Quality – EHS Manager PTC till Swisslog

Quality – EHS Manager PTC till Swisslog

Swisslog är en global koncern som levererar logistiklösningar för lager, distributionscentraler och sjukhus. Huvudkontoret ligger i Schweiz och har ca 2.500 anställda i mer än 20 länder. Företaget ingår sedan 2015 i KUKA-koncernen som med sina 13.000 anställda är världsledande när det gäller automationslösningar.

På Swisslog Pallet Technology Center (PTC) i Boxholm utvecklar, producerar och levererar vi automatiska staplingskranar, transportörer och skyttelsystem inklusive PLC- och PC-baserade styrsystem. Tillsammans med våra systerföretag kan vi kombinera och leverera olika produkter och system för att matcha varje enskild kunds behov. Vi arbetar projektorienterat vilket innebär många spännande utmaningar och anpassningar. Just nu pågår många kundprojekt, samtidigt som det satsas mycket på utveckling av nya produkter och lösningar. Antalet sysselsatta på Swisslog i Boxholm är ca 250 personer.

Läs mer på www.swisslog.com eller besök vår Youtubekanal för att se vad vi gör http://www.youtube.com/user/SwisslogWDS.

Quality – EHS Manager PTC

Som Q-EHS Manager PTC har du det övergripande ansvaret för ledning, uppföljning och utveckling av vår kvalitets- och miljöorganisation. Rollen innebär bland annat systematiskt förbättringsarbete, revisioner, förvaltning och utveckling av verksamhetssystem, leverantörsutveckling samt företagsledning. I rollen ingår också att driva interna förbättringsprojekt på ett strukturerat sätt, meriterande är att tidigare ha arbetat med exempelvis Six Sigma eller Lean Thinking.

Till din hjälp har du två kompetenta medarbetare som arbetar med kvalitet- och avvikelsefrågor samt många kontaktytor inom och utanför Swisslog som är involverade i miljöfrågor etc.

I chefsrollen ingår även ansvar för att upprätthålla, underhålla och utveckla rutiner och arbetssätt på avdelningen samt att ansvara för avdelningens fysiska och psykosociala arbetsmiljö. Som chef för kvalitets- och miljöorganisationen ingår du i ledningsgruppen för Pallet
Technology Center och rapporterar direkt till VD.

Då detta arbete innebär samarbete mellan olika kompetenser inom och utom avdelningen, lokalt, nationellt och internationellt, är det viktigt
att du som chef är bra på att organisera fungerande team som tillsammans ska lösa specifika uppgifter.

Din bakgrund

Du har högskoleingenjörsexamen med inriktning kvalitetsteknik eller Lean Production. Högre utbildning ses som meriterande. Alternativt har du examen inom angränsande område och förvärvat motsvarande kunskaper genom arbetslivserfarenhet. Vi tror att du har arbetat ett antal år med kvalitet- och miljöarbete inom tillverkningsindustrin, inklusive hälsa och säkerhet, samt har erfarenhet av att leda processutveckling och systematiskt förbättringsarbete. Ett krav för tjänsten är dokumenterad ledarerfarenhet och mycket goda ledaregenskaper.

I denna rekrytering är personliga egenskaper av stor vikt. Vi söker en person med vilja och engagemang att arbeta för kvalitet och ständiga förbättringar. Du är en person som har god social förmåga och uppskattar kontakter med andra personer och avdelningar. Du arbetar bra i team men har heller inga problem att arbeta självständigt. Du har lätt för att uttrycka dig på svenska och engelska, både i tal och skrift.

Ansökan

Vi samarbetar med AS&B Executive i denna rekrytering. För mer information, kontakta rekryteringskonsult Emelie Törnvall, 070-618 11 58. Välkommen med din ansökan via www.asb-executive.se senast den 20 juni 2018.
Mer info
Kontaktperson Emelie Törnvall
Telefon 0706181158
Område Boxholm
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 20 juni (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

AS&B Executive är ett rekryteringsföretag i Linköping som arbetar med rekrytering av specialister och ledande befattningar. I denna rekrytering är Swisslog-Accalon AB vår uppdragsgivare. Du kan läsa mer om oss på www.asb-executive.se samt om Swisslog på www.swisslog.com.