Stora Enso Paper AB, Nymölla bruk söker automationsingenjör/konstruktör

Stora Enso Paper AB, Nymölla bruk söker automationsingenjör/konstruktör

Beskrivning
Har du ett stort teknikintresse, är utåtriktad som person och trivs i en roll med omväxlande arbete där du får möjlighet att jobba med service, problemlösning och projektarbete så är detta rätt jobb för dig!

På automationsavdelningen ansvarar vi för att förbättra och underhålla vår processutrustning som består av bland annat ställverk, PLC, robot, styr och drivsystem samt mät och analysutrustning.

I rollen som automationsingenjör/konstruktör arbetar du med vår automationsutrustning (framförallt DCS) där du även ska utveckla och optimera denna i samråd med driften. Du kommer att arbeta med felsökning och konstruktion av vår automationsutrustning. Goda IT-kunskaper om nätverk och server samt reglerteknik är meriterande.

Du kommer även att vara delaktig som resurs i projektgrupper och även i grupper för avancerad problemlösning. I rollen ingår det även att beställa externa och interna resurser vid akut felavhjälpning.

På strategisk nivå blir du involverad i vårt arbete med ständiga förbättringar enligt LEAN- metoden och du ser det som en självklarhet att hjälpa till med utbildning av kollegor och även föreslå utbildningsinsatser inom processområdet i syfte att säkerställa det löpande underhållet som krävs.

För att trivas och lyckas i rollen är det viktigt att du tycker om att jobba självständigt och ha igång många saker samtidigt men du behöver även vara en lagspelare och tycka om att samarbeta i grupp. Du är en person som behåller lugnet i stressiga situationer och har förmåga att göra rätt prioriteringar.

Kvalifikationer
Vi vänder oss till dig som har en teknisk gymnasieutbildning. Teknisk högskola, alternativt praktisk yrkeserfarenhet inom industriell automation är extra meriterande.

Din kommunikativa förmåga är viktig för rollen likväl som god samarbetsförmåga och att du är lösningsorienterad.

Du uttrycker dig väl på svenska och engelska i tal och i skrift då befattningen kräver det och din datorvana är god.

Vi ser långsiktigt på våra anställda och arbetar för rätt person på rätt plats.

Tjänsten är på heltid och arbetstiden är förlagd till dagtid, beredskap kan förekomma.

Har du ytterligare frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Automationschef Magnus Kamph på telefonnummer 0702-39 23 32.

Sista ansökningsdag är den 12 mars men urval sker löpande så skicka gärna in din ansökan redan nu. Tjänsten kan komma att tillsättas under pågående annonsering.

På Stora Enso Paper värdesätter vi att spegla samhället och anser att kvalitéer som jämn könsfördelning och mångfald är en tillgång för verksamheten. Därför ser vi gärna sökande som bidrar till detta.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Bromölla
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://jobs.storaenso.com/
Sista ansökningsdag 12 mars 2021 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Stora Enso Nymölla bruk ligger två mil öster om Kristianstad i Bromölla kommun. Bruket tillverkar pappersmassa med magnefitmetoden och obestruket finpapper. I vår kundbas finns exempelvis Europas största pappersgrossister och kontorsvaruåterförsäljare och Multicopy är vår mest kända produkt. Produktionskapaciteten är 340 000 ton massa och 475 000 ton finpapper.