Ekonomichef till Pyrotek Scandinavia AB, ett industriföretag i tillväxt.

Ekonomichef till Pyrotek Scandinavia AB, ett industriföretag i tillväxt.

Tjänstebeskrivning

Vi söker nu en ekonomichef då vår nuvarande går i pension. Vi letar efter dig som vill jobba i ett internationellt bolag med en långsiktig och stabil ägare i en bransch som är i tillväxt och som vill fortsätta utvecklas och vara en viktig del i vår framtida expansion. Tjänsten är bred med många olika ansvarsområden inom ekonomi där dock tyngdpunkten ligger på färdigheter från ekonomifunktionen i ett tillverkande och exporterande verkstadsföretag.

Tjänsten som Ekonomichef hos Pyrotek är placerad i natursköna Dals-Ed en kommun belägen i Dalsland med goda kommunikations möjligheter till och från Trollhättan, Uddevalla och Göteborg i söder till Strömstad och Grebbestad i väster till Halden och åmål i norr.

Huvudsakliga ansvarsområden och arbetsuppgifter
  • Övergripande ansvarig för ekonomifunktionen inklusive lön, fakturering och delar av IT och HR.
  • Ekonomisk uppföljning av verksamhetens olika delar, produkt- och kundsegment, rörelsekapital och kassaflöde samt nyckeltal för lönsamhetsoptimering.
  • Säkerställa att processer och system för ekonomiavdelningen samt bolaget i stort fungerar.
  • Sammanställning av Månads-, kvartals- budget och investeringar
  • Hantera finansierings och skattefrågor och i viss mån våra varumärken.
  • Rådgivare till VD och övriga ledande medarbetare i affärsmässiga beslut.
  • Du rapporterar till VD och ingår i företagets ledningsgrupp.
Kvalifikationer

Vi söker dig som är minst högskoleubildad ekonom med erfarenhet som ekonomichef i ett exporterande företag. Det är mycket meriterande om du har revisionsbakgrund och erfarenheter från styrning av ekonomifunktionen i ett större företag. Vi är också öppna för dig som är revisor med ambitionen att ta nästa steg att bli chef eller dig som söker en ny utmaning med variation och bredd i arbetsuppgifterna. Du har goda redovisningskunskaper i grunden och är uppdaterad när det gäller regelverken samt mycket van användare av Excel och olika affärssystem.

Vi arbetar i en verksamhet med korta beslutsvägar och många olika typer av frågor där tex erfarenhet från tillverkning, handel- och retail-verksamhet, due-dilligence, varumärken mm är meriterande. Vi vill även att du är analytisk med ett genuint intresse och känsla för siffror samt ett stort intresse av att arbeta nära verksamheten och kan kommunicera och hantera människor. Vi har krav att du utöver svenska eller norska, behärskar engelska väl i tal och skrift.

För att passa in hos oss och vara framgångsrik i rollen som vår ekonomichef är du en engagerad och ambitiös lagspelare som bidrar och levererar enligt förväntningar. Du har ett strukturerat arbetssätt och en förmåga att se helheten, samt att blicka framåt för att kunna förbättra strukturer och processer för verksamheten. Du är förtroendeingivande och din kommunikativa förmåga i tal och skrift är god. Som person är du trygg, och intresserad av att utveckla dig och människorna omkring dig. Du trivs i en företagskultur präglad av prestigelöshet och stort engagemang.

Intervjuer sker löpande så sök snarast möjligt dock senast den 25/6 , vi ser gärna att dina ansökningshandlingar är på engelska.
Mer info
Kontaktperson Anders Kristiansen
Telefon 0707858647
Område Dals-Ed
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 25 juni (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Pyrotek är en global koncern med ca 3200 anställda där Pyrotek Scandinavia AB ingår med ansvar för den nordiska marknaden. Vi tillverkar och säljer utrustning och produkter till främst aluminiumindustrin. Vi ökar produktionen och försäljningen kontinuerligt och har nu över 50 anställda i Sverige, Norge och Island.