manualer och instruktioner.
 • Delta i dialog med revisorer och andra rådgivare
 • Kontakter med ägare.
Vem letar vi efter?
Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning och erfarenhet av liknande roll med erfarenhet av koncernredovisning och konsolidering. Vi ser gärna att du har erfarenhet från en internationell miljö. Du har mycket goda kunskaper om aktuella redovisningsregler och gärna erfarenhet från börsnoterade bolag. Väsentligt för rollen är att du drivs av att bedriva förändringsarbete och utveckla processer och rutiner. Du är systemintresserad och har erfarenhet av Aaro eller annat konsolideringssystem. Det är meriterande om du har erfarenhet av en förvärvsintensiv miljö och IFRS. Du har goda kunskaper i svenska och engelska.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du är strukturerad och arbetar kvalitetsmedvetet samt har en förmåga att växla mellan detaljfokus och övergripande helhet. Du är lugn och trygg samtidigt som du gillar att arbeta i ett högt tempo mot många kontaktytor i en internationell miljö.

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar Asker Healthcare Group med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Helene Werme på helene.werme@mpya.se eller Maria Brisheim på maria.brisheim@mpya.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt. Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Danderyd
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 10 dec 2022 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Asker Healthcare Group, som består av mer än 30 företag i 14 länder och har 2100 anställda, stödjer vården och patienter med att förbättra vårdresultat, sänka totalkostnaden och säkerställa en rättvis och hållbar värdekedja - från tillverkning till förbrukat material. Asker-bolagens produkter och tjänster används varje dag av tiotusentals sjuksköterskor och annan vårdpersonal som i sin tur möter flera miljoner patienter runt om i Europa varje år. Asker Healthcare Group har sitt huvudkontor i Stockholm och omsätter cirka 11 miljarder kronor. https://www.asker.com/se/about-us/