Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Erfaren Samband/Ledningsofficer till HvSS Utvecklingsenhet

Publiceringsdatum
03 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Försvarsmakten är en av Sveriges största myndigheter med mer än 50000 medarbetare och frivilliga. Försvarsmakten är ständigt beredd att hävda Sveriges territorium, genomföra internationella insatser, samt att stödja samhället vid större kriser. Ytterst är Försvarsmaktens uppgift att värna demokrati och mänskliga rättigheter. Hos oss kan du göra skillnad. Försvarsmakten eftersträvar mångfald eftersom det berikar vår verksamhet.

I Försvarsmakten finns en värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa lyfts fram. Försvarsmakten erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en rimlig balans mellan arbete, privat- och familjeliv.

Hemvärnets stridsskola, HvSS, har uppgiften att leda chefsutbildning, utbildningssamordning och kvalitetsuppföljning avseende all utbildning riktad mot hemvärnsförband samt utveckling av utbildningsmetoder, organisation samt taktik och stridsteknik. Skolan är belägen i naturskönt område mellan Mälaren och Bornsjön ca 1,2 mil norr om Södertälje. Körkort och bil är en nödvändighet då vi saknar förbindelser med kollektivtrafik.Vi söker just nu en rutinerad och erfaren specialistofficer Förvaltare eller Fanjunkare till HvSS UtvecklingsenhetTycker du att det är spännande med utveckling, teknik och utbildning av chefer är detta tjänsten för dig. Främst har vi behov av kompetens och erfarenhet inom Samband och Ledning av bataljon, men även andra kompetensområden kan vara av intresse. Du kommer att delta i utvecklingsprojekt över hela landet och ska utveckla, implementera och följa upp förmågeutvecklingen inom Hemvärnet, vilket innebär att du kommer att påverka och forma såväl nutid som framtid. HvSS har uppdraget att utbilda hemvärnets chefer i taktik, stridsteknik och ledarskap.

Som anställd i FM blir du krigsplacerad och du förväntas uppfylla kraven för fysisk träning.

Om HvSS och enheten
Hemvärnets ökande betydelse innebär ökade krav på förmågor och krav på både chefer och förband. Mot bakgrund av detta ställs också höga krav på utbildning, övning och utveckling av Hemvärnets chefer. Hemvärnets Stridsskola, HvSS, ansvarar för detta och arbetar med att utveckla chefernas förmåga till ett modernt och utvecklande ledarskap. HvSS är indelat i fyra enheter och en stab bestående av både militära och civila specialister.

Utvecklingsenheten består av sex officersbefattningar och en civil handläggare. Enheten står inför spännande uppgifter och utmaningar för Hemvärnets behov bland annat eftersom mycket nya materielsystem kommer att tillföras. UtvE arbetar tätt ihop med Militärregionerna och dess grupper för att ha örat mot rälsen och förstå vilka behoven är för att göra bästa nytta. Vi har ett nära samarbete med vår produktionsledare Rikshemvärnsstaben och övriga strids- och funktionsskolor. Samarbetet internt på HvSS och övriga intressenter är också avgörande för framgång. Arbetsmiljön är trivsam och hemvärnssoldaterna är högt motiverade och engagerade.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Din huvuduppgift kommer att vara att utveckla, implementera och följa upp förbands- och förmågeutvecklingen inom Hemvärnet. Du kommer att vara ansvarig för utbildning enligt kaskadprincip då ny materiel skall implementeras (tex RPAS, TMM, AI, GRG 18 mm) Du kommer att delta i och leda utvecklingsprojekt över landet.
  • Driva utbildningen av tillkommande materielsystem mot Hemvärnet.
  • Ta fram och uppdatera publikationer, reglementen mm.
  • Leda och samordna organisations- metod- och materielförsök.
  • Leda övningar och genomföra övnings- och utbildningsplanering.
Kvalifikationer:
* Officer förvaltare (OR 8) eller fanjunkare (OR 7) med utvecklingsmöjlighet till förvaltare
  • Goda kunskaper i officepaketet
  • Goda kunskaper i svenska och engelska, både tal och skrift
  • Körkort B
Meriterande:
  • Ledning/Sambandstjänst
  • Utvecklingsverksamhet från förband, skola eller centrum.
Personliga egenskaper:
Du är noggrann, ansvarstagande, självgående och kan strukturera varierande arbetsuppgifter. Du är flexibel och har ett öppet sinne för nya arbetsuppgifter. Du är prestigelös och har lätt för att samarbeta. Du är driven men har tålamod samt god förmåga att arbeta målinriktat och långsiktigt. Du har hög säkerhetsmedvetenhet.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare.
Vid återanställning tillämpar vi 6 månaders provanställning.
Resor och helgarbete förekommer.
Sysselsättningsgrad :Heltid
Arbetsort: Vällinge

Tillträdesdatum: Hösten 2024 eller efter överenskommelse

För upplysningar om befattningen kontakta:
C UtvE Magnus Sjölund. Mail: magnus.k.sjolund@mil.se Tel: 08-5845 4933.

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
C HR Solveig Ravetti. Mail: solveig.ravetti@mil.se Tel: 08-5845 4971

Fackliga företrädare:

OFR/O Lars-Erik Lindblad
OFR/S Lennart Klingare
SEKO Jörgen Stehn
SACO-S Karin Gällmo

Samtliga företrädare nås via FM växel 08-5845 4000

Sista ansökningsdag 2024-09-02

Din ansökan bör innehålla CV, löneanspråk samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
02 september 2024 (39 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren