Erfaren Konferensansvarig sökes till Institut Mittag-Leffler i Djursholm

Erfaren Konferensansvarig sökes till Institut Mittag-Leffler i Djursholm

Dina arbetsuppgifter

Vill du leda den dagliga driften i en unik miljö? Trivs du med att kombinera service, administration samt ledarskap? Då har vi möjligheten för dig.

Vi söker en Konferensansvarig till Institut Mittag-Leffler som är ett forskningsinstitut inom matematik på högsta internationella nivå. Institutet är en del av Kungl. Vetenskapsakademien, KVA, och delar vissa resurser med dem som fastighet, teknik och ekonomi. Detta är en fantastiskt anrik arbetsplats i en härlig miljö i Djursholm. Mycket vetenskaplig historia har skrivits i institutets lokaler vilket man snabbt förstår när man besöker anläggningen.

I rollen kommer du att ha ett övergripande ansvar för den löpande verksamheten under konferenser och forskningsprogram med framstående gäster inom den internationella matematiska världen. Detta innebär att du planerar, strukturerar och koordinerar konferenser och programaktiviteter när gästerna väl anlänt till anläggningen i Djursholm. Du är ansvarig för en del av ekonomin och administrationen kring konferenserna samt en del ansökningar av forskningsanslag. Du samverkar med specialiserade stödfunktioner som finns centralt på KVA. Du leder ett team av två personer som ser till att dagliga verksamheten fungerar såsom gästernas behov, tillsyn och iordningställande av lokaler, speciella förfrågningar, telefon mm. Till din hjälp har du en chef som planerar in alla konferenser, möten och program.

Detta är ett föräldravikariat på cirka 18 månader vilket innebär att du kommer att bli anställd av 2Complete och arbeta som konsult hos Mittag-Leffler. Uppdraget startar i augusti eller september.

Din profil

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av liknande roller, förslagsvis inom event, konferens eller utbildningsväsendet. Du har mycket god erfarenhet från drift av exempelvis konferensanläggningar med övernattande gäster bestående av både mindre och större grupper. Alla gäster har olika behov och det är viktigt att deras vistelse på institutet blir så smidigt och friktionsfri som möjligt för att de ska kunna fokusera på sitt arbete. Då detta institut är av högst internationell karaktär, läser och skriver du både svenska och engelska obehindrat. Det är meriterande med tidigare erfarenhet från den akademiska världen men det är inget krav.
Som person vill vi att du är noggrann, strukturerad, ödmjuk och van vid verksamheter liknande denna. Du motiveras av att erbjuda friktionsfria upplevelser för gästerna. Vi ska finnas till hands samtidigt som så mycket möjligt ska vara förberett för att gästerna knappt ska behöva fråga efter hjälp. Du är en person som är lösningsorienterad, prestigelös och kan hugga i där det behövs. I rollen kommer du att arbeta i en miljö med många kontaktytor, både externt och internt, vilket innebär att du är en viktig del av dina kollegors och besökares upplevelse av bolaget.

Intresserad? Skicka in din ansökan snarast då urval sker löpande. Vid eventuella frågor om tjänsten hänvisar vi till ansvarig rekryterare, Joel Claeson.

Om 2Complete

2Complete är ett auktoriserat rekryterings- och bemanningsföretag som arbetar med personligt engagemang samt en passion för arbete och personal. Vår auktorisation i Kompetensföretagen ger oss i sin tur medlemskap i Almega och Svenskt Näringsliv.

Det är för oss av yttersta vikt att de personliga förutsättningarna stämmer överens mellan kund och kandidat, likväl som kompetensen. För att uppnå detta vill vi som arbetar på 2Complete skapa en så nära och personlig relation med kunder och kandidater som möjligt. Ett arbete efter dessa riktlinjer skapar förtroende och trygghet, värden som är självklara för en lyckad rekryteringsprocess. Vi rekryterar och bemannar under tjänstemannaavtalet såväl som arbetaravtalet, allt från juniora tjänster till chefer och specialister.

2Complete Group samt alla dess dotterbolag är auktoriserade medlemmar inom Kompetensföretagen, Almega samt Svenskt Näringsliv och har varit det sedan 2011.
Mer info
Område Danderyd
Yrkesroll Administration
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 31 aug 2022 (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Kungl. Vetenskapsakademien stiftades år 1739 och är en oberoende, privat organisation, vars övergripande mål är att främja vetenskaperna och stärka deras inflytande i samhället. Akademien tar särskilt ansvar för naturvetenskap och matematik, men strävar i sitt arbete efter att öka utbytet mellan olika discipliner. Läs gärna mer på: www.kva.se

Institutet anordnar terminslånga forskningsprogram dit internationellt framstående forskare inom matematik från hela världen inbjuds för att arbeta under ett par månader. Verksamheten innefattar också kortare forskningsprogram och konferenser under sommarmånaderna.