Materielhandläggare HvSS

Materielhandläggare HvSS

Försvarsmakten är en av Sveriges största myndigheter med mer än 50000 medarbetare och frivilliga. Försvarsmakten är ständigt beredd att hävda Sveriges territorium, genomföra internationella insatser, samt att stödja samhället vid större kriser. Ytterst är Försvarsmaktens uppgift att värna demokrati och mänskliga rättigheter. Hos oss kan du göra skillnad. Försvarsmakten eftersträvar mångfald eftersom det berikar vår verksamhet.

I Försvarsmakten finns en värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa lyfts fram. Försvarsmakten erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en rimlig balans mellan arbete, privat- och familjeliv.

Hemvärnets stridsskola, HvSS, har uppgiften att leda chefsutbildning, utbildningssamordning och kvalitetsuppföljning avseende all utbildning riktad mot hemvärnsförband samt utveckling av utbildningsmetoder, organisation samt taktik och stridsteknik. Skolan är belägen i naturskönt område mellan Mälaren och Bornsjön ca 1,2 mil norr om Södertälje. Körkort och bil är en nödvändighet då vi saknar förbindelser med kollektivtrafik.Stödenheten vid Hemvärnets Stridsskola söker en ny medarbetare. Du kommer att ingå i ett mindre arbetslag om 8 personer där man stöttar varann och jobbar över gränserna. Huvudsakliga arbetsuppgifter är alla uppgifter som förekommer i Försvarsmaktens förråd såsom; inventering, redovisning, förrådsställning och kundmottagning, analysera och beställa förbrukningsmateriel, mm. I din befattning kommer du även att arbeta en hel del administrativt där din uppgift är att stödja med att ta fram underlag, rapporter och listor ur digitala system. Försvarsmakten har redovisningssystem SAP/Prio och LIFT vilket är en fördel om du känner till. Vi hämtar och lämnar materiel vid Haninge garnison vilket innebär en hel del fordonstransporter. Normalt tjänstgör man vardag, dagtid men visst helgarbete förekommer några gånger per år. I din vardag kommer du att ha mycket kontakter med kunder och leverantörer vilket ställer höga krav på bemötande och servicekänsla. Att upprätthålla nätverk inom Försvarsmakten med andra enheter är naturligt för att upprätthålla kompetens.

Kvalifikationer:
  • Lägst en avslutad 3-årig gymnasial utbildning eller annan kompetens som vi bedömer likvärdig
  • Körkort B manuell växellåda
  • Mycket goda datakunskaper
Meriterande:
  • Minst två års erfarenhet av förråd/lagerarbete eller likvärdigt arbete
  • Tidigare tjänstgöring inom Försvarsmakten
  • Datavana och helst erfarenhet av Försvarsmaktens system SAP/Prio och Lift
  • Körkort BE, C, CE, Truckkort och/eller dokumenterad utbildning hjullastare
  • ADR-intyg avsändare farligt gods
  • Militär skyddsvakt
Personliga egenskaper:
Vi söker dig som är driven, ordningssam och gillar att ta ansvar.
Du har god adminstrativ förmåga och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift.
Du är proaktiv och kan planera på såväl kort som lång sikt.
Du är prestigelös och flexibel och tycker om att ingå i ett lag och lösa uppgifter över gränserna. Servicekänsla är naturligt för dig.
Mycket stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt:
Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med en 6-månaders provanställning.
För anställning i denna befattning krävs svensk medborgarskap.
Tunga lyft förekommer vilket ställer krav på god fysik.
Säkerhetsprövning med registerkontroll genomförs före anställning.
Med anställning följer skyldighet att krigsplaceras, deltagande i utbildningar mm. Resor i tjänsten förekommer.

Individuell lönesättning tillämpas. Ange löneanspråk och CV i ansökan. Sista ansökningsdag är 9/10.
Arbetsorten är Vällinge/Norsborg och observera att vi saknar allmänna kommunikationer varför du måste ha tillgång till bil.

Tillträde efter överenskommelse.

Mer upplysningar om tjänsten kan lämnas av C Stödenheten Åke Levin e-mail ake.levin@mil.se
För rekryteringsprocessen HR-chef Solveig Ravetti e-mail solveig.ravetti@mil.se

HvSS fackliga representanter:

OFR/S Lennart Klingare
SEKO Roger Öberg
OFR/O Anders Larsson

Samtliga nås genom FM växel 08-5845 4000
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Botkyrka
Yrkesroll Transport & Logistik, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 9 okt 2022 (4 dagar kvar)