Vi söker en enhetschef till Bräckes Hälsocentral

Vi söker en enhetschef till Bräckes Hälsocentral

Om arbetsplatsen
Välkommen till Bräcke hälsocentral. Hälsocentralen är en trivsam fullbemannad och väl fungerande arbetsplats som präglas av god gemenskap och ett nära samarbete mellan de olika yrkeskategorierna. Bräcke närvårdsområde består av två hälsocentraler, Bräcke och Kälarne hälsocentral sam en distriktssköterskemottagning i Gällö. Bräcke centralort ligger 7 mil öster om Östersund och 12 mil väster om Sundsvall. E14 och järnvägen går genom samhället så kommunikationerna är goda. Vid hälsocentralerna arbetar läkare, distriktssjuksköterskor, barnmorska, röntgensköterska, kurator, sjukgymnaster, medicinsk sekreterare, rehabkoordinator, undersköterskor med flera. Primärvården är organiserad i åtta närvårdsområden som omfattar totalt ca 30 hälsocentraler/filialer i länet. Varje närvårdsområde är en ekonomisk enhet som leds av en närvårdsområdeschef som i dagsläget är tillika verksamhetschef enligt hälso- och sjukvårdslagen. Primärvården ansvarar också för regionens sjukvårdsrådgivning, ungdomsmottagning och närvårdsavdelningen Näva, vilka samtliga är anslagsfinansierade. Just nu händer det många spännande saker inom området. Vi utvecklar den digitala tekniken i vården och hittar nya sätt att möte patienternas behov.

Arbetsuppgifter
Arbetet som enhetschef är ett självständigt och kvalificerat arbete som bl.a. innefattar ansvar för patientsäkerhet, verksamhets-, ekonomi-, personal- och utvecklingsfrågor. Du har ett gemensamt ledningsansvar tillsammans med närvårdsområdeschefen och bidrar till primärvårdens totala resultat. Det innebär att du har det operativa ansvaret för att verkställa det uppdrag som verksamheten har med god kvalitét, gott bemötande, god arbetsmiljö och inom givna ekonomiska ramar.

Kvalifikationer
Formellt krav är högskoleexamen inom hälso- och sjukvård eller jämförbar utbildning. Tidigare erfarenhet från chefs-/ledarskap samt erfarenhet från hälso- och sjukvård är meriterande. Vi söker dig som drivs och lockas av utmaningen att tillsammans med närvårdsområdeschef och medarbetare utveckla och förändra verksamheten. Dina kunskaper inom ekonomi och verksamhetsuppföljning är goda. Du är också förtrogen med politiskt styrda verksamheter och dess villkor. Vi söker dig som har tidigare erfarenhet från liknande verksamheter. Arbete med utvecklingsprojekt/förändringsarbete ses som meriterande. Du har ett stort intresse för ledarskap och att leverera god och tillgänglig vård till befolkningen. Du har god förmåga att skapa ett gott arbetsklimat som främjar engagemang och delaktighet bland dina medarbetare. Du är resultatinriktad, ser helheter och drivs av att nå uppsatta mål. Vi ser även att du har en god kommunikationsförmåga, är strukturerad samt mån om att ta tillvara dina medarbetares kompetens och nytänkande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Akademikeralliansen: Sanna Lantz, e-post: sanna.lantz@regionjh.se. Kommunal: Lena Mattsson, e-post: lena.4.mattsson@regionjh.se. Fysioterapeuterna: Johan Wahlström, e-post: johan.wahlstom@regionjh.se. Vill du veta mer om jobbet är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.
Mer info
Kontaktperson Ulla-Britt Barchéus Olovsson
Telefon 070-375 47 17
Område Bräcke
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.regionjh.se
Sista ansökningsdag 4 mars 2021 (5 dagar kvar)