Redovisningschef till Lotus Maskin & Transport

Redovisningschef till Lotus Maskin & Transport

Till vår samarbetspartner Lotus Maskin & Transport strax utanför Stockholm rekryterar vi nu en Redovisningschef med placering på företagets huvudkontor.

Om Lotus

Lotuskoncernen är Sveriges ledande aktör inom rivning, transport och anläggning. Vi bedriver verksamhet över hela landet och delar av Finland. Kvalitet, säkerhet och arbetsmiljö är grunden till allt vi gör och vi utbildar självklart dig och dina kollegor inom dessa områden. Att vara en föregångare för att minska branschens miljöpåverkan är en roll vi med stolthet tar på oss. Hos oss blir du en viktig lagspelare och nyckelperson i vår ambition att fortsätta leverera tjänster av högsta kvalitet.

Vi lägger stor vikt vid vårt arbetsmiljöarbete i form av hälsofrämjande åtgärder och vi förutsätter att du, precis som vi, har ambition att vara en förebild för ett sunt arbetsklimat och en sund livsstil.

Arbetsbeskrivning

Som redovisningschef säkerställer du att koncernen har en stabil, effektiv och kvalitativ redovisning. I rollen leder du en grupp kunniga redovisningsekonomer som idag självständigt ansvarar för sina respektive bolag där du har det övergripande ansvaret för Lotuskoncernens redovisningsfunktion. Du ansvarar för redovisning, bokslut, konsolidering, årsredovisning, skatter, deklaration, kund- och leverantörsreskontra. Att arbeta hos Lotus innebär en roll i en spännande och dynamisk miljö i fortsatt tillväxt och du kommer att arbeta nära ansvariga chefer och vara en del i bolagets utvecklingsarbete. I denna roll kommer du ha personalansvar för sex personer. Du arbetar tätt tillsammans med och rapporterar till ekonomichefen.

Personliga kvalifikationer

Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med flerårig erfarenhet av att arbeta som redovisningsansvarig eller dylikt med kvalificerad redovisning i en projektstyrd verksamhet. Det är meriterande om du har erfarenhet av koncernredovisning sedan tidigare. Vidare är du en erfaren ledare som är van att motivera och utveckla medarbetare i en organisation som är i tillväxt. Att vara prestigelös, noggrann, analytisk och framåt i din natur är ett måste för att lyckas i denna roll. Med stor drivkraft försöker du alltid hitta förbättringspunkter i rutiner och processer. Vi söker dig som gillar att vara delaktig där du aktivt stöttar med din specialistkunskap. Att kunna uttrycka sig flytande både på svenska och engelska är ett krav.

Vad erbjuder vi dig?

Vi erbjuder dig en intressant och spännande tjänst i ett växande företag där du har stor möjlighet till inflytande i din roll som redovisningschef. Här får du en individuell utvecklingsresa som anpassas efter dig för att kunna möta bolagets framtida kompetensbehov. Lotus är ett företag som värnar om individen och arbetar aktivt för en god företagskultur där alla ska trivas på jobbet. Bolaget erbjuder sina medarbetare gedigna hälsoundersökningar samt hälsofrämjande och sociala aktiviteter, allt för att bidra till en sund arbetsmiljö.

Välkommen in med din ansökan, i form av CV och personligt brev, snarast då vi arbetar med löpande urval. Frågor om tjänsten besvaras av Jenny Lundberg, jenny.lundberg@afinance.se.

A-Talent Finance, tidigare A-Finance, är ett specialiserat rekryterings- och konsultföretag inom ekonomi och finans. Vår vision är enkel: med hög kvalitet och öppenhet nås framgång tillsammans. A-Talent Finance ingår i A-Talent Group som består av starka varumärken för Bemanning, Rekrytering och Search.
Mer info
Område Botkyrka
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 7 juli 2022 (8 dagar kvar)