Stora Enso Paper AB, Nymölla bruk söker automationstekniker

Stora Enso Paper AB, Nymölla bruk söker automationstekniker

Beskrivning

Är du en serviceinriktad problemlösare som brinner för teknik och som tycker om att både jobba i team och driva enskilda uppdrag? Då kan du vara den vi söker!

I den här rollen får du möjlighet att jobba över hela fabriksområdet som rör vår massa och pappersproduktion. På automationsavdelningen ansvarar vi för att förbättra och underhålla vår processutrustning som består av bland annat ställverk, PLC, robot, styr och driv- system samt mät och analysutrustning.

I det dagliga arbetet kommer du att jobba med felsökning på vår processutrustning samt på våra elanläggningar. Du kommer även att utföra lagstadgade kalibreringar och kontroller, nyinstallationer och utbyte av befintliga installationer. Du jobbar även med förebyggande underhåll och alla jobb planerar du tillsammans med våra arbetsledare. På strategisk nivå blir du involverad i vårt arbete med ständiga förbättringar enligt Lean- metoden.

För att trivas och lyckas i rollen som automationstekniker är det viktigt att du tycker om att jobba självständigt och ha igång många saker samtidigt men du behöver även vara en lagspelare och tycka om att samarbeta i grupp. Du är en person som behåller lugnet i stressiga situationer och har förmåga att göra rätt prioriteringar.

Kvalifikationer

Vi vänder oss till dig som har gymnasieexamen med inriktning mot el- teknik samt eftergymnasial utbildning med inriktning mot styr- regler- eller automationsteknik alternativt motsvarande utbildning/erfarenhet som bedöms som likvärdig.

Det är meriterande om du har en yrkeskarriär på minst två år inom relevant underhållsverksamhet med inriktning automation.

Du uttrycker dig väl i svenska och engelska i tal och i skrift och din datorvana är god inom främst MS Office och i SAP/R3.

Som person är du analytisk, serviceminded och målinriktad och ser möjligheter i utmaningar.

Tjänsten är på heltid och arbetstiden är förlagd till dagtid, beredskap kan förekomma.

Har du ytterligare frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Automationschef Tord Andersson på tel. 0725- 61 82 12.

Sista ansökningsdag är den 31 augusti men urval sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan redan nu.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Tord Andersson
Telefon 0725- 61 82 12
Email Mejla Tord Andersson
Område Bromölla
Yrkesroll Industri & Anläggning, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.storaenso.com
Sista ansökningsdag 31 aug 2019 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper och med detta en del av bioekonomin. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material idag kan tillverkas av träd imorgon. Företaget har cirka 26 000 medarbetare i över 30 länder och 2018 uppgick omsättningen till 10,5 miljarder EUR. Stora Ensos aktier är noterade på Nasdaq Helsinki (STEAV, STERV) och Nasdaq Stockholm (STE A, STE R). Dessutom handlas Stora Enso som depåbevis ADR (SEOAY) i USA.

Stora Enso Nymölla bruk ligger två mil öster om Kristianstad i Bromölla kommun. Bruket tillverkar pappersmassa med magnefitmetoden och obestruket finpapper. I vår kundbas finns exempelvis Europas största pappersgrossister och kontorsvaruåterförsäljare och Multicopy är vår mest kända produkt. Produktionskapaciteten är 340 000 ton massa och
475 000 ton finpapper.